8 profi tipp, hogy természetes módon szabadulj meg a buldogarctól

0

A túl sok napozás, a fogyás, az öregedés, a terhesség is okozhatja a bőr megereszkedését, a buldog arc kialakulását. Ezeket a tényezőket legyőzheted, ha tudod, hogyan ápold megfelelően az arcodat. Néhány tippel azonban még hatékonyabbá teheted a napi arcápolási rutinodat.

1. Végezz arcgyakorlatokat hetente 3-5 alkalommal.

A bőrgyógyászok is javasolják az arcgyakorlatok rendszeres végzését. Ezeknek 5 előnyük is van:

  • erősítik az arcizmokat;
  • megelőzik és csökkentik a ráncokat;
  • fokozzák a vérkeringést, amitől javul az arcbőr minősége;
  • csökkentik a feszültséget az arcban és a nyakban, így az arc kipihentebb lesz, és kevésbé látszik fáradtnak;
  • feszesítik az arcbőrt.

De ne feledd, a látható eredmények nem jönnek gyorsan. A maximális hatás érdekében heti 3-5-ször 20 percig végezd ezeket a gyakorlatokat.

2. Fekve végezd az arcgyakorlatokat.

Fekve a leghatékonyabb végezni az arcgyakorlatokat, és így kaphatod a leggyorsabb eredményt. Ellenállást kell létrehozni az izomrostok megfelelő felépítéséhez. Ezt pedig úgy lehet legjobban megtenni, ha fekszel, felemeled és megtartod a fejed különböző módokon.

Ez nem azt jelenti, hogy az arcjóga ülve végezve hatástalan. Működik, és bármikor csinálhatod, ha nincs lehetőséged lefeküdni.

3. Próbáld meg az arcfitneszt mindennap ugyanabban az időpontban végezni.

Az arcjógához nagyon fontos a kitartás. Mindennap kell csinálnod, hogy jobb és gyorsabb eredményeket érj el. Néha persze olyan elfoglaltak vagyunk, hogy egyszerűen megfeledkezünk róla. Az ilyen esetekre állíts be emlékeztetőt a telefonodon, így szép lassan majd szokásoddá válik, és éppen erre van szükség.

4. Az arcgyakorlatokat kombináld kardióedzéssel.

Hogy még hatékonyabb legyél, illessz be néhány kardiógyakorlatot az arcgyakorlatok mellé. Ehhez nem kell eljárnod edzőterembe, elég a tempósabb séta, a kocogás vagy egy otthoni aerobic táncóra a YouTube-ról.

5. Használj A-vitamin-származékot tartalmazó krémet.

Igen, a krémek is sokat segíthetnek. Ha észrevetted, hogy a bőröd kezd megereszkedni, szerezz be A-vitamin-származékot – például tretinoint vagy retinolsavat – tartalmazó krémet. Ez stimulálja a bőr építőelemeit, és belülről segít javítani a helyzeten.
Használd mindennap az arcgyakorlatokkal párhuzamosan.

6. Fogyassz kollagén és hialuronsav tartalmú étrendkiegészítőket.

Ahogy öregszünk, egyre több kollagént vesztünk, emiatt a bőrünk megereszkedik. Hogy megállítsd ezt a folyamatot, pótolnod kell ezt a hatóanyagot. Tanulmányok kimutatták, hogy a kollagént és hialuronsavat tartalmazó étrendkiegészítők csökkentik a bőr megereszkedését a kor előrehaladtával.

7. Keress olyan bőrápoló termékeket, melyek C-vitamin tartalma 15-20%.

A C-vitamin-hiány csökkenti a kollagén termelést a szervezetben, ez pedig petyhüdt bőrhöz vezet. A C-vitamint tartalmazó bőrápolók nagyon fontosak, a legjobb, ha olyat használsz, amely 15-20%-ban tartalmazza ezt az összetevőt. Lehet ez egy arcszérum is, amivel indíthatod a napi rutinodat.

8. Edzés közben lazítsd el a nyakad.

A szakértők szerint nem igaz, hogy a futástól megereszkedik az arcbőr. Ennek valójában két, az életkorhoz kapcsolódó oka van: a kollagén csökkenése és az arcon lévő zsír mennyiségének csökkenése, melynek hatására a bőr megereszkedik.

Sok nő esik abba a hibába, hogy megpróbálja feszesíteni a nyakizmokat, közben viszont az arcbőrt húzza egyre lejjebb. A szakemberek azt javasolják, edzés közben lazítsuk el az arcunkat.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét