9 dolog, amit rosszul csinálunk a bőrápolási rutinunkban

0

A hibátlan, ragyogó bőr érdekében felállítunk egy bőrápolási rutint, és próbáljuk azt következetesen be is tartani. Miközben a legjobb szándékkal tervezzük meg és végezzük, sokszor ártunk a bőrünknek. Bőrgyógyászok szerint pedig sok nő még a hidratálásról sem gondoskodik nap mint nap. A nedvesség hiánya nemcsak ráncok kialakulásához vezet, de pattanásokat és hámlást is okoz.

Ha ezeket a hibákat te is folyamatosan elköveted, ne csodálkozz, ha nem javul a bőröd állapota.

1. Nem azzal kezded, hogy lemosod a sminked.

A bőrápolási rutin legelső lépése a tisztítás kell hogy legyen. Este dupla tisztítást végezz. Elsőként mosd le a sminket, második lépésként pedig alaposan tisztítsd meg a bőröd, hogy a pórusaid ne záródjanak el.

2. Rossz arctisztítót használsz.

A makulátlanul tiszta bőr nem olyan jó dolog, mint hiszed. A bőr normál pH-értéke 5,5 körül van. Az ennél magasabb pH-értékű arclemosók azért okoznak pattanásokat, mert fokozott aktivitásra ösztönzik a faggyúmirigyeket.

3. Nem használsz tonikot a tisztítás után.

A tonik használata nem tűnik elhagyhatatlan lépésnek az arcápolásban, pedig az. Ez készíti fel a bőrt a hidratálásra, valamint eltávolítja róla a csapvízben lévő klórt és ásványi anyagokat. Alkoholmentes tonikot használj.

4. Túl sok hámlasztót használsz.

Az elhalt hámsejtek eltávolítása nagyon fontos, de a fizikai hámlasztás károsítja a bőrt, hámláshoz és a bőr kiszáradásához vezethet. Helyette használj inkább savas hámlasztót, ami közvetlenül a bőr felszínén fejti ki hatását, és elősegíti az új hámsejtek képződését.

5. Nyomkodod a pattanásokat.

Ne nyomkodd őket, mert így csak terjeszted a fertőzést az arcodon. Helyette inkább kezeld őket megfelelő készítményekkel, például szalicilsavval, amelyet közvetlenül a pattanáson kell használni.

6. Nem használsz olajokat.

Ha a bőröd zsíros, akkor is szükséged van olajokra a hidratáláshoz. Enélkül a faggyúmirigyek még aktívabbak lesznek, erre pedig semmi szükség. Használj linolsavat tartalmazó bőrápolókat, mint a csipkebogyóolaj, a kendermag- vagy tökmagolaj.

7. Nem használsz fényvédőt.

Az a bőr, amelyik nem kap védelmet az UV-sugarak ellen, jobban ráncosodik, és hajlamosabb lesz a pigmentfoltok kialakulására. Mindennap használj fényvédőt, és nem csak nyáron. Minél magasabb a faktorszáma, annál jobb.

8. Nem cseréled rendszeresen a párnahuzatot.

Talán nem tudtad, de a párnahuzatod rengeteg baktériumot gyűjt össze. Alvás közben ezek a bőrödre kerülnek és pattanásokat okoznak. Hogy ezt elkerüld, legalább hetente cseréld a párnádon a huzatot.

9. Nem iszol elég vizet, és gyorskaján élsz.

Minden probléma, ami megjelenik a bőrödön, belülről indul. Ezért kell figyelned a táplálkozásodra. Igyál több vizet, és táplálkozz egészségesen, ettől sokat javul majd a bőröd állapota.

BÓNUSZ: Hagyd el a legrosszabb szokásodat.

A dohányzás lebontja a bőrben a kollagént és az elasztint, amelyek nélkülözhetetlenek a fiatalos bőrhöz. Ha felhagysz ezzel a rossz szokással, lelassíthatod az öregedést.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét