9 trükk, amit 1 perc alatt megtanulhatsz és egész hátralévő életedben használhatsz

0

Tekerd a farmerod a nyakad köré, dobd a használt teafiltert a virágoknak, mosd meg a fogad almával. Ezek a dolgok úgy tűnhetnek, mintha az Alice Csodaországban című filmből származnának, de óriási változásokat hozhatnak, és szerencsére egy szempillantás alatt meg lehet őket tanulni.

Szánj 2 percet a cikk elolvasására, és olyan dolgokat tanulhatsz, amiknek egy életen át hasznát veszed.

1. Ellenőrizd a farmer méretét anélkül, hogy felpróbálnád.

Nincs többé izzadás a próbafülkékben – mostantól megtalálhatod a tökéletes farmert pillanatok alatt. Csak fogd meg a derekát, és tekerd a nyakad köré úgy, mint egy sálat. Ha a nyakad körül tökéletes a mérete, gratulálunk, megtaláltad a méreted. Ha a két széle nem ér össze, a farmer túl szűk neked, ha átfedés van, túl nagy.

2. Tedd vízállóvá a cipődet egy gyertyával.

Ha nincs speciális krémed vagy spray-d a cipőd vízállóvá tételéhez, ne aggódj, a gyertyák a segítségedre lehetnek. Csak bizonyosodj meg róla, hogy áttetszőt használsz, különben véletlenül beszínezheted a lábbelit. A folyamat egyszerű. Dörzsöld a gyertyát a cipőhöz, majd addig hajszárítózd, amíg a viasz eltűnik az anyagról.

3. Találd meg a rejtett kamerákat egy telefonhívással.

A rejtett kamerák és mikrofonok elektromágneses mezőt bocsátanak ki, mikor adatot továbbítanak. Ezért könnyű ellenőrizni, hogy megfigyelnek-e. Hívj fel valakit, és járkálj közbe a szobában. Ha azt veszed észre, hogy valami zavarja a jelet (például recsegő, zúgó hangot hallasz, közel lehetsz az elrejtett eszközhöz.

4. Dobd a használt teafiltert a növényeknek.

A használt tealevelek nagyszerű tápanyagként szolgálnak. De bizonyosodj meg róla, hogy a filter biológiailag lebomló. Ha nem, tépd fel őket, és szórd a használt, laza tealeveleket a növény gyökeréhez. Ezzel tápanyaglöketet és organikus anyagot adsz neki, illetve küzdesz a gomba ellen, és mindezt egy átlagos csésze teának köszönhetően.

5. Változtasd meg, hogy melyik oldaladon alszol, ha el vannak dugulva az orrlyukaid.

Ha a jobb orrlyukad van eldugulva, feküdj a bal oldaladra, és fordítva. Az orrlyukad nem sokkal ezután ki fog tisztulni, és ismét tudsz azon keresztül lélegezni. Az oldaladon történő fekvés növeli a véráramlást, és vérbőséget okoz, így az oldalváltás átmeneti segítséget nyújt.

6. Használj rizst, hogy a só szép maradjon.

A só hajlamos a nedvesség felszívására és arra, hogy beletapadjon a tartóba. Hogy ezt megelőzd, tegyél néhány szem nyers rizst a sóba. Ezek magukba szívják a nedvességet, és a sótartó nem fog eltömődni. Ráadásul a rizsszemek a csomósodást is megakadályozzák.

7. Moss fogad almával.

Ha idő szűkében vagy, még fogat mosni sincs időd, legalább egy almát vigyél magaddal, ahogy kilépsz az ajtón. Az alma almasavat tartalmaz, ami fehéríti a fogakat. Az almában lévő rostok ledörzsölik a plakkokat és az egyéb ételmaradékot.

8. Ne dobd el a hamarosan megromló tojásokat.

Ne nyersen várakozzanak a nemsokára megromló tojások, főzd meg őket keményre. Ezzel a módszerrel akár egy héttel is meghosszabbíthatod azt az időt, amíg fogyaszthatók.

9. Javítsd meg a szúnyoghálót körömlakkal.

Egy kisebb lyuk a szúnyoghálón könnyen megjavítható körömlakk segítségével. Csak tisztítsd meg a területet, vigyél fel egy kis körömlakkot mindkét oldalra, és hagyd száradni 10 percig. Ez megakadályozza, hogy egyre nagyobb legyen a lyuk, és maga a megoldás nagyon olcsó.

Te hogyan egyszerűsíted a rutinfeladatokat? Melyik trükk nem működik nálad soha?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét