“A férjem nem hajlandó tovább nyitott házasságban élni, miután elkezdtem randizni.”

0

A nyitott házasság mindig közös döntés kell hogy legyen. Ám mint kiderült, a következő történetben a kapcsolat nem volt éppen egyenlő. A férj randizhatott más nőkkel, ám miután a feleség is elkezdett találkozgatni férfiakkal, férje gyorsan átírta a szabályokat. És ami még rosszabb, sosem játszott tisztességesen.

A férjemmel egyetértettünk abban, hogy nyitott házasságban fogunk élni, mikor összeházasodtunk. Nagyjából 1 év telt el azóta, hogy meghoztuk ezt a döntést.

Ő randizgat, és ott is marad a partnereinél. Még mindig beleborzongok, ha erre gondolok, de annyira szeretem, hogy a válás gondolatától is irtózom.

Én viszont nem randiztam senkivel, mert lefoglalt a munka és a hobbijaim. Nemrég azonban találkoztam egy kedves férfival a jóga órán, és egyből egymásra találtunk. Elkezdtünk találkozgatni, és nagyon jól éreztem magam.

Egyszer a férjemmel tévéztünk, mikor üzenetet kaptam a sráctól, amiben elhívott moziba. A férjem ezt látta, és elkezdett faggatni. Nem éreztem úgy, hogy be kellene számolnom neki, ezért egyszerűen annyit mondtam, hogy találtam valakit.

Szinte elakadt a lélegzete. Elvörösödött és kiabálni kezdett: “Mostantól normális házasságban élünk! Nem találkozhatsz másokkal, számodra én vagyok az egyetlen!” Erre én azt mondtam neki, akkor az ő számára meg én leszek az egyetlen, nem randizhat más nőkkel.

Meglepődött, mert nem számított erre a válaszra, de beleegyezett. Én minden kapcsolatot megszakítottam a jógás fickóval. Aztán 2 nappal később rájöttem, hogy a férjem még mindig üzengetett azokkal a nőkkel, és titokban találkozgat is velük.

Válj el.

Világos, hogy a férjed a nyitott házasságot ürügyként használja arra, hogy szabadon randizhasson más nőkkel. Máskülönben elfogadná, hogy te is találkozol másokkal. A te igényeiddel nem foglalkozik, az ígéretét pedig megszegi. Döntsd el, hogy valóban egy ilyen emberrel akarod-e leélni az életedet, mert nyilvánvaló, hogy ő nem akar hűséges lenni hozzád.

Koncentrálj a saját igényeidre.

Szánj időt arra, hogy átgondold, melyek a számodra fontos dolgok a kapcsolatban. Gondold végig, hogy a nyitott házasság megfelel-e a te értékrendednek, és érzed-e, hogy a férjed szeret és tisztel téged. Teljesen normális, ha saját magadat, a saját igényeidet helyezed előtérbe. Ha a nyitott házasság a továbbiakban nem felel meg neked, vagy sérült köztetek a bizalom, jobb volna olyan párt találni, aki hasonló értékeket vall, mint te.

Törődj magaddal.

Egy éven át keményen dolgoztál, megérdemled a pihenést. Törődj magaddal ebben a nehéz időszakban. Koncentrálj a saját jólétedre, a hobbijaidra, a párkapcsolaton kívüli érdeklődéseidre. Ha megteheted, utazz el a barátaiddal.

Ne feledd, megérdemled, hogy őszintén és tisztelettel viszonyuljanak hozzád. Nem kell eltűrnöd a férjed részéről ezt a bánásmódot. Talán találsz valakit, aki osztozik az értékrendedben.

Beszélj a családdal és a barátokkal.

Ha még bizonytalan vagy az érzéseidet illetően, próbálj beszélni a közeli barátokkal és családtagokkal. Oszd meg velük a gondolataidat, az érzéseidet és az aggodalmaidat a helyzettel kapcsolatban. Saját tapasztalataik alapján adhatnak neked tanácsot, vagy legalább meghallgatnak és nem ítélkeznek. Ha az érzéseid túl összetettek, fordulhatsz tanácsadóhoz vagy terapeutához is.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét