8 ruhadarab, ami túl veszélyes ahhoz, hogy mindennap viseljük

0
3508

George Bernard Shaw egyszer azt mondta: “A divat szándékosan terjesztett járvány.” Valószínűleg nem tudta, hogy mennyire igaza volt, amikor a divatot egy betegséghez hasonlította. Kiderült, hogy mindennap divatosnak lenni tulajdonképpen veszélyes lehet az egészségre. A szűk fűzők már a múlté, de még a 21. században is vannak olyan dolgok, amelyek számos egészségügyi problémát okozhatnak.

Törődünk az egészségeddel, és arra bátorítunk, hogy olvasd el ezt a cikket azokról a trendi darabokról, amelyeket az emberek mindennap viselnek. Valószínűleg még nem döbbentek rá, hogy veszélyeztetik az egészségüket.

1. Szűk farmer

Egy jó farmer a legalapvetőbb ruhadarab a világon. Sok lány és nő választ szűk farmert, hogy hangsúlyozza a gyönyörű csípőjét és lábait. De sajnos ezek a farmerek megzavarják a vérkeringést, amely visszerekhez és narancsbőrhöz vezet. A bőr nem tud lélegezni, mert az anyag túl közel van a testhez, a csípőn és a bikinivonalon megjelenhetnek benőtt szőrszálak.

2. Magassarkú cipő

Amikor egy nő magassarkú cipőt vesz fel, azonnal átalakul: sokkal nőiesebbé és fittebbé válik. De ez nem azt jelenti, hogy magassarkút kellene viselnie mindennap. A divatos darab hátfájást, lábfájdalmakat és duzzanatot okozhat. A gyakori viselése sérvhez és gerincferdüléshez vezethet.

3. Lapos talpú cipők

Úgy tűnhet, hogy a lapos talpú cipők teljesen ártalmatlanok. De az orvosok azt állítják, hogy ezek a cipők sok kárt okozhatnak az egészségben, mert a lábra gyakorolt terhelés egyenetlen lesz. Séta közben nem lesz rezgéscsillapítás. Ez vezethet az erek méretbeli megnövekedéséhez és rugalmasságuk elvesztéséhez, maga a lábfej pedig lapos lesz. Ez pedig láb- és hátfájdalmakat okozhat. Egy másik kellemetlen következmény az, amikor a láb befelé fordul, amely a térd és a csípő deformációjához vezet.

4. Push-up melltartók

Ezek a melltartók rendkívül népszerűek. Azonban még akkor is, ha a mellek kerekebbnek látszanak és megfelelő magasságban vannak, valójában a melltartó egyes részei eltorzítják a mellet, és még inkább függővé teszi őket a mesterséges támasztól. Ráadásul a push-up melltartók blokkolják az ereket, és ez a folyamatos mellekre gyakorolt nyomás még akár rákhoz is vezethet.

5. Napszemüveg

A napszemüveg nem csak divatos kiegészítő, hanem feltétlenül szükséges is, amikor ragyog a nap. Azonban nem viselhetsz napszemüveget este vagy bent, amikor nincs elég fény. Így még jobban erőlteted a szemed, amely növeli a szürke hályog kialakulásának veszélyét. Továbbá tisztán kell tartanod a napszemüvegedet, és ne használd, ha nem biztosít 100%-os védelmet az UV sugárzás ellen, mert károsíthatja a szemeidet.

6. Harisnya

A harisnya egy szükséges ruhadarab minden nő számára. Még teljesebbé és elegánsabbá teszik a megjelenésünket. A lábainkat szemmel láthatóan szebbé varázsolják. De sajnos ha gyakran viseled, káros lehet. A szintetikus összetevők bent tartják a nedvességet, üvegházhatást idézve elő. Ennek eredményeképpen különböző hüvelyi fertőzésekhez vezetnek, és néhány harisnya rossz hatással van a vérkeringésre is, amely visszereket és narancsbőrt okozhat.

7. Nagy táskák, amelyeket az egyik vállon hordunk

A női táska egy tárház, ahol bármit megtalálhatsz a kozmetikumoktól kezdve a laptopig. A táska nagyon kényelmes megoldás, de szintén nem biztonságos az egészségünk szempontjából. Mivel folyamatosan az egyik vállon cipeljük őket, túlságosan terheljük a vállat és a gerincet, amely gerincferdüléshez és a gerinc kopásához vezethet. Az egyensúlyhiány miatt lehetnek izomgörcseid, elzárt ereid és idegbecsípődésed.

8. Pizsama

Hogyan tud valaki kényelmes pizsama nélkül élni, különösen télen? És hogy hogyan tudja a pizsama károsítani az egészségedet? A lényeg az, hogy azok a pizsamák, amelyek túl szűkek vagy túl melegek, különböző baktériumok növekedését váltják ki, amely bőrirritációhoz, viszketéshez vagy gombás fertőzéshez vezethet. Azoknak a nőknek, akiknek krónikus gombás fertőzésük van, ajánlott pizsama vagy akár fehérnemű nélkül aludni.

Rendszeresen viseled valamelyik ruhadarabot?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét