9 jel, hogy véget kell vetned a kapcsolatnak

0
4591

A kapcsolatokat illetően nincs semmilyen aranyszabály vagy útmutató, amit követhetnél. Senki nem tud segíteni abban, hogy inkább együtt maradjatok vagy jobb lenne neked egyedül. Csakis te tudod eldönteni, hogy véget kell-e vetni a kapcsolatnak, vagy érdemes érte küzdeni.

Találtunk 9 sajátosságot, ami a zsákutcába jutott kapcsolatokra jellemző. Ha bármelyik ismerős, eljött a szakítás ideje.

1. Boldogtalan vagy a kapcsolatban.

Ha gyakran vagy boldogtalan, stresszes, és gyakran érzed magad kellemetlenül, az az első és legfontosabb jele, hogy egy destruktív kapcsolatban vagy.

  • Csak légy őszinte magaddal, és ismerd el, hogy mérgező a kapcsolatotok. Próbáld meg azonosítani, hogy milyen “előnyökkel” jár számodra. Így nem vagy magányos, vagy kényelmes számodra, hogy anyagilag és érzelmileg a párodra támaszkodhatsz?

2. Nem lehetsz önmagad, mikor a pároddal vagy.

Ha a megfelelő személlyel vagy, nem kell tettetned semmit, önmagad lehetsz. Tűnhetsz bolondnak és ügyetlennek, és nem kell miatta rosszul érezned magad. Amikor együtt vagytok, természetesen viselkedsz, mintha csak egyedül lennél.

  • Ha egy kapcsolatban túl gyakran be kell vetned a színészi képességeidet, megfosztod magad annak a lehetőségétől, hogy hiteles légy, ami akadályozza a kapcsolat fejlődését.

3. A partnered túlságosan irányít.

Vigyázz, ha a párod kémkedik utánad, megnézi a beszélgetéseidet, közösségi oldalaidat, e-mailjeidet, és szeretné, ha mindent megosztanál vele, és még a fizetésedet is követeli.

  • Az ilyen partner csak tetteti, hogy szeret és gondoskodik rólad. Tulajdonképpen érzelmi bántalmazás formájában teljesen átvette az irányítást az életed felett, és megsérti a személyes teredet. Ez elfogadhatatlan egy kapcsolatban.

4. Elszigetelten élsz.

A szerelmed próbál elválasztani a barátaidról és a családodtól, megtiltja, hogy használd a telefonod vagy az autód, vagy még akár azt is megakadályozza, hogy munkát keress? Ezek vörös zászlók egy kapcsolatban.

  • Ez a családon belüli erőszak egy formája, és a partnertől való pszichológiai és anyagi függőséget eredményezi.

5. A párod nagyon féltékeny.

Egy túlságosan féltékeny és birtokolni vágyó őrülttel randizol, ha jeleneteket rendez nyilvánosan, ellenőrzi a hívásaidat, közösségi oldalaidat stb.

  • Észre kell venned, hogy ez nem szerelem. Ez pszichológiai bántalmazás, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

6. A párod mindig alábecsül téged és az eredményeidet.

Ideje elhagyni, ha gyakran hallod tőle, hogy te csak egy átlagos ember vagy középszerű eredményekkel. Megpróbál meggyőzni, hogy soha senki nem fog értékelni téged, és az a legrosszabb, hogy kezded elhinni, hogy ez igaz.

  • A párod az, akinek szüksége van segítségre, nem te. Úgy tűnik, hogy a te érzelmi manipulátorodnak problémái vannak az önbizalmával, és próbálja felküzdeni azáltal, hogy lekicsinyel téged.

7. Szinte lehetetlen a jövő tervezése.

Melyek a jól működő kapcsolat főbb jellemvonásai? A kölcsönös bizalom, a biztonságérzet és a távoli jövőre irányuló közös tervek. Egy egészségtelen kapcsolatban teljesen más a helyzet: még rövid távú tervek sincsenek, és próbáltok indokot találni arra, hogy miért vagytok még mindig együtt.

  • Ha soha nem beszéltek vagy még csak gondolni se tudtok a jövőre, az egy jel, hogy mérgező kapcsolatban vagytok, ami nem vezet sehova.

8. A partnered mindig próbálja elérni, hogy bűnösnek érezd magad.

Mindig megpróbál téged okolni azért, ami a kapcsolatotokban történik. Ennek az az eredménye, hogy gyakran úgy érzed, hogy meg kell magyaráznod valamit, pedig erre semmi szükség.

  • A te jó képességekkel rendelkező manipulátorod nem akar felelősséget vállalni. Mindent megtesz, hogy bűnösnek érezd magad, csakhogy elérje a saját céljait.

9. Az impulzív agresszió kontrollálhatatlan epizódjai játszódnak le.

Néha még a hidegfejű emberek is kiborulnak, de nem szabad, hogy ez általánossá váljon. Ha a párod könnyen dühös lesz, még akkor is, ha a szituáció nem is olyan stresszes, akkor a kapcsolat veszélyes lehet.

  • A kontrollálhatatlan impulzív agresszió mindig érzelmi, anyagi vagy fizikai erőszakhoz vezet.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét