9 egyszerű sminktrükk, ami gyönyörűvé tesz

0
6978

A sminkelés művészete rendkívül összetett és számos lehetőséget rejt, ezért könnyű összezavarodni benne. Sokan azt feltételezik, hogy a jó smink drága, és szükség van egy szakemberre, aki helyesen tudja használni az adott terméket. De a valóság egy kicsit más. Néhány sminktrükk ismerete nemcsak azt eredményezi, hogy úgy nézz ki, mint akinek épp most készült el a sminkje, hanem ami sokkal fontosabb, segít, hogy csodálatosan nézz ki, és úgy is érezd magad.

Készítettünk egy listát könnyen kivitelezhető trükkökről, amelyeket megéri ismerni.

Használj alufóliát, hogy növeld a krémmaszk hatékonyságát.

A krémmaszk hatékonysága lényegesen javítható azzal, ha lefeded az arcodat némi alufóliával, miután felvitted a maszkot. Ráadásul a fólia maszk használható a reggeli puffadtság eltávolítására. A puffadtság eltávolításához használj tonikot, aztán fedd le az arcod maszkkal.

Tanuld meg a kontúrozás művészetét.

A kiemeléshez használj bronzosítót, amely néhány árnyalattal sötétebb, mint a bőröd, és egy alapozót, amely néhány árnyalattal világosabb. Kövesd a fenti fotót (jobb oldal) a bronzosító és az alapozó használatakor. Tartsd észben, hogy a megfelelő eldolgozás kulcsfontosságú a természetes és könnyed megjelenéshez.

Kövesd a táblázatot a pirosító megfelelő használatához.

Ne úgy használd a pirosítót, ahogy másokon láttad. A legjobb eredményért határozd meg az arcod formáját, és az alapján használd a pirosítót.

A háromszög korrektor trükk.

A korrektor egy nagyon egyszerű eszköz a sötét karikák eltüntetéséhez. Csak vigyél fel kis pöttyöket belőle, és dolgozd el. De létezik egy még jobb módszer. Annak érdekében, hogy az arcod teltebbnek és fiatalosabbnak tűnjön, rajzolj egy háromszöget a korrektorral a szemeid alá, majd használj egy puha szivacsot vagy ecsetet az eldolgozáshoz.

A korrektor ezzel a technikával való alkalmazása élénkíti az arcod, és a szemeid felé tereli a figyelmet.

Tedd fényessé a szokásos szemhéjfestéket ajakbalzsammal.

Hogy fényessé tegyél bármilyen szemhéjfestéket, tegyél egy kis ajakbalzsamot a szemhéjadra, miután felvitted a szemhéjfestéket.

Készíts tökéletes cicaszemet.

A tökéletes cicaszem elkészítéséhez tartsd egy kanál nyelét a szemed külső sarkához. Kövesd a nyelet az egyenes vonal megrajzolásához a tussal. Ezt követően tedd a szemhéjadra a kanál lekerekített részét, és használd az ív elkészítéséhez. Végül töltsd ki tussal a két vonal közötti helyet, és hosszabbítsd meg a vonalat a felső szempillák vonalában.

Keverj össze korrektort arany színű krémes szemhéjfestékkel, hogy természetes színt készítsd a belső szemzughoz.

Keverd össze a kedvenc korrektorodat egy kicsi arany színű krémes szemhéjfestékkel a kézfejeden, hogy megkapd a tökéletes árnyalatot, amit szeretnél. Az ujjbegyedet használva alkalmazd a szemed belső sarkánál. Nem lesz észrevehető, mégis finoman kiemeli a szemed.

Tökéletes lesz a felső ajak V alakú mélyedése, ha X-et rajzolsz a felső ajkad közepére.

Tökéletesen kifesteni a felső ajak V alakú mélyedését olyan könnyű, mint rajzolni egy X-et. Rajzolj egy X-et a felső ajakra, amelynek középen van a metszéspontja, és körvonalazd az ajak alsó részét. Most töltsd ki az ajkak többi részét. Utolsó simításként használj szájfényt a kifestett részeken.

Érd el, hogy a rúzsod hosszabb ideig tartson.

Azt szeretnéd, hogy a rúzsod egész nap kitartson? Vigyél fel egy réteget, és ragassz egy szalvétát a szádra. Ez el fogja távolítani a felesleges festéket. Most púderezd be az ajkaidat, és vigyél fel még egy réteg rúzst.

Te milyen sminktrükköt használsz, hogy egyszerűsítsd a folyamatot? Mondd el a trükköd egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét