8 nő, aki bizonyítja, hogy egymás felemelésével magunk is erősebbek leszünk

0

Elterjedt sztereotípia, hogy a sztárok folyton versengenek és megpróbálják lenyomni egymást, hogy előbbre jussanak. Ez főként a nőkre igaz, hiszen mindegyikük úgy érzi, neki kell a legszebbnek, legfiatalosabbnak, legjobbnak lennie a siker érdekében. Ám Hollywoodban is vannak olyan nők, akik ezzel nem értenek egyet, és inkább támogatják, felemelik egymást, ami által maguk is erősebbé válnak.

1. Jessica Chastain és Octavia Spencer

Ők ketten azóta jó barátok, hogy együtt dolgoztak A segítség című filmben. Mielőtt igent mondtak volna a szerepre, volt egy beszélgetésük, melyből kiderült, hogy Spencer, mint fekete bőrű színésznő csak ötödannyi gázsit kapna, mint Chastain. “Octavia, meg fogod kapni a pénzed ezért a filmért” – mondta Chastain, amint a tudomására jutott a dolog.

Később Chastain arról számolt be, hogy egyforma gázsit kapnak. “Egy olyan iparágban, ami ősidők óta szembeállította a nőket egymással, nagyon fontos számomra és a vállalkozásom számára, hogy olyan közeget hozzunk létre, ahol mindenki megérti, hogy együtt többre jutunk” – kommentálta a dolgot Chastain.

2. Jane Fonda és Meryl Streep

1977-ben, a Júlia című film forgatása során Meryl Streep az első lépéseket tette fantasztikus karrierje felé, és ehhez talált egy mentort is, aki segítette a pályán. Streep így emlékezett erre: “Több ajtót nyitott ki előttem, mint aminek a létezéséről én egyáltalán tudtam.” Ez a mentor pedig az ikonikus színésznő, Jane Fonda volt.

“Egyáltalán nem voltam ideges, mert tudtam, hogy az összes jelenetemben ott leszel velem” – címezte szavait Meryl Streep az egyik beszédében Fondának. Az akkor már elismert színésznő végigkalauzolta az akkor még tapasztalatlan Streepet a forgatás teljes folyamatán. “Nézz le, oda, a zöld vonalra a földön, az vagy te. Az a te jeled – idézte vissza Streep Fonda instrukcióit. – Ha rálépsz, reflektorfénybe kerülsz, benne leszel a filmben.”

3. Adele és Beyoncé

A 2017-es Grammy-díj-átadón Beyoncé és Adele is díjat kaptak. Beyoncé kettőt, Adele pedig ötöt vihetett haza. Adele a díjátadó beszédében méltatta Beyoncé eddigi karrierjét és legutolsó albumát.

“Az életem Beyoncé és albuma, a Lemonade, számomra annyira elképesztő és jól átgondolt – mondta Adele. – Te vagy nekünk a fény. Amilyen érzéseket keltesz bennem és a barátaimban, a fekete bőrű barátaimban, az felszabadító, magával ragadó, és segít, hogy kiálljanak magukért. És szeretlek” – tette hozzá.

4. Anne Hathaway és az Ocean’s 8 szereplői

Azt mondják, a nők nehezen jönnek ki egymással. Anne Hathaway szerint azonban az Ocean’s 8 rácáfolt erre a sztereotípiára. A filmben hihetetlen tehetséges színésznők gyűltek össze, akiktől nemcsak egy fantasztikus filmet kaptunk, de megmutatták, hogy nők között is lehet igazi testvériség.

Ez volt a legelső film, amiben Hathaway a gyermeke születése óta szerepelt. Bár sok gondot fordított arra, hogy a szülés után a teste visszatérjen az eredeti állapotába, “A felesleges kilók nagyon lassan mentek csak le” – mondta. A színésznő nagyobb méretű ruhákat hordott, mint korábban, de kolléganői erősítették az önbizalmát. Amint besétált a díszletbe, Sandra Bullock így kiáltott felé: “Jól nézel ki, Anya!” Cate Blanchett pedig így szólt: “Csini farmer, Hathaway!”

5. Julianne Moore és Alicia Vikander

A hetedik fiú című filmben dolgoztak együtt, mikor a forgatáson egy magas pozícióban lévő férfi csúnya tréfát űzött Vikanderrel. A színésznő annyira zavarba jött, hogy inkább ő is nevetett a többiekkel. Ám Moore nem ment el szó nélkül a történtek mellett. Odafordult a férfihez: “Ha ez még egyszer előfordul, én kisétálok, és nem jövök vissza.”

Az eset nagy hatással volt Vikanderre: “Megmutatta, hogy mekkora ereje van” – mondta a színésznő, akinek igazán sokat jelentett Moore fellépése.

6. Viola Davis és Taraji P. Henson

2015-ben Viola Davis lett a legelső fekete színésznő, aki átvehette a Legjobb színésznőnek járó Emmy-díjat. Beszédében Davis a többi fekete színésznő előtt tisztelgett, akik értékes dolgokat hoztak létre a filmiparban, mégsem kaptak érte ilyen elismerést. Köztük megemlítette Taraji P. Henson nevét, aki a nézők között ült, és ő maga nem kapott ugyan díjat, de felállva tapsolt Davisnek.

7. Lizzo és Cardi B

Lizzo Cardi B közreműködésével készítette el a Rumors című számot. Röviddel ezután Lizzo Instagramon élőzött, miközben a fürdőszoba padlóján ült sírva. Elmesélte, hogy a közösségi médiában sok kritikát kap. “Ha nem szereted a zenét, jó, ha nem szereted a Rumorst, az is jó, de sokan azért nem szeretnek engem, ahogyan kinézek.”

Cardi B nem maradt tétlen, és a közösségi médiában nyilvánosan kiállt Lizzo mellett: “Amikor kiállsz magadért, azt mondják rád, hogy problémás vagy és túlérzékeny. Ha nem teszed, addig szednek szét, amíg így fogsz sírni.” Hozzátette azt is, hogy a kinézet kritizálásával a kommentelők mindig a saját gyengeségeiket vetítik ki másra.

8. Lady Gaga és Pink

2017-ben a Super Bowlon Lady Gaga a stadion tetején állva kezdte meg előadását. Előadás közben leugrott, amivel kivívta a rajongói csodálatát, ugyanakkor sokak ellenszenvét is, mivel egyesek úgy vélték, hogy ez az akció csupán lemásolása volt Pink egyik show-elemének.

Pink azonban nem volt elragadtatva attól a gyűlölettől, ami fellángolt Lady Gagával szemben. “Tegyük ezt tisztába még a legelején: Lady Gaga fantasztikusan odatette magát tegnap! – írta Instagramon. – Ünnepeljük ezt a nőt, akinek volt mersze leugrani a tetőről és kiállni oda.” Viccesen azt is hozzátette: “Kit érdekel, hogy ezt én csináltam először? Merthogy nem én voltam az első! Pán Péter már évek óta repked!”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét