“A feleségem kidobta a tőlem kapott ajándékot, így derült ki a borzalmas titka.”

0

Egy férfi komolyan aggódik felesége viselkedése és reakciója miatt, amit a tőle meglepetésként kapott ajándék váltott ki. A nő meglepő módon reagált a virágokra, amiket férjétől egy nagyon romantikus alkalommal kapott. Mikor a férfi ezt szóvá tette, kiderült, hogy a fura viselkedés egy sokkoló igazságról lebbentette fel a fátylat. A nőnek volt egy titka, ami kiderült, és most a férfi nem tudja, hogyan tovább a kapcsolatukban.

A nő mindig nyugodt és visszafogott személyiség volt.

A 39 éves Derek azzal kezdte levelét: “A feleségemmel, Sarah-val boldog házasságban élünk már több mint 5 éve. Egy szupermarketben ismerkedtünk meg, és azonnal vonzalmat éreztem iránta. Odamentem hozzá, bemutatkoztam, beszélgetésbe elegyedtünk, meghívtam egy kávéra, és azonnal megvolt köztünk a kémia. A kapcsolatunk gyorsan haladt előre, az első találkozásunk után hamarosan eljegyeztük egymást.”

Derek mesélt felesége viharos múltjáról is. “Mikor megismertem Sarah-t, özvegy volt. A korábbi férjét, Mike-ot gyerekkora óta ismerte. Ismertem a részleteket az életéből, és tudtam, hogy Sarah édesanyja szokott vigyázni Mike-ra gyerekkorukban. Sarah és Mike 7. osztályos koruk óta együtt voltak és 20 évesen házasodtak össze. Mike autóbalesetben hunyt el, mikor 33 évesek voltak, röviddel azelőtt, hogy mi megismertük egymást.”

Derek és Sarah gyakran beszéltek az elhunyt férjről.

Derek számára sosem volt titok, hogy Sarah még gyászolja a férjét és nehezen tud túllépni a veszteségen. Derek volt az, aki terápiát javasolt Sarah-nak, mert látta, hogy bár felesége szereti őt, még mindig nincs túl a múlton, és segíteni akart neki.

“Mikor elkezdtünk találkozgatni, Sarah még mindig össze volt törve a gyásztól, gyakran voltak pánikrohamai, és be szokott zárkózni a fürdőszobába zokogni. Mindig próbáltam maximálisan megértő lenni. Őszintén próbáltam megnyugtatni, még akkor is, mikor visszautasított és azt kérte, adjak neki teret.”

Sokat beszéltek Sarah múltjáról, és Derek őszintén hitt abban, hogy ez segít a kapcsolatukban fennálló korlátok ledöntésében. A férfi az évek során látta, hogy kevesebb lett a kritikus helyzet, és elérték azt a szintet, mikor Sarah már többé nem beszélt az elhunyt férjéről.

Egy nap Derek virágot hozott feleségének, ezzel teljesen felkavarta őt.

Dereknek egy nap eszébe jutott, hogy egy fontos dátum közeleg. “Eszembe jutott, hogy hamarosan itt lesz az első találkozásunk 5 éves évfordulója. Pontosan emlékszem a dátumra, mert fontos számomra, azon a napon első látásra beleszerettem a feleségembe. De úgy tűnt, Sarah megfeledkezett erről, ezért elhatároztam, hogy meglepem egy romantikus ajándékkal, és ezzel emlékeztetem arra, hogy milyen érzelmek vannak köztünk a kezdetek óta.”

Derek liliomokat vett Sarah-nak, és az utolsó pillanatban eldöntötte, hogy vesz egy drága arany gyűrűt gyémánttal, hogy még nagyobb örömöt szerezzen feleségének ezen a különleges napon.

De amikor hazaért és átadta Sarah-nak a virágot, megdöbbentette felesége reakciója. “Kikapta a kezemből a virágokat, és cipő nélkül kirohant a házból. Utána mentem, ekkor teljes erejéből elkezdett kiabálni, és a liliomokat kidobta a kukába. Aztán kiment a térde és elesett. Úgy sírt, mint egy őrült, ilyen rossz állapotban még sosem láttam őt.”

Mikor kérdőre vonta feleségét, kiderült a sokkoló igazság.

“Mikor Sarah kiborult a virágoktól és a földön feküdt, lehajoltam hozzá, és próbáltam megnyugtatni. Bocsánatot kértem, hogy virágot adtam neki, de nem értettem a reakcióját, mert már máskor is kapott tőlem liliomot, és nem volt vele semmi baja. Ezúttal viszont máshogy volt. Tudni akartam ennek az okát.”

Mikor Sarah megnyugodott, Derek megkérdezte, miért borult ki a virágoktól. A nő nem akart erről beszélni, de Derek nem tágított.

“Mikor nem volt hajlandó velem beszélni, mondtam neki, hogy el kell mennünk a terapeutához vagy az orvoshoz. Ekkor meggondolta magát. Elmondta az igazságot, amit bárcsak sose tudtam volna meg. Kiderült, hogy az elhunyt férjének, Mike-nak volt egy ikertestvére, Todd. Sarah azt mondta, hogy a két férfi nagyon hasonlított egymásra, az emberek gyakran összetévesztették őket. Miután Mike meghalt, Sarah a gyász hatására elkezdett beszélgetni Toddal, közel került hozzá, és mivel nagyon hasonlított az elhunyt férjére, Sarah-t megnyugtatta a jelenléte.

Mikor Sarah-val először találkoztam, ő és Todd között aznap kezdődött a romantikus kapcsolat. Sarah szerelmes lett Toddba. Ez a dátum tehát számára is nagyon fontos volt, ahogyan számomra is, de kiderült, hogy különböző okokból.

Sarah megesküdött, hogy azután az este után többé nem tartotta a kapcsolatot Toddal, hiszen velem kezdett kapcsolatot. De éreztem, hogy hazudik és nem tudtam az igazsággal mit kezdeni. Be akartam adni a válókeresetet, és ki akartam költözni a házból, habár jobban szeretem Sarah-t bárkinél. De ezzel a teherrel nem élhetek tovább, és őszintén, már elegem van a feleségem múltjából.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét