“A barátnőm meghívott, hogy nézzem meg a most született gyermekét. Milyen szabályokkal kell tisztában lennem?”

0

Másodpercenként 4 baba születik a világon. Amikor szülőkké válunk, el sem hisszük, hogy a baba belőlünk van. A fellegekben érezzük magunkat, és boldogsággal tölt el, hogy megtapasztalhatjuk ezt a fajta szeretetet, de gyakran kimerülté válunk. Akár nincs, akár van gyermeked, előbb vagy utóbb lesz olyan barátod, akinek gyereke születik, és szüksége lesz a támogatásodra.

Benned is felmerülhet a kérdés, hogy egy látogatás során az újdonsült szülők otthonában milyen szabályokat illik betartani.

Erin kérdése így szólt.

Babalátogatóba megyek. Mit kell tudnom?

A 20-as éveim végén járok, nincs gyerekem. 3 hete egy közeli barátnőmnek gyermeke született. A férjével meghívtak, hogy látogassam meg őket, és nézzem meg a babát, de nem tudom, mire kell odafigyelnem.

Vigyek pelenkát vagy játékokat? És ha igen, milyen játékokat?

Kicsit nyomaszt a dolog, mert jól akarom csinálni, szeretném támogatni a barátnőmet, és 100%-ig mellette lenni. Hogyan csináljam?

Köszönöm a tanácsot!

Erin

Hasznos tanácsok babanézőbe készülőknek.

Ha ez a kérdés felmerült, az már jó jel, hiszen azt mutatja, hogy törődsz a barátnőddel és a babájával. Igyekszünk hasznos tippekkel szolgálni.

  • Vedd figyelembe a szülők napirendjét. Valószínűleg 2-3 óránként etetik a babát, ezért ők tudják, hogy mikor alkalmas a látogatók fogadása. A legjobb, ha elfogadod azt az időpontot, amit ők javasolnak.
  • Ne vigyél magaddal másokat. Azt megkérdezheted, hogy a párod veled tarthat-e, de ha a veled egy háztartásban élők közül bárki is beteg, semmiképp ne menj bacilusokat terjeszteni.
  • Kerüld az erős illatokat, például a parfümöt, mert ez nagyon zavaró lehet a babának.
  • Vigyél egy apró ajándékot, pelenkát, takarót, de előbb egyeztess erről a szülőkkel. Valószínűleg már rengeteg ajándékot kaptak, ezért jobb, ha megkérdezed őket, mire van szükségük, mintha olyasmit viszel, aminek soha nem veszik hasznát.

  • Moss kezet, mielőtt megfogod a babát. Csak akkor vedd a karjaidba, ha a szülőkből ez nem vált ki rossz érzést.
  • Hagyd, hogy a szülők irányítsák az eseményeket. Beszélj halkabban, mert az erős zajok megzavarják a babát.
  • Tiszteld a privát szférájukat, ne posztolj fotókat a látogatásodról anélkül, hogy ők ebbe beleegyeztek volna.

  • Ajánld fel a segítségedet a feladatokban, például az ügyintézésben, főzésben, mosásban. Kérdezd meg a szülőket, mire van szükségük, és tartsd tiszteletben a határaikat.
  • Légy támogató. Az új szülők minden apró részletet örömmel osztanak meg a babájukról, és néha magányosnak érzik magukat, ezért hallgasd meg őket, ha úgy érzed, szeretnének magukból kibeszélni valamit.
  • Ne legyél ott túl sokáig. Tartsd tiszteletben, hogy kimerültek és sok a feladatuk. A látogatásod után ne feledkezz meg arról, hogy továbbra is felajánld a segítségedet.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét