A 76 éves nagymamát megszólták az öltözködése miatt, de a válasza a gyűlölködőknek óriási

0

A kritikák ellenére, melyek szerint a korának megfelelően kellene öltözködnie, a 76 éves Candace Leslie Cima nem hagyja magát, és büszkén mutatja meg alakját testhezálló ruhákban. Kap ezért hideget-meleget.

Ő Candace Cima.

Az öregedés az élet természetes része, ám elfogadása még mindig kihívást jelent a társadalom számára. Szerencsére vannak olyanok, mint Candace Leslie Cima, a 76 éves divat- és életmód influenszer, aki azért dolgozik, hogy változtasson ezen, és ne csak a saját, de a következő generációk hozzáállását is átformálja. A közösségi médiában @lifeinmy70s (Élet a 70-es éveimben) néven van jelen, és képviseli az idősebb nőket.

Blogját 2019-ben indította el, mikor észrevette, hogy szükség van az öregedést elfogadó influenszerekre. TikTokon, Instagramon és Facebookon több mint 400 ezer követője van. Célja, hogy megváltoztassa a hagyományos gondolkodásmódot az öregedésről és a divatról. Tartalmainak központi eleme az öregedés őszinte felvállalása, melyet a média fiatalokra való összpontosításával kapcsolatos elégedetlensége táplál. Hiányolja a 40 feletti szépségről szóló tartalmakat, ez inspirálja arra, hogy az életkorral kapcsolatos előítéletek megdöntésének szószólója legyen.

Egyik posztja óriási nézettséget ért el.

Cima Instagramon posztolt egy videót, melyben egy barna, lábközépig érő, kötött ruhában és egy hozzáillő pulóverben látható. A leírásban a ruha sokoldalúságát taglalta, részleteket közölt a színéről, a méretéről, az áráról, és arra buzdította követőit, hogy nézzék meg az Amazon őszi kínálatát.

Sajnálatos módon éppen ez a ruha indította el a vitát, és vált a kritikák középpontjává a közösségi médiában. Míg egyesek dicsérték a divatérzékét, mások megragadták az alkalmat, hogy bírálják a ruhaválasztását. Egyesek szerint Cimának viselnie kellene a ruhához a pulóvert, mivel nélküle a ruha az ő korában nem elfogadható. A korával és a testével kapcsolatos megjegyzések is megjelentek: “Bizonyos életkor után ne mutogassuk a karjainkat.” vagy “Az egyébként lapos hasad is löttyedtnek látszik benne.”

Meglepték a reakciók.

Cima, akinek 11 unokája van, nem is sejtette, milyen kritikákat kap majd az Amazonos ruhapróba után. Annak ellenére, hogy több száz támogató kommentet is kapott, Cimát nagyon meglepték a negatív megjegyzések. Hangsúlyozta, hogy 76 évesen tökéletesen elfogadható a ráncos bőr, és ezt ő nem szégyelli.

Némi szarkazmust is belecsempészett a válaszába: “Talán az arcomat is el kellene takarnom, mert azon is ráncok vannak?” Cima változásra szólított fel a társadalmi elvárások kapcsán, sürgetve a modern világ idejétmúlt elképzeléseinek eltörlését az életkornak megfelelő öltözködés tekintetében.

Ezt tanácsolta követőinek.

Cima észrevette, hogy megugrott fiatalabb követőinek száma, akik kifejezik nagyrabecsülésüket az erőt adó üzenetért. “Az öregedés nagyszerű dolog. Minden, amit az egész életedben tanultál, most ott van a kezedben. Bölcsebb vagy, mint valaha voltál. Örülj ennek, és légy rá büszke” – tanácsolta.

Samantha Brown stylist azt javasolja a nőknek, hogy felejtsék el az ártalmas divatszabályokat, és utasítsák el a rosszindulatú megjegyzéseket, melyekkel “az emberek csak a saját bizonytalanságukat vetítik ki másokra.” Brown elismerően beszélt Cima kinézetéről, és kihangsúlyozta, hogy a bőrünk megmutatása helyénvaló, és el kell felejteni azokat a nézeteket, melyek szerint a korral együtt be kell burkolnunk magunkat.

Candace azért választotta a közösségi médiában való megjelenést, hogy harcoljon az öregedéssel kapcsolatos negatív kommentek ellen. Weboldalán arra szólítja fel a nőket, hogy ünnepeljék a produktumot, az intelligenciát, a jószívűséget, és maradjanak stílusosak idősebb éveikben is.

A negatív vélemények után Candace továbbra is megosztja az öregedésben lelt örömét, hangsúlyozva a stressz csökkentésének fontosságát, az új tevékenységek elsajátításának izgalmát, és a felszabadító érzést, melyet akkor kapunk, ha el tudjuk engedni azokat a tényezőket, melyekre nincs hatásunk.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét