8 szépségápolási termék, amit teljesen rosszul használunk

0

Valószínűleg már veled is előfordult, hogy egy agyonreklámozott szépségápolási terméktől olyan lett a bőröd, mint a sivatag, vagy hogy egy hidratáló arcpakolástól még szárazabb lett a bőröd, mint előtte volt. Ez persze nem azt jelenti, hogy az összes kozmetikumodtól meg kell válnod. Talán csak változtatni kell azon, ahogyan használod őket.

A következő listában szedtük össze, melyek a leggyakoribb hibák, amiket a szépségápolási termékek használatakor elkövetünk.

1. Mindennap törlőkendőt használsz a smink eltávolításához.

Létezik ennél egyszerűbb? Csak letörlöd a sminket és kész. De nem használhatsz mindig törlőkendőt, ezek ugyanis nem tisztítják kellőképpen a bőrt. Durva anyagból készülnek, ami irritációt okoz, kiszárítja és nyújtja is a bőrt. Csak akkor használd őket, ha nincs kéznél víz vagy arctisztító. Mindennapos használatra a legjobbak az arctisztító habok és gélek.

2. A szérumot önmagában használod.

A szérumokat a hidratáló krém előtt kell felvinni a bőrre. A legjobb ezt este elvégezni, főleg, ha a szérum retinolt is tartalmaz. Így a bőr teljesen magába tudja szívni az értékes tápanyagokat. Az arcmaszk még hatásosabbá teszi. Nyáron a retinol tartalmú készítményeket csak fényvédővel együtt használd, mert a bőr érzékenyebbé válik tőle a napfényre és könnyebben megég, valamint foltosodik.

3. Száraz szivaccsal viszed fel az alapozót.

A legtöbb szivacsot be kell nedvesíteni használat előtt. Ha száraz, akkor az alapozót egyszerűen magába szívja és nem tudod majd egyenletesen felvinni a bőrödre.

4. Nem ismered a különbséget korrektor és korrektor között.

Nagyon sokan keverik a két korrektor típust, amit az angolban concealer és corrector elnevezéssel különböztetnek meg egymástól. Bár mi mindkettőt korrektornak hívjuk, lényeges különbség van közöttük. A concealert csak a szem környékén szabad használni, míg a corrector a különböző bőrhibák eltakarására szolgál. A concealer használata előtt muszáj hidratálni a bőrt. A correctort pedig körkörös mozdulatokkal kell felvinni, hogy természetesebb hatást keltsen.

5. Csak a sminklemosáshoz használsz arctisztító gélt és habot.

Az arctisztítók sokkal hatásosabbak, ha nem csak esténként használod őket a smink leszedéséhez, hanem reggel is megtisztítod velük a bőrödet. Ezzel eltávolíthatod a zsírt, az elhalt hámsejteket, a szennyeződést és az izzadságot a bőrödről az éjszaka után. Bőrradírt és arctisztítót pedig ne használj savas készítményekkel együtt, mert ez az agresszív tisztítási mód nem biztos, hogy jobb annál, mintha egyáltalán nem is tisztítanád a bőrödet.

6. Egész éjjel fent hagyod a maszkot vagy csak akkor szeded le, mikor már teljesen megszáradt.

Minden arcmaszkot a leírásának megfelelően kell használni. Ne hagyd fenn az arcodon egész éjszakára, csak ha a gyártó ezt kifejezetten javasolja. Különben komoly bőrproblémákat okozhatsz magadnak. Ne hagyd fenn az agyagos arcmaszkokat sem, amiket vastag rétegben kell felvinni, hogy a nedvesség lassabban párologjon el belőlük. Akkor távolítsd el őket, mikor még nedvesek.

7. Alkohol tartalmú készítménnyel dörzsölöd az arcodat.

A különböző arclemosóknak különböző hatásai vannak. Az összetevőik pedig attól függően változnak, hogy milyen célra készültek. A legtöbb arclemosó tartalmaz alkoholt, és ha túl gyakran használod, a bőröd elkezd több faggyút termelni, így reagálva az agresszív anyagra.

8. Nem mosod le a micellás vizet.

A micellás víz hasonló, mint az arclemosó tonik, de nagy különbség köztük, hogy ez nem tartalmaz alkoholt, más aktív összetevők vannak benne (micellák). Minden szennyeződés, amit összegyűjtenek, a bőrödön fog maradni, ha nem mosod le. Ha túl sokáig hagyod a bőrödön, a micellás víz úgy fog viselkedni, mint a szappan. Ez pedig irritációt okozhat.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét