“A férjem nem hajlandó abbahagyni a barátkozást az edzőtársával, aki egy nő.”

0

Egyesek szerint az ellentétek vonzzák egymást, de néha nem ez a helyzet. A következő történetet egy olyan nő osztotta meg, aki nem rajong a sportolásért, miközben férje szinte az edzőteremben lakik. Ebből alakult ki a barátsága egy nővel, aki éppen olyan megszállottan sportol, mint ő. A levél írója most aggódik, hogy valóban csak barátságról vagy többről van szó férje és edzőtársa között.

A férjem megszállottan edz, én viszont lusta vagyok. Akarta, hogy vele tartsak, de utálom a sportokat, úgyhogy nemet mondtam.

Az utóbbi időben még a korábbinál is többet edz. Azt mondja, csak nyárra akarja jobb formába hozni magát, de észrevettem néhány figyelmeztető jelet.

Teljesen kiöltözik, mikor az edzőterembe megy, menő sportruhákat vesz fel, és annyi parfümöt fúj magára, hogy azt egy mérföldről is érezni. Egyszer rajtakaptam, hogy mosolyog, miközben annak a nőnek írt üzenetet, és flörtölő emojikat is küldött neki.

Kértem, hogy mutassa meg az üzeneteit, de nemet mondott, és meg sem indokolta, hogy miért. Azt mondta, ez a nő csak az edzőtársa. Először ezt el is fogadtam, de aztán megtaláltam a nő hajgumiját és törölközőjét a férjem sporttáskájában. Kértem, hogy többé ne eddzen vele, de azt felelte, azzal edz, akivel akar. Nagyon dühös vagyok. Mit tegyek?

Kérd meg, hogy álljon le.

A férjed tudja, hogy neked rosszul esik, mégis fent akarja tartani a barátságot az edzőtársával. Határt szabtál a dolognak, de ő ezzel nem foglalkozik. Ha nem tartja tiszteletben a határaidat és az érzéseidet, annak legyenek meg a következményei részedről.

Tudasd vele, hogy szükséged van a kapcsolatotokban szünetre, és ha szükségesnek ítéled, profi segítséget keresel. Ez számodra nem kis ügy, az aggályaidat tiszteletben kellene tartania, és nem szabadna ilyen elutasítónak lennie.

Bízz a megérzéseidben.

Azzal semmi baj, ha a férjednek van egy barátja. Ami aggodalomra ad okot, az az, hogy titkolózik ezzel kapcsolatban. Tudja, hogy te nem helyeselnéd a kettejük kapcsolatát.

Láttad a flörtölős emojikat, tisztában van a tetteivel. Ezért nem akarja megmutatni neked az üzeneteiket. Ha korábban sosem viselkedett így, valami gyanús dolog történik.

Követeld, hogy tisztán láthasd, mi folyik itt.

Egy egészséges kapcsolatban nyíltság és átláthatóság van. Kérd meg, hogy mutassa meg az üzenetváltásaikat.

Ha ezt visszautasítja, követelj magyarázatot. Lehet, hogy a magánélet tiszteletben tartását hozza fel. Ebben az esetben javasold, hogy te is találkozhass és összebarátkozhass a nővel.

Töltsetek több időt együtt.

Csináljatok olyan dolgokat, amiket mindketten szerettek. Legyen az egy közös főzés, séta, filmnézés, töltsetek együtt több időt, hogy erősítsétek a köztetek lévő köteléket. Próbálj olyan aktív tevékenységet találni, amit te is élvezel. Talán az edzőterembe nem szeretnél lemenni vele, de például biciklizhettek is, ha ez elfogadhatóbb számodra.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét