9 ok, hogy miért érezhetik jobban magukat a nők, ha abbahagyják a melltartó viselését

0
10584

Talán a melltartók nem is olyan ártalmatlanok, mint amilyennek tűnnek, ha végiggondoljuk egészségügyi hatásait, a bőrirritációt, a testen hagyott nyomait és a magas ár kérdéskörét. Mindegyik különböző szintű kellemetlenséggel jár attól függetlenül hogy push-up, csipke, sport- vagy pánt nélküli melltartóról beszélünk. Társadalmi normák és saját szokásaink arra sarkallnak minket, hogy nap mind nap melltartót viseljünk, de úgy látszik, néha megszegheted a szabályokat a saját kényelmed érdekében.

Úgy döntöttük, hogy más szemszögből nézünk erre a gyönyörű, mégis ellentmondásos tárgyra. Íme az eredmény:

1. Nem izzadsz többé a melleid alatt.

A meleg napok kellemesek mindaddig, amíg nem érzed azt a irritáló mell alatti izzadást. Ebben az esetben a melltartó viselése rontja a helyzetet – beledörzsöli a kellemetlen nedvességet a bőrödbe. Helyette, ha melltartó nélkül vagy és hagyod, hogy a bőröd lélegezzen, segítesz, hogy egyszerűen csak elpárologjon.

2. Segíti a bőröd tisztulását.

Ha hagyod, hogy a kosz és az izzadság felhalmozódjon, fennáll a fertőzés és a pattanások kialakulásának veszélye. Ez különösen fontos a meleg évszakokban, amikor az átlagosnál jobban izzadunk. Az izzadsággal átitatott, szoros pántok szintén pattanásokat okozhatnak. Semmi szükség arra, hogy hagyjuk terjedni a baktériumokat. Jobb, ha megszabadulunk attól, ami okozza őket.

3. Elősegíti a mell természetes alakját.

Annak ellenére, hogy a melleink érdekében viselünk melltartót, hosszú távon nem játszik hasznos szerepet. Egy tanulmány szerint a melltartó miatt a mell megereszkedik. Orvosi, pszichológiai vagy anatómiai okai nincsenek, hogy a melleidtől megtagadd a gravitációt. Ha nem hordasz melltartót, az jótékony hatással lesz az egészségedre és a szépségedre.

4. Erősebbé teheti a mellet.

Mesterséges támogatás nélkül a mellek szabadon fejleszthetik saját izomszöveteiket. Tehát a sajátjukon kívül nincs szükségük más támaszra, így is képesek ellenállni a gravitációnak.

5. Pénzt spórolsz.

A legtöbb melltartó drága. A népszerű márkák divatos melltartói még drágábbak. Találni egy olyan darabot, amely méretben megfelelő, megfelelő támaszt biztosít és nem okoz kellemetlenséget, hosszú és bonyolult feladat. Azonban melltartó nélkül lenni ingyen van.

6. Megszabadít a testeden lévő lenyomatoktól.

Nem számít, hogy mennyire jó és drága a melltartód, mindig van rá esély, hogy nyomot hagy a mellkasod körül. A legtöbbször ezek a nyomok fájnak és kellemetlenek, és szeretnél olyan gyorsan megszabadulni tőlük, amilyen gyorsan csak lehet. Nos, ebben az esetben, ha nincs melltartó, nincs szenvedés.

7. Egész napos kényelmet biztosít.

A legtöbb nő ismeri azt az érzést, amikor már alig várod, hogy levethesd a melltartód egy hosszú nap után. Ha végre megszabadulsz tőle, a szabadság édes érzése következik. A melltartók lehetnek sokfélék, azonban az érzés mindig ugyanolyan marad. De nincs szükség arra, hogy egész nap szenvedj.

8. Javítja a keringést.

A melltartók korlátozhatják a mellkas környékén a nyirokkeringést is. A nyirok egy fontos folyadék a testünkben, amely segíti többek között a baktériumok és az abnormális sejtek eltávolítást. Ha nem hordasz melltartót, elősegíted az áramlását, és biztosítod az izom fejlődését is. A melltartó viselése nem káros, de szeretetet adni a testednek azáltal, hogy nem viselsz melltartót, egyértelműen megéri.

9. Merésznek érzed magad.

Melltartó nélkül kimenni az utcára néhányunknak őrült ötletnek tűnik. De egy másik szempontból lehet úgy tekinteni rá, mint egy új felfedezés izgalmas kezdetét. Egy ilyen fontos de láthatatlan ruhadarab elhagyása megfűszerezi a napod (vagy talán az egész életed). Biztosan eltart egy ideig megszokni, de csak egyszer élünk, igaz?!

Mikor szükséges a melltartó viselése?

Lehetnek olyan szituációk, amikor szükséges a melltartó viselése. Ilyen például a sportolás. Ha nem viselsz melltartót intenzív fizikai aktivitás során, az veszélyes lehet a mellekre, hiszen izomkárosodást, fájdalmat és kellemetlenséget okozhat. Tehát ilyen esetekben egy jó sportmelltartó kötelező.

Mit gondolsz a fent említettekről?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét