8 tanács olyan emberektől, akik online találtak rá az igaz szerelemre

0
367

Kövess a Facebookon!


Mi van akkor, ha minden ember számára csak egyetlen tökéletes társ létezik? És mi van akkor, ha ez az ember a bolygó másik felén született? Pár évtizeddel ezelőtt esélyes volt, hogy soha nem tudod meg, hogy létezik. Az új emberek interneten való megismerésének a lehetősége sokkal egyszerűbbé tette az egyedülállók életét, de ezt a lehetőséget bölcsen kell használni.

Összegyűjtöttük a társkereső alkalmazások és a felhasználók legnépszerűbb ajánlásait a témában.

1. Ne siettesd a dolgokat.

Ne várd el, hogy azonnal megtalálod a szerelmet, és azt érezd, hogy családot szeretnél alapítani. Szerelem első üzenetre nem létezik. El kell mennetek igazi randira (nem csak  egyre), hogy megismerjétek egymást.

De rengeteg ember van a társkereső applikációkon és weboldalakon. Hogyan válassz a tömegből valakit, akivel találkozol?

 • Részesítsd előnyben azokat a felhasználókat, akiknek a profilja széleskörű információkat tartalmaz a tulajdonosáról, akiknek a megjelenése tetszik neked, és akiknek a hobbija érdekel. Ez szükséges ahhoz, hogy biztosítsd, hogy az első találkozás nem lesz az utolsó is, mert nincs miről beszélgetnetek, vagy mert taszítónak találod a partnered.

2. Válaszd a megfelelő fotót.

Jessica Carbino, a Tinder szociológusa elmondja, hogy milyen típusú képek vonzzák a potenciális partnereket a leginkább:

 • Tölts fel különböző, élénk színű fotókat, amelyeken csak te vagy. A kis kedvenceddel tehetsz kivételt.
 • Nem érdemes megfeledkezni a sminkről, ha nő vagy. A lényeg az, hogy ne vidd túlzásba. És mosolyogj! Mindenki értékeli a nyíltságot és a kedvességet.
 • Ne készíts túlságosan kihívó képet, ha komolyabb partnert keresel egy egyéjszakás kalandnál.

3. Töltsd fel a profilodat érdekes információkkal.

A második legfontosabb lépés a profil kitöltése. Vedd komolyan ezt a feladatot: minél több információt adsz meg magadról és a hobbidról, annál nagyobb az esélye, hogy olyan emberrel kerülsz kapcsolatba, akit ugyanazok a dolgok érdekelnek. Azonnal lesz közös témátok.

 • Egy kis trükk a Tinder szociológusától: tartalmazzon támpontokat vagy kérdéseket a szöveg, ez támogatja a beszélgetést. De ne hazudj, csakis az igazat írd magadról.

4. Kezdeményezz.

Írj azonnal. Ne várj az érdeklődésére, és hogy majd ő ír először. Van egy célod: megismerni egy érdekes embert. Miért vesztegeted az időt? Lehet, hogy szörnyen félénk, vagy ez az első alkalom, hogy online ismerkedik. És ha nem válaszol, bátran kereshetsz valaki mást. Ne pazarold az idődet várakozásra.

Próbáld meg ne összehasonlítani az előző partnereiddel az online társkeresőn megismert társadat, és ne utasítsd vissza a találkozást csak azért, mert nem a “te típusod”. Legyünk őszinték: nem működött olyan valakivel, aki a “te típusod”, és ezért vagy itt. Lehet, hogy érdemes újra átgondolni a preferenciáidat.

 • Ha nem léptek tovább az üzenetváltásokon, az lehet egy jel arra, hogy a másik félnek olyan sok kapcsolata van a társkereső alkalmazáson vagy weboldalon, ahol találkoztatok, hogy egyszerűen lehetetlen mindet továbbvinni.
 • Néhányan nem adják meg az elérhetőségüket egészen a találkozásig, és a várakozás ezen a ponton azt jelenti, hogy most elég találkozójuk van.
 • Vannak, akik arra várnak, hogy a másik személy javasolja a továbblépést vagy a telefonszámok cseréjét, mert úgy gondolják, hogy ez egy jelentős lépés a kapcsolatban.

5. Szervezz valóságos találkozót a lehető leghamarabb.

 • Először is, amíg halasztgatod a találkozás pillanatát, lehet, hogy a leendő párodat elhívja valaki más.
 • Másodszor, ha kizárólag online beszélgettek, az végződhet azzal, hogy nem lesz miről beszélgetnetek az első randin, mert már minden közös dolgot megbeszéltetek, és még nem találtatok újakat.
 • Harmadszor, elegendő időd lehet arra, hogy egy olyan képet alakíts ki, amelyben semmi közös nem lesz a valódi emberrel.

Ha a beszélgetés hosszú ideje nem megy át offline állapotba, pedig te szeretnéd, akkor jobb azonnal megtalálni az indokot. Lehet, hogy a partnered elfoglalt, beteg vagy nem tudja, hogy mivel kezdjen. Vagy lehet, hogy nem tud időt szakítani egy randira veled, mert van valaki más.

6. Becsüld fel a kockázatot.

Ne rohanj hanyatt-homlok a repülőtérre, csak mert a választottad utalt arra, hogy nem bánná, ha mennél. Nagyon kellemetlen szituációban találhatod magad egy idegen országban, összetört szívvel, pénz nélkül.

 • Ha ajándékba kaptad a jegyeket, és úgy döntöttél, hogy kockáztatsz, tervezd meg az utat úgy, mint egy nyaralást, hogy ne legyél kitéve egy idegen szeszélyeinek.
 • Nézd végig a másik profilját a közösségi hálón mielőtt találkoznátok. Jogod van tudni, hogy kivel kerülsz kapcsolatba. És jogod van visszautasítani, ha csalást vettél észre.

7. Ne félj kérdezni.

 • Deríts ki mindent, amit tudni szeretnél azért, hogy ne kelljen olyan meglepetésekkel foglalkoznod, mint az 5 gyermek az előző 3 házasságból, vagy a tény visszautasítása, hogy a saját gyerekeidnek iszonyúan szükségük van egy második szülőre, és elsősorban ez volt annak az oka, hogy partnert kerestél.
 • Készíts egy puhatolózó listát a legfontosabb kérdésekkel, és próbáld meg az összeset feltenni az első randin.

Vitatható, de talán az egyetlen kérdés, amit jobb nem feltenni az az, hogy hány randevúja volt a partnerednek másokkal a társkereső alkalmazásról vagy weboldalról. Nem tudod megjósolni a kérdésre adott reakcióját, és lehet, hogy a randi nem megy majd olyan simán, mint szeretted volna.

8. Vedd lazán.

Ne ítélkezz túl keményen, még nem tartoztok semmivel egymásnak. Nem minden randi lehet tökéletes. Ne vedd túl komolyan, és ne ess kétségbe az első kudarc után. Minden ember különböző, és rengetegen fenn vannak a különböző közösségi oldalakon. De mindenkinek ugyanaz a célja, mint neked: a szerelem.

Ha szeretnél megosztani valamit a saját tapasztalataidból netes randi témakörben, ne hezitálj.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét