A 76 éves Sally Fieldet “csúfnak” nevezték, mert a természetes öregedést választotta, de mi ennek az ellenkezőjét gondoljuk

0

76 évesen Sally Field éppen olyan lenyűgöző, mint amilyen 19 évesen volt. Kevesen tudják, milyen nehéz volt a gyermekkora, zavaros a szerelmi élete, és hogy folyamatos csatákat vívott a betegséggel. Mindezek ellenére kénytelen szembenézni a külsejét illető kritikákkal.

A következőkben megismerheted Sally Field életét és mindent, amin keresztülment.

Nevelőapja miatt nehéz gyermekkora volt.

Sally Field leghíresebb szerepei közé az erős anya karakterek és a könnyed tévészerepek tartoznak, mint például a Gidget című sitcomban az 1960-as években. Bár ez a műsor csak rövid ideig futott, mégis elég volt ahhoz, hogy megnyissa előtte az ajtókat Hollywoodban, és hogy motivációt adjon neki. A színjátszás egyfajta menekülés volt Field számára a nehéz gyermekkorból. Karrierjét a Columbia Picturesnél folytatta tovább.

Később szerepet kapott The Flying Nun című tévésorozatban és az Actors Studiosnál csiszolta színészi képességeit. Field a Sybil című filmmel keltette fel Hollywood figyelmét, és a kritikusok elismerését is elnyerte Oscar-díjas alakításával a Norma Rae című filmben.

Sally úgy szereti az életét, ahogyan van. Nem hiszi, hogy újra férjhez megy.

Field színjátszás iránti szenvedélye a középiskolában kezdődött. Sikeres karriert futott be annak ellenére, hogy közben két váláson is átment. Először középiskolai szerelméhez ment férjhez, később pedig Burt Reynolds lett a párja.

Field aztán másodszor is megházasodott, amiből harmadik fia született, végül a karrierjére kezdett koncentrálni és élvezni a szingli életet. A Lincoln című filmben nyújtott alakításáért Oscar-jelölést kapott, továbbra is számos tévéműsorban és filmben szerepelt. Field meg van elégedve az életével, és a jövőben nem szeretne újra férjhez menni.

76 évesen a természetes öregedést választja.

Miután fiatal színésznőként szerzett magának hírnevet, Field a méltóságteljes öregedés mellett döntött. 2016-ban egy interjúban nyíltan beszélt erről: “Én egy öreg nő vagyok. A 70 éves az öreg, és ez rendben van így.” Bár van az öregedésben olyasmi is, amit nem szeret magán, például a nyakát, de elfogadta ezt is.

Field büszkén vállalja a természetes öregedést, és elismeréssel beszél azokról a nőkről, akik nemet mondanak a plasztikai műtétre. Ráébredt arra, milyen fontos tisztelni és értékelni a jelenlegi önmagunkat, és nem egy idealizált múltbéli kép elérésére törekedni. “Nézem magam a tévében, és arra gondolok, bárcsak ne történt volna ez a nyakammal. Az arcod megereszkedik, a szemeid pedig annyira puffadtak” – mondta Field.

Kritizálták a döntése miatt.

Fieldnél csontritkulást – a “csendes betegséget” – diagnosztizáltak még 60 éves kora előtt, 2005-ben. Testalkata, kora és etnikai hovatartozása miatt a kockázati csoportba tartozik. Ez a betegség gyengíti a csontokat, növeli a csípő-, csukló- és gerinctörések kockázatát.

A nőknél gyakoribb a csontritkulás a menopauza alatt bekövetkező hormonális változások miatt, melyek hatására csökken a csontsűrűség. Bár Field a megfelelő táplálkozással, mozgással és kalciumbevitellel igyekezett egészséges életmódot folytatni, ezt a betegséget a kiszámíthatatlan természete miatt nem tudta megelőzni.

A természetes öregedés és az egészségügyi problémák ellenére Field mégis kénytelen volt szembenézni a külsejét illető kritikákkal. 2018-ban a közösségi médiában, Twitteren került trollok célpontjába, akik bántó megjegyzéseket tettek a kinézetére. Egyesek egyenesen sértegették, csúfnak nevezték, és lekicsinylően beszéltek a testi adottságairól.

Field azonban sokakat inspirál, akik a természetes öregedést választják. Az idő múlását rugalmasan, méltósággal fogadja. Ez a döntése ösztönzi a társadalmi normák pozitív irányú változását is. Azáltal, hogy elfogadja a természetes öregedést, arra bátorít másokat is, hogy tudatába kerüljenek saját szépségüknek, elfogadják önmagukat és magabiztossá váljanak.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét