9 katonai trükk, ami könnyebbé teheti az életedet

0
8381

Tudtad, hogy az amerikai hadsereg tulajdonképpen idősebb, mint maga az ország? A Kontinentális Hadseregből jött lére, és egyszer George Washington volt az egyik vezetője. Érthető, hogy egy ilyen intézménynek van néhány remek trükk a tarsolyában.

Hiszünk benne, hogy az olyan emberek, akik a hazájukat szolgálják, köszönetet érdemelnek, de fel kell nézni rájuk a lifehackek szempontjából is. És itt vannak a legjobbak, amelyeket eddig megtudtunk.

1. Nem csak vizet spórol.

A zuhanyzás közbeni vizelés vitatott téma lehet néhány háztartásban, de az orvosi közösség szerint megelőzheti a láb és a körmök gombás fertőzésének kialakulását.

2. Ragasztószalagozd be a lábad.

A katonai cipők kényelmetlenek lehetnek, ezt a trükköt pedig azért találták ki, hogy elkerüljék a hólyagokat, kidörzsölést. Ha hosszabb ideig hosszú távokat futsz, te is használhatod ezt. Csak tegyél ragasztószalagot azokra a területekre a lábadon, ahol a legjobban dörzsöli a cipő. Sebtapaszt is tehetsz alá.

3. Köss csomót.

Azért, hogy a nagy cipők hosszú ideig ne oldódjanak ki, vagy hogy a cipőfűzők ne csússzanak ki, köss néhány csomót a cipőfűző mentén. Középen, hogy ne mozduljon el, és közel a végéihez, hogy a helyén maradjon.

4. A maxi betét maxi segítség.

Vészhelyzet esetén sebet bekötözni is használhatsz tisztasági betétet, hogy megvédj valakit az elvérezéstől. Helyezz egy betétet a sebre és rögzítsd ragasztószalaggal. Tehetsz betétet a cipődbe, hogy felszívja az izzadságot, és hogy a cipő melegebb legyen.

5. Hintsd be.

Tudtad, hogy ha behintesz egy sebet cukorral, az megakadályozza a baktériumok szaporodását? A baktériumok nem élik túl magas cukortartalomban. Fedd le, amíg komolyabb elsősegély nem nyújtható.

6. Nem csak futáshoz.

A futónadrágok nem csak futáshoz jók, és nem csak divatos cikkek. Szinte minden nadrág alá fel tudod venni, mások nem fogják észrevenni, és nagyon alacsony hőmérséklet esetén melegen fog tartani.

7. Összefog-behajt technika.

Most nem ajánlanánk ezt a trükköt az esküvőd napjára, de ha a inged egy kicsit rosszul áll vagy nemrég fogytál, és nem tudtál új ruhákat venni, használd ezt az összefog-behajt technikát, hogy az inged jobban álljon rajtad.

8. Gyújtós.

Mindannyian vettünk már drága gyújtóst a kempingezéshez vagy a grill beindításához. Spórolj magadnak pénzt azzal, hogy vazelint használsz egy vattapamacson, és ezt használod, mint a tűzgyújtás lehetséges módját.

9. Rázd le az “árnyékodat”.

Ha úgy gondolod, hogy vezetés közben követnek, tegyél sorban 4 egymást követő kanyart. Ha még mindig azt látod, hogy követnek, hívd a 112-t, vagy menj egyenesen a legközelebbi rendőrségre.

Melyiket próbálnád ki? Oszd meg egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét