9 jel, ami felfedi bármelyik nő valós életkorát

0

Nemcsak a ráncok, az ősz hajszálak, a kéz és a nyak bőre árulkodhat a korunkról. Sok más jele is van az öregedésnek, amelyek elsőre nem annyira szembetűnőek.

Bár az öregedés nem teszi tönkre egy nő szépségét, csak új szintre emeli azt, hasznos tudni, hogy melyek az idő múlásának azon kevésbé nyilvánvaló jelei, amelyekről le lehet olvasni egy nő valós életkorát. Ezekre nem árt jobban odafigyelni.

1. Lapos lesz a homlok.

Valószínűleg kevesen tudják, hogy a bőr alatti zsírréteg életkorral összefüggő vékonyodása okozza ezt a jelenséget. A sokak kedvencévé vált botox injekciók pedig csak rontanak a helyzeten. Ha a homlok nem is lesz ráncos, teltsége csökkenni fog, és elárulja a nő életkorát.

2. Az ajkak kevésbé teltek lesznek.

Sajnos az ajkak formája is változik az idő múlásával. Szárazabbá válnak, elvesztik teltségüket, és ráncok jelennek meg körülöttük. Az egykor érzéki ajkak elvékonyodnak és kisebbek lesznek.

3. A köldök mérete és formája is megváltozik.

A testnek ez a része is elveszti eredeti kinézetét az életkor előrehaladtával. Ennek oka a súlygyarapodás, a terhességek, a piercing és az olyan betegségek, mint a köldöksérv.

4. Sötét karikák jelennek meg a szem alatt.

A bőr alatti zsírréteg egyre vékonyodik, mivel 30 éves kortól kezdve folyamatosan csökken a kollagén termelődése. A szem alatti bőr elveszti rugalmasságát, áttetszőbbé válik, észrevehetővé válnak az alatta lévő hajszálerek, emiatt látjuk a sötét karikákat a szem alatt.

5. A fülcimpa megnyúlik és nagyobb lesz.

A fülcimpáról is le lehet olvasni az életkort. Ennek ellenére a nők mégis kevesebbet foglalkoznak ezzel a testrészükkel, mint például a nyak vagy a kézfej bőrével. Idővel a fülcimpában csökken a zsírmennyiség, és elveszti rugalmasságát. Ennek hatására megnyúlik, ezt a helyzetet pedig csak rontja a nagy, nehéz fülbevalók viselése.

6. A szemöldök lejjebb kerül, a tekintet zártabb lesz.

Mikor fiatalok vagyunk, a feszes bőrünk tartja magasan a szemöldökünket. De ahogy idősödünk, a kollagéntermelődés csökken, az arcizmok gyengülnek és megereszkednek. A szemöldökök is lejjebb kerülnek, összenyomják a szemeket, ezért lesz morcosabb a tekintetünk.

7. A “fiatalság háromszöge” megfordul.

Fiatal korunkban az arcunk formája egy háromszögre hasonlít, melynek csúcsa lefelé mutat, alapját pedig a homlok alkotja. Ezt hívják a “fiatalság háromszögének”. A helyzet az évek múlásával megváltozik, a háromszög fejjel lefelé fordul.

A bőr alatti zsírréteg az évek múlásával lefelé csúszik az arcon, emiatt vesztik el teltségüket az orcák, és alakulnak ki a nevetőráncok. Ezután már soha többé nem fogunk olyan fiatalnak látszani, mint korábban.

8. Az arcszín fakóbbá válik, a bőr elveszti ragyogását.

Lehetetlen nem észrevenni, hogy az arcszín elveszti üdeségét, és a bőrünk kevésbé ragyogóvá válik. Ennek oka, hogy csökken a kollagén és az elasztin szintézis, de közrejátszhat benne a nem megfelelő bőrápolás, a kevés alvás, a gyakori fáradtság és az olyan rossz szokások, amelyek felgyorsítják ez öregedési folyamatot.

9. A száj és a szemek sarkai lefelé görbülnek.

Ettől pedig fáradtnak tűnik az arcunk. Ez főleg azoknál figyelhető meg, akik nem mosolyognak túl gyakran. Náluk azok az arcizmok, amelyek a száj sarkait támasztják, hamarabb meggyengülnek. A szemek sarkainál lévő arcizmok is elvesztik rugalmasságukat és tónusosságukat, már nem tudják olyan magasan tartani a szemet, mint korábban.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét