A 90 éves Sir Michael Caine elismerte, hogy a halál már “valószínűleg a küszöbön áll”, de boldog

0

Sir Michael Caine egyike Nagy-Britannia ikonikus színészeinek több mint 160 filmjével. Karrierje során többek között olyan klasszikusokban láthattuk, mint a Zulu, Az olasz meló vagy az Alfie – Szívtelen szívtipró. Nemrégiben őszintén beszélt életéről, és megosztotta gondolatait saját halandóságáról.

Caine azt mondja, ő már nyugdíjas.

2021-ben Michael Caine azzal került a címlapokra, hogy a Lina Roessler rendezésében készült Best Sellers: Hogyan készítsünk bestsellert című film valószínűleg az utolsó filmje lesz. A kétszeres Oscar-díjas színész sajtósai gyorsan tisztázták, hogy Caine kijelentése még korai volt, hiszen akkor már két új filmben is szerepet vállalt. Két évvel később azonban úgy tűnik, Caine végleg visszavonult a színjátszástól.

“Már rohadtul 90 éves vagyok, és nem tudok rendesen járni, meg minden – mondta. – Most már úgymond nyugdíjas vagyok.”

A The Great Escaper valószínűleg az utolsó filmje.

Ha Caine már nyugdíjas, akkor az utolsó filmje a The Great Escaper lesz. A film Bernard “Bernie” Jordan igaz történetén alapul. Caine számára fáradságos volt az ő korában szerepet vállalni. Erről így beszélt: “Adtak nekem egy nagyon jó sétabotot, így meg tudtam csinálni olyan jeleneteket, amikhez használhattam. Egyszer megcsináltam, aztán összezuhantam. Csak egy felvétel, a többit felejtsétek el.”

Caine elmondta, hogy boldog, hogy megérte a 90-et.

Mikor arról kérdezték, milyen érzés 90 évesnek lenni, Caine így felelt: “A legrosszabb benne az, hogy annyi minden elveszik az életedből. Már nem tudsz szaladgálni, nem tudsz focizni, és fokozatosan rájössz, hogy közeledsz a halálhoz.”

“A halál 90 évesen már valószínűleg a küszöbön áll – mondta. – De elég boldog vagyok. Üldögélek, írok, teszem a dolgomat. Szeretem ezt. Két gyerekem van, három unokám és egy feleségem. Mindenki csatlakozni fog hozzám. Senki sem fogja azt mondani, hogy ‘bárcsak olyan lennél, mint én és sose halnál meg’, mert mindenki meg fog halni. 90 évet már legalább éltem, nem haltam meg 9, 19 vagy 29 éves koromban. 90 éves vagyok, és a lehető legjobb életem volt, amit csak elképzelhettem magamnak. A lehető legjobb feleségem és a lehető legjobb családom. Talán nem olyan család, amit mások a legjobbnak neveznének, de számomra a lehetséges legjobb.”

Karrierje kezdetén Caine minden munkát elvállalt, amit felajánlottak neki. Úgy véli, sikerét részben annak a nőnek köszönheti, aki stabilitást hozott az életébe. Ez a nő Shakira Caine, aki 50 éve a felesége.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét