“A barátom dühbe gurult, mikor rájött, hogy én vagyok annak a háznak a tulajdonosa, amiben élünk.”

1

Néha elég egyetlen felismerés, hogy feje tetejére állítson egy kapcsolatot. A következő történetben minden rendben volt két ember között, mikor egy dolog hirtelen megváltoztatta a helyzetet. A nő párja rájött, hogy barátnője nem csupán lakótárs, hanem a tulajdonosa az épületnek, amiben élnek.

Van egy házam egy külön kis lakással, amit bérbe adok. Nem sokkal ezelőtt a párom, akivel 5 hónapja vagyunk együtt, beköltözött hozzám. Nem tudta, hogy az épület az enyém.

Tegnap az albérlőm feljött, hogy készpénzben fizesse ki a bérleti díjat, mert gondok voltak a banki átutalással.

A párom látta ezt, és leesett az álla. Megkérdezte, miért adott nekem pénzt ez a lány, én pedig megmondtam neki, hogy azért, mert én vagyok a főbérlője. Azonnal elvörösödött, és elkezdett üvölteni velem. Hibáztatott, amiért nem mondtam el, hogy enyém a ház. Azt mondta, felajánlhattam volna a testvérének a lakást, aki nem talál magának albérletet. Azt mondta, ki kellett volna lakoltatnom az albérlőmet, és hagynom kellett volna, hogy a testvére ingyen ott lakjon.

Most komolyan aggódom, mert lehet, hogy a bátyja egyszer majd a családom tagja lesz. Bocsánatot kértem, de a párom azt mondta, nem hajlandó beszélni velem, míg meg nem engedem, hogy a bátyja beköltözzön hozzánk.

Gondold át a kapcsolatodat.

A párod sosem ajánlotta fel, hogy felezzétek meg a bérleti díjat, nem bántotta, hogy ingyen lakik veled. Pedig úgy tudta, hogy te fizeted a teljes lakhatási költséget. Ez egy nagyon riasztó jel, amit nem szabad figyelmen kívül hagynod. A viselkedése drasztikusan megváltozott, mikor kiderült, hogy te vagy a tulajdonos. Még volt képe kritizálni téged, és követelni, hogy a testvére is veletek lakhasson.

Állj ki magadért.

Jobban teszed, ha nem mész bele, hogy a bátyja is veletek lakjon. Inkább lakoltasd ki a barátodat és szakíts vele. Kihasználja a kedvességedet, és nem szabad megengedned, hogy valaki így beszéljen veled a saját otthonodban. Ebben a helyzetben nem kell kedvesnek lenned, különben a saját otthonod kész rémálommá válik.

Éljetek külön.

Még csak 5 hónapja vagytok együtt, és már össze is költöztetek. Talán kissé elsiettétek a dolgokat. Még nem ismeritek egymást elég jól ahhoz, hogy együtt éljetek. Jobb, ha átbeszélitek a dolgokat, megismered a szüleit, és megoldjátok az egymás közti félreértéseket, lehetőleg dráma nélkül.

Az összeköltözés nagy lépés egy kapcsolatban. Ha egy éve volnátok együtt, az sem jelentene garanciát arra, hogy békésen tudtok majd együtt élni.

Harmadik fél is legyen jelen a szakításnál.

Szakítani a barátoddal nem biztos, hogy könnyű lesz, hiszen ki is kell lakoltatnod. Ha sor kerül erre a beszélgetésre, mindenképpen hívj oda valaki mást is. A szakítás némelyekből meglepő viselkedést vált ki, akár még erőszakra is sor kerülhet.

Ha ezt nem is tudnád elképzelni róla, akkor is jobb, ha van rajtatok kívül még valaki a házban. Talán fizikailag nem fog bántalmazni, de megpróbálhat manipulálni. Talán van egy férfi rokonod vagy barátod, akit elhívhatsz, hogy ha a barátod túlzottan negatívan reagálna, segítsen megelőzni, hogy esetleg kárt tegyen a lakásodban.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

1 hozzászólás

  1. üdv ismertem egy csajt Bátyja ként mutattabe a régi barátját és az is odaköltöztette /hárman párban/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét