9 tipp egy stylisttól, ami segít, hogy karcsúbbnak tűnj

0
2905

Annak érdekében, hogy veszíts a súlyodból, nem kell feltétlenül nagyon szigorú diétát követned. Néha az is elég, ha bevetsz néhány ügyes trükköt, és elkerülöd a jól ismert hibákat a ruhaválasztás során.

Olyan helyzeteket fogunk mutatni, ahol a ruha segít a plusz súly lefaragásában, és abban, hogy karcsúbbnak tűnj.

1. Ne aggass magadra laza ruhákat.

Valamilyen okból kifolyólag sok lány úgy gondolja, hogy a laza ruha elrejti az extra kilókat. De ez teljesen helytelen megközelítés: a bő ruha csak nagyobbá teszi a sziluettet. Ezért kell rövid kabátot viselnünk a hosszú ballonkabát helyett.

És ne félj az élénk színektől: az a legfontosabb, hogy meghatározd, hogy mely színkombinációk illenek a legjobban a megjelenésedhez.

2. Válassz egyszínűt.

Az egyszínű ruhák szintén karcsúsítanak. Mint például ez az olajzöld overál. Ily módon az alak “kiegyenesedik”, és nincs túlterhelve extra részletekkel.

3. Válaszd a megfelelő anyagot és szabást.

Fordíts olyan sok figyelmet a ruha anyagának minőségére, amennyit csak lehetséges: a vékony, feszes anyagból készült ruhák csak kiemelik a test hibáit.

A bal oldali kép egy szörnyű anyagválasztást mutat, a minták előnytelenek, a szabás gyenge. A jobb oldali kép egy sokkal jobb döntést ábrázol, a minta élénkebb és érdekesebb, a V-nyak előnyös. Egyébként mindkét ruhán van öv, de csak a megfelelő darabokon működik.

4. Vigyázz a kontrasztokkal.

A bal kép több hibát egyesít. Először is, mivel ilyen nagy a kontraszt az alsó és a felső rész között, a formák valahogy kettéválnak, és ez még erősebbé teszi őket. Másodszor, egy ilyen terjedelmes pulóver nem tesz sem elegánsabbá, sem vékonyabbá.

Válassz olyan ruhát, amelynek a felső és az alsó része is vagy sötét vagy világos, és ne vágd el az alakot kontrasztos színekkel. Ha világos részt szeretnél hozzáadni, csináld elegánsan, például választhatsz egy egyszínű alsó réteget egy világos nadrágból és pólóból, amely sokkal jobban néz ki egy sötét kabáttal. És ne gombold be.

5. Ne félj a csíkoktól.

A szép, függőleges csíkozás automatikusan ledob néhány extra kilót. Általánosságban minden függőleges csíkozás vizuálisan karcsúbbá teszi az alakot, sőt akár egy sor gomb is megteszi. Ne feledkezz meg az egyenes hátról és a magabiztos járásról sem, ezek soha nem árthatnak.

6. Felejtsd el az ormótlan kiegészítőket.

A bal oldalon a sötét póló – világos nadrág kombináció ismét két részre osztja az alakot. És a vicces csíkozású, hatalmas táska még nehezebbé teszi a összképet.

A felsőt cseréld világosra, szabadulj meg a táskától, és a kép drasztikusan megváltozik.

7. Légy óvatos a mintákkal.

Légy óvatos a mintákkal. Ne válassz olyan ruhákat, amiken hatalmas, rendszertelen minták vannak. Ez a “pizsama” stílus nem áll jól minden lánynak.

8. Használj hangsúlyokat, hogy egyenesítsd a sziluettet.

Tegyél meg mindent, amit tudsz, hogy egyenesítsd a sziluettet, például használj függőleges csíkokat (mint ezen a nadrágon) és különböző kiegészítőket (hosszú fülbevalót).

Ne rejtsd a lábadat formátlan, kötött kardigán alá. Egy jó szabású felső remek választás.

9. Egyezz ki a további rétegekkel.

Ebben a példában megmutatjuk, hogy hogyan tegyél tökéletessé egy jó összeállítást. Az egyszínű kék ruha a pliszírozott szoknyával remekül egyenesíti az alakot, de az összeállítás még harmonikusabb egy kabáttal.

Ne felejtsd el feltűrni az ujját: ez mindig egy kicsit gondtalanná tesz, és segít megszabadulni némi plusz súlytól.

Még néhány tipp

  • Válaszd a megfelelő méretet: ahogy már korábban is említettük, a laza ruhától nagyobbnak tűnsz, a szűk ruha pedig kiemeli a problémás területeket.
  • Próbálj meg V-nyakú ruhát viselni, ennek szintén “mágikus” tulajdonsága van, karcsúsít.
  • Válassz egyszerű szabású darabokat mindenféle plusz részlet nélkül, és ne hordj fényes anyagot.
  • Légy óvatos az ékszerekkel: a túl nagy fülbevaló és nyaklánc tönkreteheti a megjelenésedet.

Melyik tipp lepett meg a leginkább? Mondd el egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét