9 kedves dolog, amiket sztárok tettek a forgatásokon

0

A színészek egy-egy produkció elkészítése során akár éveken át is együtt dolgoznak egymással. Nem csoda, hogy közben barátságok szövődnek. Mi csak az elkészült filmet látjuk, de a színészek sokszor érdekességeket osztanak meg a készítési folyamatról.

Meglepőek azok a történetek, melyeket maguk a színészek vagy a stáb más tagjai mesélnek. 9 ilyen történet következik a sztárok kedvességéről.

1. Paul Newman és Susan Sarandon

Susan Sarandon egy interjú során emlékezett vissza az egyik filmforgatásra, mikor csak azért kapott egyforma gázsit a kollégájával, Paul Newmannel, mert ő neki adta a fizetése egy részét. Sarandon elmondta, hogy korábban megállapodtak a producerekkel, hogy minden főszereplő egyforma gázsit fog kapni, de aztán kiderült, hogy ők csak a férfi színészekre gondoltak.
Sarandont éppen ezért hatotta meg Newman gesztusa, akit igazi kincsnek nevezett.

2. Arnold Schwarzenegger és Michael Ironside

Bár a képernyőn sokszor félelmetesnek tűnik, de van gyengéd oldala is, amit nem mindenki ismer. Michael Ironside elmesélte, hogy amikor közösen forgattak egy filmet, Schwarzenegger felkereste őt, hogy beteg nővére, Wendy állapota iránt érdeklődjön.

Ez még akkoriban történt, amikor nem létezett sem mobiltelefon, sem internet. Ironside elmondta, hogy akkoriban nehéz volt a kapcsolatot tartania a nővérével, ezért Schwarzenegger felajánlotta neki, hogy használja az ő lakókocsijában lévő telefont. Maga Schwarzenegger is jó fél órát beszélt Wendyvel telefonon, Ironside-ot pedig lenyűgözte ez az igyekezet és kedvesség.

3. Robert De Niro és John Cazale

Együtt forgattak, mikor John Cazale már halálos beteg volt. A filmet készítő produkciós cég el akarta bocsátani a színészt, mert túl sokba kerültek a kezelésének költségei. Ám Robert De Niro kijelentette, hogy Cazale nélkül ő sem folytatja tovább a forgatást.

Meryl Streep, aki akkoriban Cazale párja volt, később elmesélte, hogy De Niro felajánlotta, hogy fizeti Cazale biztosítását, hogy a színész végigcsinálhassa a filmet. Bebizonyította, mit jelent az igaz barátság.

4. Robin Williams

Mindig is szeretett színész volt, aki számtalanszor nevettette meg a közönségét. Miután elhunyt, a művészmenedzser Brian Lord osztott meg róla egy történetet.

Egyszer, mikor együtt dolgozott Robin Williamsszel egy eseményen, a színésznek volt egy extra kívánsága. Minden filmnél, melyben szerepelt, kikötötte, hogy a stábban bizonyos számban hajléktalanokat is kell alkalmazni. Lord elmondta, mélyen meghatotta, mikor tudomást szerzett Williamsnek erről a szokásáról.

5. Bradley Cooper és Ken Jeong

A Másnaposok forgatásán nem csupán a mókáról és a kacagásról szóltak a dolgok. A színész Ken Jeong felesége mellrákkal küzdött, mikor felajánlották neki a szerepet. Ken vissza is akarta mondani a felkérést, de a felesége biztatta, hogy vállalja el.

Jeong elmesélte, hogy kollégái annyira megértőek voltak vele, hogy még a rendező is próbálta úgy beosztani a jeleneteit, hogy azok ne essenek egybe felesége kemoterápiás kezeléseinek időpontjaival. A forgatás utolsó napján kollégája és barátja, Bradley Cooper vitte el autójával Las Vegasból a 4 órányira lévő Los Angelesbe, hogy láthassa feleségét.

6. Robert Downey Jr. és Chris Evans

Robert Downey Jr. az a figura, akit mindenki kívánna magának munkatársnak. Köztudott róla, hogy szeret ajándékokat osztogatni, ahogyan tette azt a Bosszúállók: Végjáték című film forgatásának végén is, mikor egy teljesen felújított, 1967-es Chevrolet Camaro RS-t ajándékozott kollégájának, Chris Evansnek.

Extraként a színész Amerika Kapitány jelképeit is belecsempészte az autóba dekorációként. Az autó a Jay Leno’s Garage című internetes és tévéműsor egyik részében is szerepelt.

7. Kelly Clarkson

Kelly Clarkson nagyon jó főnök. Ha megnézed a show-műsorát, egyből megérted, hogy miért. Az egyik részben Clarkson meglepte a zenei rendezőt – aki egyben a barátja is – azzal, hogy írt neki egy kedves levelet, amiben többek között ez állt: “A barátságunk jobb emberré tett engem.”

8. Dolly Parton

Angyalként szerepelt a Netflix karácsonyi műsorában, de a való életben is igazi angyal, hiszen megmentett egy kislányt egy szörnyű balesettől. Talia, a 9 éves táncos éppen a forró csokis standnál állt, mikor hívták őket, hogy foglalják el a kezdő pozíciót a színpadon.

Amint ment, jött egy autó, amit nem látott, de Dolly időben észrevette, és elragadta a kislányt az autó útjából. Talia azóta is nagyon hálás a legendás énekesnőnek.

9. Chris Hemsworth és Natalie Portman

Mindenki tudja róla, hogy mennyire két lábban a földön járó, kedves és elbűvölő személyisége van. Egyik kollégája is megosztott róla egy kedves történetet. Natali Portman mesélte el, hogy Hemsworth tudta róla, hogy vegán, ezért azon a napon, mikor csókjelenetet forgattak együtt, nem evett húst.

Portman szerint ez nagyon aranyos gesztus volt Hemworth-től, hiszen ő nem kérte rá, hogy megtegye ezt érte.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét