“A barátnőm megtartja a képeket az exéről, és én rosszul érzem magam emiatt.”

0

Amikor új kapcsolatba kezdünk, biztosak akarunk lenni benne, hogy az új párunk nem táplál érzéseket az exe iránt. De néha azzal szembesülünk, hogy még mindig tartogat bizonyos dolgokat a múltból, például ajándékokat vagy képeket. És annak ellenére, hogy boldogok vagyunk az új kapcsolatban, ez a tény féltékennyé és gyanakvóvá tehet minket.

A következő történet egy olyan srácról szól, aki kényelmetlenül érzi magát, mert a barátnőjének még mindig van fotója az exéről.

Rien levele így szólt.

Sziasztok!

Van egy kis problémám a kapcsolatomban. Néhány hónapja randizunk, és minden szuper, kivéve egy dolgot. Még mindig vannak fotói az exéről a telefonján. Azt mondja, ez “része az ő történetének”, ezért nem akarja letörölni őket.

7 hónapja szakítottak, de azt mondja, az iránta táplált érzései 2 évvel korábban múltak el.

Nem érint jól a dolog, mert ezek kettőjükről vagy kizárólag a srácról készült képek. A csoportképek megtartása a különleges eseményekről teljesen rendben van szerintem.

Ami engem illet, én nem tartogatok képeket az exemről.

Amikor beszéltem neki erről, agresszíven rám kiabált, még össze is vesztünk.

Hogyan kéne reagálnom?

Rien

A következő gondolatok segíthetnek.

Erről a témáról talán mindenkinek kicsit más a véleménye. Néhány gondolat olvasható alább ezzel kapcsolatban.

  • Először is, az a rész, hogy a történetének a részeként tartja meg ezeket a fotókat, igaz lehet. Egy tanulmány azt mutatja, hogy a nők 61%-a tart meg képeket az exéről, hogy olyan emlékeket őrizzen, amiket nem akar elfelejteni. Ez nem azt jelenti, hogy romantikus érzéseik vannak az exeik iránt, egyszerűen csak meg akarják/akarták őrizni a fotóikat a “múlt darabkáiként”. Minden pillanatra érdemes emlékezni, függetlenül attól, hogy jó vagy rossz volt.

  • Azonban mégis ott van annak a lehetősége, hogy még mindig érez valamit az exe iránt. Bizonyos szempontból rendben van a kettejükről készült képek megtartása, de amin egyedül a srác van, az tényleg aggodalomra adhat okot. Ha már nem is szerelmes belé, lehetnek gyengéd érzelmei iránta, vagy akár hiányozhat neki. Adj neki időt, ne tegyél rá nyomást, talán nyíltan fog veled beszélni erről később.
  • Amikor erről kezdesz beszélni, próbáld meg elmagyarázni neki, hogy részedről teljesen rendben van az olyan csoportfotók megtartása egyes eseményekről, amin az exe is rajt van, de a kizárólag róla készült fotókkal ez nincs így. Meg kell értenie, hogy ezeken a fotókon ők szerelmesek, és bár részei a történetének, nem igazán kellemes számodra látni őket, és arra gondolni, hogy ő meg szeretné tartani.

  • Javasold, hogy képzelje magát a te helyedbe. Őt nem bántaná a tény, hogy vannak olyan képeid az exeddel, amin szerelmesek és boldogok vagytok? Mennyire lenne magabiztos ebben az esetben? Próbáld meg elmagyarázni ezeket a dolgokat udvariasan és nyugodtan, agresszió nélkül, talán meg fogja érteni.
  • Másrészről megpróbálhatod elfelejteni ezt a “problémát” most, és adni neki némi időt. Még ha nem is akarja kitörölni ezeket a képeket ma, később meggondolhatja magát, és úgy dönthet, hogy már nincs szükség arra, hogy tartogassa őket. Néha hajlamosak vagyunk tárolni dolgokat a múltból, amikről úgy gondoljuk, szükségünk van rájuk, de idővel rájövünk, hogy semmi köze az aktuális életünkhöz, szóval továbblépünk, és elengedjük a múltat.

Te tartogatsz képeket az exedről? Csalódott lennél, ha kiderülne, hogy a párod ezt teszi?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét