A 7 legjobb hobbi, ami fejleszteni az agyunkat

0
315

Napjainkban számos olyan időtöltés van, ami egyszerre segít kikapcsolódni és okosabbá válni. Csak más szemszögből kell rájuk nézni.

Olyan hobbikat mutatunk be, amelyek nemcsak szórakozásnak jók, de a mentális képességeket is fejlesztik.

1.

A zenehallgatással nagyon jól el lehet ütni az időt. De az tudtad, hogy ha megtanulsz játszani egy hangszeren, attól okosabb is leszel? Akár egy szájharmonika is megteszi.

2.

Filmeket nézni jó kikapcsolódás, de nem veheti fel a versenyt az olvasással, mikor a saját képzelőerőd kelti életre a történeteket. A pozitív hatás garantált.

3.

Nem egy hatékony megoldás, ha a nyaralás előtt éjjel-nappal edzésre ítéled magad. Sokkal jobb eredményeket érhetsz el, ha egész évben visszafogottabb tempóban edzel.

4.

Hidd el, egyszerre több nyelvet is tanulhatsz.

5.

Ne felejts el szünetet tartani a tanulásban. Az agyadnak is szüksége van a pihenésre.

6.

Jusson eszedbe a mondás: “Csak munka és semmi szórakozás?” Mindenkinek szüksége van arra, hogy néha olyasmit csináljon, ami eltereli a figyelmét a szokásos feladatokról. A legjobb, ha ez a tevékenység egyszerre szórakoztató és hasznos.

7.

Azt mondják, a változatosság legalább olyan jót tesz, mint a pihenés. Ha szeretnél feltöltődni, ne a kanapén fekve töltsd a napot. Próbálj az elmédre és a testedre koncentrálni, próbálj ki valamilyen új dolgot, például egy új sportot.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét