A királyi család 12 stílusszabálya, amire érdemes odafigyelni

0
7457

Kate Middleton, Cambridge hercegnéje és Meghan Markle, Sussex hercegnéje mindig kifogástalanul jelenik meg a nyilvánosság előtt. A királyi család figyelmes rajongói észrevették, hogy a két nő stílusa tulajdonképpen olyan egyszerű, hogy bárki utánozhatja. És ha azt is figyelembe vesszük, hogy a királyi család tagjai nincsenek az olcsóbb márkák ellen, a feladat még egyszerűbb.

Készítettünk egy gyűjteményt Katalin és Meghan összeállításaiból, hogy bebizonyítsuk, bárki öltözködhet úgy, mint ők, és mindezt anélkül, hogy fizetne ezért egy csapat szakembernek.

1. Sárga ruha

Meghan Markle akkor választotta ezt a ruhát, amikor a Commonwealth Youth Challenge eseményén vett részt a Marlborough House-nál. Néhány nappal később Kate Middleton ugyanilyen típusú ruhában tűnt fel a wimbledoni tenisztornán. A hasonló ruha miatt számos cikk jelent meg róluk a médiában.

Nem vádolhatjuk a másolással, hiszen Katalin hercegné választásaival már régóta kimutatja a sárga szín iránti szeretetét. 2014-ben egy hasonló ruhában lehetett látni egy három hetes, új-zélandi és ausztráliai látogatás során. Több alkalommal választott kényelmesebb, puha anyagú ruhát sárga színben, amikor a gyerekekkel sétált. Az ilyen típusú ruha sok szituációban megfelelő választás lehet, ezért bátran dönthetsz emellett. Mindenhol csinos leszel benne.

2. Kalap

A gyönyörű kalapokat mindkét hercegné kedveli. A kalap egy tradicionális alkotóelem a királyi család női tagjainak megjelenésében. Szinte nincs is olyan összeállítás, amit Erzsébet királynő ne egészítene ki egy kalappal. Az uralkodó család fiatalabb generációja sem utasítja vissza a hagyományos fejdíszeket. De ki mondta, hogy kalapot csak ők viselhetnek? Válaszd ki a megfelelő kalapot a ruhádhoz vagy kabátodhoz te is és viseld nyugodtan.

3. Geometriai mintás szoknya

A geometriai mintás darabok remekül kombinálhatóak egy klasszikusabb felsővel. Katalin és Meghan viszonylag gyakran viselnek ilyen ruhákat. A cambridge-i hercegné általában A-vonalú midi szoknyákat vagy ruhákat választ, melyek eltakarják a térdét, a sussexi hercegné pedig sokszor választ egyenes szabású darabokat.

Próbáld ki mindkét stílust a formális alkalmakra vagy egyszerűen egy séta alkalmával – az emberek körülötted el lesznek ragadtatva.

4. Vékony, halvány színű kabát

A púder színű kabát sok lány szekrényében kedvenc darabnak számít a világ minden táján. Egy ilyen kabát rendkívül elegáns és nőies. Nem meglepő tehát, hogy a királyi család tagjai is méltányolják. Minden testalkaton remekül áll. Meghan dereka vékony, Katalin pedig akkor választotta ezt, amikor már kerekedett a babapocakja és mindkettőjükön nagyon szép volt.

Ha várandós vagy, akkor is viselhetsz ilyen ruhát – egyszerűen csak gombold ki.

5. Szürke kabát + kalap

A klasszikus szürke kabát az egyik legfontosabb darab, ha hivatalos eseményekről van szó: remek szabása, minimális díszítettsége és visszafogott színe miatt kitűnő választás. Nem hétköznapi, de nem is vonz túl sok figyelmet, ha egy széles karimájú vagy egy kisebb keménykalappal kombinálják. Az összhatás nőies és elegáns lesz.

Kísérletezz különböző fejfedőkkel – a figyelem középpontjába fogsz kerülni.

6. Blézer + basic felső

Ez a kombináció még a hivatalos megjelenést is egy kicsit fiatalosabbá és kevésbé formálissá teszi. A hosszabb kabátokkal ellentétben a rövid blézerek modernek és univerzálisak. Meghan a dublini Trinity College-ba való látogatás során választotta a bal oldali képen látható összeállítást, a jobb oldali kép Katalinról pedig egy hivatalos kanadai látogatás során készült.

Viselj te is ilyen outfitet az irodában. Ha végeztél a munkában, ez a kombináció bármikor kényelmesebbé tehető azzal, hogy leveszed a blézert.

7. Sötétkék kabát fehér részletekkel

A két hercegné gyakran választ olyan sötétkék kabátot, mely kontrasztszínekkel van díszítve, ha a nyilvánosság előtt jelennek meg. A fehér részletek a formálisabb ruhadarabokat is ünnepiessé és kevésbé unalmassá varázsolják. Katalin hercegné ilyen kabátot választott a harlemi Northside Center for Child Development látogatásának alkalmából, Meghan pedig egy birminghami látogatás során az esküvőjük előtt.

Ha úgy gondolod, hogy a fehér részletek gyorsan koszolódnak, és emiatt egy ilyen darab nem praktikus, akkor választhatsz olyan kabátokat, melyek krémszínnel vagy szürkével díszítettek.

8. Szürke, apró kockás ruha

A szürke, apró kockás kabát is lassan alapdarabbá válik a szekrényekben. A klasszikus, de nem unalmas mintájú kabát jól kiegészít egy világos ruhát (Katalin választása) vagy az ilyen anyagból készült ruha egy formális, vastagabb kabátot (Meghan választása). A szürke, apró kockás anyagról először a régi divat juthat eszünkbe, de a két hercegné bebizonyította, hogy ez ma is lehet tökéletes és stílusos választás.

9. Csipkeruha

A csipkés, átlátszó ujjú ruha tökéletes választás a divatos, esti megjelenésekhez. Katalin előnyben részesíti a hosszabb ruhákat, Meghan egyszer-egyszer a rövidebb, merészebb szoknya mellett dönt.

Válassz optimális hosszúságú szoknyát, amiben jól érzed magad és ami jól áll a testalkatodon.

10. Kis fekete ruha

A érdekes anyagból készült, V-nyakú fekete ruha egyáltalán nem unalmas, főleg ha egy övvel vagy ékszerrel van kiegészítve. Ez a dress-code nem azt jelenti, hogy a megjelenésednek komornak kell lennie. A fehér vagy fényes cérna előbukkanása minden ruhát izgalmassá tesz.

11. Farmer + fehér ing

Néha a hercegnék megengedik maguknak, hogy hétköznapi ruhát viseljenek, mint bármely más nő. Alig lehet ráismerni a királyi család tagjaira, ha farmert és fehér inget viselnek. De még ez a megszokott összeállítás is lehet divatos – látod, mi megmondtuk, hogy te is öltözködhetsz úgy, mint ők.

Természetesen egy hercegné csak és kizárólag nem formális eseményen vehet részt ilyen öltözékben. Meghan az Invictus Games nevű sportversenyen jelent meg így, Katalin pedig egy évente megrendezésre kerülő rodeó fesztiválra választotta.

12. Szűk, kék ruha

A kék női ruha bármilyen alkalomra megfelelő, különösen akkor, ha szeretnéd lenyűgözni a körülötted lévőket. Számos fotó bizonyítja, hogy a kék Katalin egyik kedvenc színe. Továbbá kiemeli Diana hercegné legendás eljegyzési gyűrűjének szépségét.

Kombináld a ruhát kiegészítőkkel, klasszikus alkalmi cipővel és egy retiküllel.

Meghan Markle vagy Kate Middleton stílusa áll hozzád közelebb? Inspirált valaha a lenyűgöző stílusuk arra, hogy te is kísérletezz? Meséld el egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét