“A kisfiam majdnem meghalt egy szokványos fürdőszobai dologtól.”

0

Egy anya minden szülő rémálmával nézett szembe, mikor 2 éves fia majdnem meghalt a család fürdőszobájában. Az ok egy egyszerű fürdőszobai eszköz volt. Történetét abban a reményben osztotta meg, hogy segítsen más szülőknek is megelőzni a tragédiát, és elmondta, miért fontos elzárni a gyerekek elől ezt a tárgyat.

A kisfiú 4 éves bátyja segített megmenteni az életét.

Egy egykori mentős által alapított Tiny Hearts gyermekbiztonsági szervezet Instagram-oldalán osztotta meg egy anyuka névtelenül a történetét arról, hogy kisfia, Archie majdnem belefulladt a fürdőkádba az éjszaka közepén. “Hajnali 4-kor a 4 éves fiunk futott be a hálószobánkba azt kiabálva, hogy az öccse a fürdőben van, és azonnal segítségre van szüksége – írta. – A mi 2 éves, játékos kisfiunkat a kádban találtuk felöltözve, pelenkában.”

Az anya azt is elmagyarázta, hogyan találta magát a kisfiú ebben a veszélyes, majdhogynem halálos szituációban. Először is felmászott egy ülőkére, amivel kapcsolatban az anyuka hangsúlyozta, hogy ilyet korábban még soha nem csinált, másodszor pedig fogta a kád dugóját, és bedugta. Aztán megnyitotta a kád csapját, és kezdett a vízben elmerülni, az egész fürdőszoba úszott. A szülők szerencséjére az idősebb fiú tudta, mit kell tennie, ha öccsét veszélyes helyzetben találja.

“Ha a 4 éves fiunk nem ébred fel, nem is merek arra gondolni, mi mire ébredtünk volna” – mondta.

A család mindig nagyon ügyel a biztonságra, de ez sem volt elég, hogy megelőzzék ezt az incidenst.

Archie édesanyja azt is kiemelte, hogy számos biztonsági intézkedést tettek annak érdekében, hogy kisgyermekeiknek ne eshessen baja. De a kád dugója, ami az anyuka szerint a bűnös volt, soha eszébe sem jutott lehetséges veszélyforrásként, éppen ezért osztotta meg a történetet. Rögtön az eset után gyerekzárat szereltettek fel a fürdőszoba ajtajára, a kád dugóját pedig kompletten elzárták a gyerekek elől a konyhaszekrénybe.

“Remélem, ez a történet felvilágosít más szülőket is, mert őszintén azt gondolom magamról, hogy nagyon jó vagyok a biztonsági óvintézkedésekben a gyerekekkel kapcsolatban. Minden szekrény zárva, minden bútor rögzítve vagy a falra szerelve, és mindent elkövetünk a gyerekeinkért mindig, de őszintén a kád dugójára sosem gondoltam” – vallotta be.

Archie egyike a legszerencsésebbeknek.

Az Egyesült Államokban az 1-4 éves gyerekek közül több hal meg fulladásban, mint bármilyen más okból kifolyólag, naponta átlagosan 11 fulladásos halál történik. A nem halállal végződő fulladások száma naponta 22-re tehető, ezek pedig hosszú távú problémát eredményezhetnek, például agykárosodást, és a fulladások közel 40%-a kórházi kezelést igényel. Szerencsére ez az eset Archie számára a lehető legjobban sült el, megvizsgálták az orvosok, és jól van.

Így tedd biztonságossá a fürdőszobát a gyerekek számára.

Van néhány dolog, amit megtehetsz annak érdekében, hogy a fürdőszoba kevésbé legyen veszélyes a gyerekeknek:

  • Ne hagyd felügyelet nélkül a gyereket, még egy pillanatra sem, például addig, amíg felveszed a telefonod. Egy balesethez elég néhány másodperc.
  • Győződj meg róla, hogy a kádból teljesen lefolyt a víz, mielőtt kimennél a fürdőszobából, mert a kisgyerekek már pár centi vízben is képesek megfulladni.
  • Egy babaráccsal zárd le a fürdőszobát, hogy a gyerek ne tudjon bemászkálni.
  • A babát fürdesd a mosdóban vagy egy fürdőkádba illeszthető babafürdetőben, amiből nem tudnak belecsúszni a vízbe és teljesen elmerülni benne.
  • Szerezz be egy forrázásvédőt, mivel a csecsemőknél az égési sérülések 95%-a a folyó vízzel történő fürdetés közben történik.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét