A 77 éves Dolly Parton felfedi kortalan bőrének titkát

0

Dolly Parton 77 évesen is fiatalos és ragyogóbb, mint valaha. Egyesek szerint a bőrápolási rutinja, mások szerint a pozitív hozzáállása tartja ennyire fiatalon őt. “Nincs időm megöregedni” – mondta egyszer. A legendás country énekesnő kitűnő példája annak, hogy minden életkorban meg lehet élni a maga teljességében az életet.

Esküszik a sminkeltávolító kendőkre.

Egyes bőrgyógyászok ellenzik a sminkeltávolító kendők használatát, mert a bennük lévő mesterséges anyagok irritálhatják a bőrt, és allergiás reakciókat is okozhatnak. Az énekesnő azonban szentül hiszi, hogy ezektől a kendőktől ennyire ragyogó a bőre.

“Minden új dolgot kipróbálok, de eddig még semmi nem vált be jobban a jó öreg vazelinnél és a szemsmink eltávolító kendőknél. Ezekkel a kendőkkel tisztítom az arcomat, melyekből annyi olaj marad a bőrömön, hogy még az éjszakai hidratálást is meg tudom oldani velük. A koromhoz képest elég jó állapotban van a bőröm, és azt hiszem, ez a sok ásványi olajnak köszönhető” – mondta.

Nem tagadja a botoxot.

Sok sztár próbálja titkolni, hogy feltöltette az arcát, de Parton nagyon nyíltan beszél azokról a kozmetikai eljárásokról, amiket ő is igénybe vett. “Az emberek mindig azt mondják, hogy olyan boldognak látszom. Én meg azt mondom nekik, ez a botox. Jó megvilágítás, jó smink és jó orvosok. Ezek az én titkaim” – osztotta meg.

Nem hisz benne, hogy csak a drága termék lehet jó.

Bár a legendás énekesnő a legdrágább kozmetikumokat is megengedheti magának, nem hisz abban, hogy egy termék hatékonysága az árán múlik.

“Nincsenek nagy bőrápolási rituáléim, és nem hiszem, hogy vagyonokat kellene költeni jó termékekre. A legtöbb termék, ami olcsón beszerezhető, éppen olyan jó, sőt, sokszor jobb, mint a drága. Nem érdekelnek a márkák. Azt veszem meg, ami nekem beválik.”

Nem tartózkodik sokáig a napon.

Bár sokak szerint a napbarnította bőrnél nincs szebb, a napfény valójában mély ráncokat és foltokat okoz a bőrön. Parton szerint az ő bőre azért is van ennyire jó állapotban, mert sosem volt sokat a tűző napon.

“Sosem napoztam. Ezért nincsenek olyan gondjaim, mint sok korombeli nőnek, hiszen én sosem süttettem magam a napon. Nem is tudtam soha lebarnulni, és ennek most örülök” – mondta.

Korán kel.

A megfelelő mennyiségű alvás nagyon fontos a bőr számára, hiszen ekkor termelődik a kollagén. De Parton nem alszik túl sokat, hiszen mindennap korán szeret kelni.

“Nincs szükségem hosszú alvásokra. Elég korán fekszem le, de ha sokáig is voltam ébren, a belső órám megszólal, hogy 3 óra van! Nem igénylek annyi alvást, mint a legtöbben. Ez olyan Parton családi vonás.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét