9 alkalom, amikor a jelmeztervezők elszúrták a híres filmeket, anélkül, hogy bárki észrevette volna

0

Annak ellenére, hogy különböző szakértők tucatjai dolgoznak a filmes karakterek megjelenésén, hibák mégis előfordulnak. És végül a nézők veszik észre a sminkbeli vagy kosztümbeli mellényúlásokat, és ez akár a filmélményen is ronthat. Sokszor az a probléma, hogy az adott ruhák vagy kiegészítők abban az időben nem is létezhettek, amikor a film játszódik.

Olyan hibákat gyűjtöttünk össze, amit jelmeztervezők és sminkesek vétettek a népszerű filmekben.

Elfújta a szél

Mindegy, milyen trendi volt Scarlett O’Hara, ő sem tudta volna a trendeket évtizedekkel előre megjósolni. A híres, szűk szabású, tollakkal és strasszokkal díszített piros ruhájának semmi köze a polgárháború idején aktuális divathoz. Sokkal inkább az 1930-as, 1940-es divatja ihlette.

Julius Caesar

Az 1953-as filmben a legtöbb női karakter extravagáns, kúp alakú kosarakkal rendelkező melltartót viselt. Az ókori Rómában a nők strophiumot viseltek, ami a modern melltartó egy elődje volt, és leginkább egy szalaghoz hasonlítható.

Szenvedélyek viharában

Annyira próbálták létrehozni a romantikus külsőt, hogy figyelmen kívül hagyták a történelmi tényeket. Brad Pittnek gyönyörű szőke haja és szakálla volt, de ezek elfogadhatatlanok voltak abban az időben. Akkor a legtöbben nagy bajuszt viseltek, és rövidre vágatták a hajukat.

Artúr király

A film az 5. században játszódik, de nehéz, fémből készült páncélban jelennek meg benne a lovagok. Azonban a 14. századig ezek bőrből készültek, csak a páncéling volt fémből.

Harry Potter és a Főnix Rendje

A filmbeli események nagyjából a ’90-es években történtek, a ruhák pedig elég precízek, azonban mégsem tökéletesek. Dudley Dursley egy G-Unit shortot viselt, de a márkát csak 2003-ban hozta létre 50 Cent.

Helló, Dolly!

A film New Yorkban játszódik, a 19. század végén, amikor ilyen frizura, szájfény és szemsmink nem is létezett. De mégis 3 Oscart nyert, és az évtized egyik legfontosabb filmje lett.

Margó királyné

A szereplők olyan ruhákat viselnek, amiben fedetlen a válluk. Ezek nagyon jól néznek ki, de a 16. században a nők soha nem hagyták el az inget. Ez védte őket a hidegtől, szívta fel az izzadságot, és könnyű volt mosni.

Egy másik hiba, amit vétettek, hogy a főszereplő haja le volt engedve. A portrék alapján Valois Margit francia királynénak göndör haja volt, amit feltűzve viselt.

A dán lány

A dán lány 1926-ban kezdődik, de a film első felében szűk szabású ruhákban látjuk a nőket, amiknek semmi köze az 1920-as évek divatjához.

Az elején Gerda frizurája eléggé idejétmúlt, hiszen abban a korban a hullámos frizurát és a bobot részesítették előnyben.

Veszélyes vágy

Az egyik jelenetben Keira Knightley csupán egy fűzőt visel, ami szembemegy az erre a ruhadarabra vonatkozó szabályokkal. Egy nő soha nem viselt volna kizárólag fűzőt.

BÓNUSZ: Két királynő

A Két királynőben Saoirse Ronan aszimmetrikus fülbevalót visel, ami nem létezett a 16. századi Skóciában.

Mit gondolsz, súlyosak ezek a hibák vagy nem kell belőlük nagy ügyet csinálni?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét