9 családi szabály, ami sosem működik

0

Mikor megházasodunk, rengeteg tanácsot és tippet kapunk a boldog családi élethez: mit tegyünk, mikor és hogyan tegyük, mi az, amit semmiképp se kövessünk el. De lehet, hogy jobb lenne nem túlgondolni a dolgot.

Olyan kimondatlan szabályokat mutatunk a családi élettel kapcsolatban, amiket megszeghetsz és érdemes is megszegned.

1. Sose hazudj a párodnak.

Akik azt tanácsolják, hogy sose hazudj a párodnak, valószínűleg maguk sem követik ezt a szabályt. Az igazság az, hogy mindenki hazudik. Ha csöndben maradsz és nem mondasz ki valamit, az is hazugságnak számít. Csak gondolj bele, mennyi feszültségtől kíméled meg magatokat, ha nem számolsz be minden aprósággal kapcsolatban a részletekről, amikor az úgysem segítene semmin.

2. Légy gyenge nő az erős férfi mellett.

Ha a gyenge nő szerepét akarod magadra vállalni, az észrevétlenül át fog csapni gyerekes viselkedésbe. Ne feledd, hogy egyenlő felekként kötöttetek házasságot. Ne gyerekeskedj, légy önmagad.

3. Ne használd a szexet békülésre.

A dolgokat köztetek olyan módon is helyrehozhatod, ami mindkettőtöknek örömet okoz. Egy kapcsolatban a semmiből is kipattanhatnak veszekedések, ez pedig nagyon jó módja annak, hogy elkerüld a kicsinyes vitákat. Ne tégy úgy, mintha nem lenne meg a kellő hatása!

4. Töltsétek együtt a szabadidőtöket.

Ha nem szeretnétek kettesben lenni, ne legyetek. Természetesen fontos, hogy együtt is töltsetek időt, de csak akkor, ha mindketten tényleg ezt akarjátok. A minőség ebben az esetben is fontosabb a mennyiségnél.

5. Találjatok magatoknak olyasmit, amit együtt csinálhattok.

Nincs annál rosszabb, mint mikor a saját hobbidat akarod ráerőltetni a párodra. Ha nem szeret színházba vagy kiállításra járni, téged pedig kicsit sem érdekel a sport, akkor külön-külön tegyétek, amit szeretnétek. Így mindkettőtökben pozitív érzések lesznek, ez pedig nagyban javítja az otthoni hangulatot.

6. Ne veszekedjetek apróságokon.

Nem kell magadban tartanod a sérelmeidet és a panaszaidat. Ha ezt teszed, egy nap robbanni fogsz, és abból óriási veszekedés lesz. Rögtön beszéld ki magadból, ami bánt vagy idegesít. Légy őszinte, és hamarosan rájössz, hogy azok a dolgok, amikről korábban jobb volt nem beszélni, mert csak vitát szültek, békésen is megoldhatók.

7. Első a gyerek.

Attól, hogy gyerekeik vannak, a szülőknek nem kell megfeledkezniük saját magukról sem. Heti egy estét – vagy legalább havonta egyet – töltsetek kettesben.

8. Legyen az életetek egy nagy buli.

Az a legfontosabb a kapcsolatban, hogy pozitív érzelmeket tudjatok létrehozni. Ha ehhez az kell, hogy egy nehéz hét után hétvégén együtt heverésszetek a kanapén, tegyétek azt.

9. Dolgozzatok a kapcsolatotokon.

Sokan túlzottan szó szerint veszik ezt, és végül a legtöbb idejüket egy terapeutánál töltik azon rágódva, hogy mi a baj. Pedig a legfontosabb a nehéz időkben az lenne, hogy pihenjetek, engedjétek el a gondjaitokat és kerüljétek el az újabb problémák gyártását. Így nem lesz szükségetek egy harmadik félre a kapcsolatotok helyrehozásához.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét