“A férjem megcsal, de észre sem veszi.”

0

Mikor egy házaspár egyik tagjának egy ellenkező nemű lesz a legközelebbi barátja, az gyakran problémákhoz vezethet. Sokak szerint nem létezik igaz barátság férfi és nő között, mert abból előbb-utóbb románc lesz. A következő levél írója éppen ettől tart, hiszen férje szoros baráti kapcsolatot ápol egy nővel.

Eleinte semmi gond nem volt.

A 30 éves Rachel szokatlan szerelmi háromszögről írt, amivel házasságában szembesült.

“A férjem, Josh és én közel 9 éve vagyunk együtt. Egyértelműen megcsal engem, de észre sem veszi.
Van egy nagyon jó barátja, Lisa, tipikusan olyan nő, akiről a férjed azt mondja, nem kell miatta aggódnod. A férjemmel ők már a kapcsolatunk elején is nagyon jó barátok voltak. Korábban mindhárman együtt dolgoztunk, ezért én is ismertem ezt a nőt.”

Az első figyelmeztető jellel még nem foglalkozott.

Rachel azzal folytatja a történetét, hogy férje és Lisa kapcsolatában nem fedezett fel semmi olyasmit, ami miatt aggódott volna. Egyszer aztán szokatlan dolog történt.

“Először akkor volt emiatt problémánk Joshsal, mikor néhány hónapja voltunk együtt. Lisa egyszer csak azt mondta neki, hogy szerelmes belé. Ezt Joshtól tudom, hazajött, és elmondta nekem. Azt is mondta, hogy rögtön visszautasította a nőt, de a barátságuk folytatódott, Lisa pedig elköltözött egy másik városba.”

Rachel elmondta, hogy a tény, hogy Josh elmesélte neki az esetet, megnyugtatólag hatott rá. Arra gondolt, hogy ha a férfi valóban megcsalná őt, akkor nem mesélné el, hogy a másik nő szerelmet vallott neki. Így többé-kevésbé nyugodt volt, és szinte meg is feledkezett a dologról egészen a következő figyelmeztető jel felbukkanásáig.

Egy újabb eset már elbizonytalanította Rachelt.

Rachel elmesélte, hogy néhány hónappal ezelőtt elutazott az egyik barátnőjével, Josh pedig úgy döntött, ő Lisával és annak édesanyjával utazik el. Náluk teljesen elfogadott, hogy a pár külön is tölt időt a barátaikkal, megbíztak egymásban, és természetesnek vették, hogy a szabadidejüket nem mindig együtt töltik.

Rachel elutazott, Josh, Lisa és a nő édesanyja pedig elmentek túrázni. Rachel azt írta: “Annak a helynek a közelében álltak meg, ahol Lisa most él, elmentek egész napra túrázni, hárman egy hotelszobában aludtak, így Lisának és az anyjának nem kellett fáradtan hazaautóznia.
A hotelszobában két franciaágy volt. Lisa anyja nem akart osztozni az ágyon, ezért a lányával együtt meggyőzték Josht, hogy én biztos nem bánnám, ha Lisa a férjemmel aludna. Engem persze nem kérdeztek meg, mert rögtön nemet mondtam volna.”

A hotelben történtek után a dolgok még furcsábbá váltak.

Ezt követően egyre több figyelmeztető jel mutatkozott, amiről már nem lehetett nem tudomást venni.

“3 hónappal ezt követően Lisa visszaköltözött a városunkba, és alkalmanként találkoztak a férjemmel. Egy hónappal később megkérte Josht, hogy segítsen neki visszaköltözni oda, ahonnan eljött. Szüksége volt segítségre a költözködéshez.
A férjem megkérdezte, bánnám-e, ha segítené elvinni Lisa cuccait, ami 3 napos utat jelentene nekik kettesben, és én azt feleltem, hogy nekem ez nem tetszik. Nagyon nem akartam, hogy elmenjen, szerintem ez így nem normális dolog. Dühös lett, de tiszteletben tartotta a kérésemet.”

Történt egy másik incidens is, ami az utolsó csepp volt a pohárban Rachel számára. “Egyszer lementünk az edzőterembe, és Lisa is jött velünk. Elkezdett flörtölni Joshsal, meg is érintette. Rögtön szóltam a férjemnek, hogy mennyire rosszul érzem magam ettől, és szeretném, ha felállítaná a határokat Lisával kapcsolatban.”

Rachel bevallotta, nem akarta, hogy Josh teljesen megszakítsa a kapcsolatot a nővel, mert nem akarta, hogy férje haragudjon rá. De a flörtölés és az érintések nem maradtak abba, és egyre csak rosszabbá váltak. Rachel később tudta meg, hogy férje sosem beszélt Lisának a határokról.

Rachel elmesélte, hogy azóta a dolgok még jobban elfajultak.

Rachel írt egy újabb levelet, melyben megosztotta, mi történt azóta.

“Szakítottunk, mert nem akarta elismerni, hogy ez a kapcsolat Lisával már egészségtelen. Később megtudtam, hogy Lisa most már a párja. Josh elviszi minden olyan helyre, ahol együtt voltunk, szó szerint a helyemre ültette.”

Levelét a következőkkel zárta:
“De most jön a legjobb része a dolognak. A férjem toxikus és nemtörődöm viselkedése a lehető legjobb helyre sodort engem a legjobb időben. Rátaláltam a legfantasztikusabb, legszeretőbb férfira, aki tökéletesen bánik velem.
Szeretném elmondani mindenkinek, aki toxikus vagy egészségtelen kapcsolatban él és azt hiszi, nem lesz jobb, hogy igenis lesz jobb. Nekem is lett, és boldog vagyok.
Anya mindig azt mondta nekem, tudni fogom, ha a megfelelő ember van mellettem. És most tudom, és nagyon hálás vagyok neki. Hálás vagyok a tapasztalatokért, melyek álmaim férfijához vezettek. Minden okkal történik, én ebben hiszek.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét