9 jel, hogy az illető kedvel, még ha nem is gondolod így

0
1914

Hogy megtudd, hogy valaki hogy érez veled kapcsolatban, nem kell odamenned hozzá és konkrétan rákérdezned. Elég, ha jobban odafigyelsz ennek a személynek a testbeszédére. A gesztusai sok mindent elárulhatnak.

Belemerültünk a pszichológiai témájú cikkekbe, és megkerestük, hogy milyen viselkedésbeli jelzések mutatják, hogy az illető nem közömbös irántad. De ezeknek nem feltétlenül kell romantikus érzelmeknek lenniük.

1. Ha megpróbálja eltávolítani az összes tárgyat, ami fizikálisan kettőtök közé áll, kedvel téged.

Amikor egy olyan emberrel kommunikálunk, akit kedvelünk, megpróbáljuk megszüntetni az összes fizikai akadályt, ami köztünk van. És ez fordítva is így van. Ebben az esetben az akadályok lehetnek különböző tárgyak, például bögrék, táskák vagy párnák.

Ha valaki közétek teszi le a poharát, valószínűleg nem vagytok barátok, és romantikus kapcsolatról sincs szó. Ha pedig egy nő maga előtt tartja a táskáját, mikor egy férfival beszél, valószínűleg nem szeretné jobban megismerni.

2. A személyes tér mindenki számára szent. Az, aki közelebb megy hozzád, szeretné, ha kedvelnéd.

Az emberek önkéntelenül szeretnének fizikálisan közelebb kerülni azokhoz, akiket kedvelnek, és távolságot tartani azoktól, akik nem rokonszenvesek számukra. Ez a viselkedésminta ahhoz a késztetéshez kapcsolódik, hogy megvédjük a saját területünket a “ragadozóktól”, amit régen gyakran meg kellett tenni.

Az olyan jelek, mint az, hogy valaki a másik felé dönti a fejét vagy úgy mozdul, hogy szemben álljon vele, az azt jelzi, hogy nem közömbös számára az, akivel beszél.

3. Ha beszélgetsz valakivel, nézz a lábfejére. Az irányuk sok mindent elárulhat.

Ha a testbeszédről van szó, a lábfejek iránya egy biztos jelnek tekinthető. Ha az illető valaki mással beszél, de a lábfeje feléd mutat, tudat alatt szeretné megszerezni a figyelmedet. Érdekes, hogy általában ez a jel tapasztalható először. Először az illető afelé az ember felé fordítja a lábát, akit kedvel, és csak utána mutatja a szimpátia összes többi jelét.

4. A megemelkedett szemöldök nem csak a meglepettséget mutatja.

Ha egy olyan embernek köszönsz, aki kedvel téged, ösztönösen megemeli a szemöldökét. Minél jobban kedvel, annál szembetűnőbben teszi ezt. De ezt a gesztust nehéz észrevenni, könnyen elkerüli a figyelmünket.

5. Ha ülve vagy állva nagyon kihúzza magát, lehet, hogy próbálja magára vonzani a figyelmedet.

Ha egy férfi egy olyan nővel beszél, akit kedvel, önkéntelenül hajlamos a hátát egyenesen tartani. Így próbálja valahogy megmutatni az összes erős vonását, és próbál egy kicsit magasabbnak tűnni. De első ránézésre ez úgy tűnhet, hogy próbál távolságot tartani tőled.

6. Ha nem őszintén bókol, figyelj rá.

Sokan nem bókolnak azoknak, akiket kedvelnek. Ennek egy nagyon egyszerű oka van: azt gondolják, hogy a másik annyira tökéletes, hogy nem kell erre emlékeztetni őt.

De amikor végre bókolnak, erőltetettnek és mesterkéltnek tűnik ugyanebből az okból. Azt gondolja, hogy tudod, hogy jól nézel ki, szép vagy, tehát kényelmetlenül érzi magát, és ennek az lesz a vége, hogy mindenféle nonszensz kijelentéseket tesz.

7. Ha sétálsz valakivel, figyelj a helyzetére.

Ha előtted sétál, az pszichológiai szempontból azt jelenti, hogy magával törődik, és te nem érdekled. Ha mögötted sétál, lehet, hogy kedvel. De ha melletted megy, és tartja az iramot, az biztos jele, hogy kedvel.

8. Figyeld meg, hogy hányszor pislant.

Ha valaki nem igazán kedveli azt az illetőt, akivel beszél, öntudatlanul fogja becsukni a szemét. A szemhéj ebben az esetben úgy működik, mint egy válaszfal, ami segít kizárni azt a személyt. De ha a másik kedvel téged, kevesebbszer fog pislantani.

9. A férfiak általában sebezhetetlennek próbálnak tűnni. A kezük pozíciója sokat elmond.

A férfiak hajlamosak kimutatni a sebezhetőségüket azelőtt a nő előtt, akit kedvelnek. Az egyik finom módja ennek az, hogy a csípőjükön tartják a kezüket, szabadon hagyva a hasukat. Ez a testhelyzet arrogánsnak vagy akár fenyegetőnek is tűnhet, de általában egy dolgot jelent: valaki önkéntelenül próbálja megmutatni, hogy nyitott feléd.

Észrevetted valaha, hogy a fentieket teszed egy számodra kedves ember jelenlétében?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét