8 módja, hogy megtudd, tényleg szerelmes vagy valakibe

0

Amikor valaki szerelmes, a dopamin szintje annyira megemelkedik, hogy az már-már túlvilági élményt ad. Főleg, ha az érzés kölcsönös. Ilyenkor a föld felett lebegsz, és senki sem tud lerángatni onnan. Néha azonban összekeverjük a szerelem érzését a rajongással vagy a vággyal, melyekből azonban soha nem lesz szerelem, ezek az érzések elmúlnak, ahogy jöttek. Ha meg tudod különböztetni őket egymástól, szívfájdalomtól kímélheted meg magad és a másik felet is.

1. Folyton vele akarsz lenni, és ideges vagy.

Mindig csak vele akarsz lenni, és az sem érdekel, hogy mivel töltitek az időt, csak az a fontos, hogy együtt lehettek. Hívod, üzensz neki, és próbálsz minden lehetőséget megragadni, hogy a közelében légy. Hiába voltatok együtt egész este, úgy érzed, az sem volt elég. Az sem érdekel, ha neki nem volt jó kedve, hiszen a közelében lehettél.

Idegesnek érzed magad, amikor találkoztok. A szíved hevesebben ver, szinte hallod a dobbanásait. Ha még nem volt meg köztetek az első “Szeretlek!”, amiatt is szorongsz, hogy vajon hogyan érezhet irántad. Ideges vagy azért is, hogy mit tartogathat számotokra a jövő, és hogy lesz-e hosszú távú kapcsolat köztetek. Ez egy rejtély, melyre nem tudod a megoldást, ezért folyton aggódsz.

2. Csakis rá gondolsz, és ez annyira izgalmas.

A gondolataid csak körülötte forognak, és a közös emlékeiteken, akár a munkahelyeden vagy, akár a barátaiddal, vagy otthon egyedül. Gyakran nézegeted a közös fotóitokat, a legközelebbi barátaidnak és a családodnak pedig csakis róla beszélsz. Ő az első dolog, ami eszedbe jut, és ha rossz napja van, bármit megtennél, hogy vele lehess és felvidítsd. Arról fantáziálsz, milyen jó lesz, ha a barátaid és a családod is megismeri őt.

Minden új és nagyon izgalmas, vele bármit szívesen csinálsz, akár még olyasmit is, amit csak ő szeret, hiszen számodra a lényeg, hogy vele lehess. Minden, amit korábban unalmasnak hittél, az most hirtelen izgalmassá és érdekessé válik.

3. A kapcsolat könnyen megy, és jól érzed magad.

Amikor azt mondjuk, hogy könnyen megy a kapcsolat, úgy értjük, hogy könnyedén találtok időt egymásra. Még akkor is, ha idő szűkében vagytok, hiszen annyira egymással szeretnétek lenni. Ha vita van vagy veszekedés, arra is megtalálod a megoldást, mert a kapcsolat érdekében félreteszed az egódat. Nem számít, hogy nyersz vagy vesztesz egy vitában, hiszen csak őt akarod.

Biztonságban érzed magad mellette, teljes szívből megbízol benne. Az idegeid kisimulnak, mikor meglátod, még akkor is, ha szörnyű napod volt. Úgy érzed, a legbelsőbb titkaidat is megoszthatod vele, nem félsz sebezhetővé válni előtte, mivel bízol abban, hogy nem fog megbántani.

4. Féltékeny vagy az ismerőseire.

Természetes, hogy kicsit féltékeny leszel, mikor másokat látsz a párod körül. Ilyenkor azon tűnődsz, vajon milyen kapcsolat lehet közöttük. Normális, ha rákérdezel, hogy bizonyos emberekhez milyen viszony fűzi. Lehet, hogy nagyon fontosak számára, de lehet, hogy pusztán ismerősök. Nem mindenkiben kell fenyegető veszélyt látnod.

Ha azonban a féltékenységed túl megy az egészséges szinten, és elkezdesz nyomozni, az már aggasztó. Ez a viselkedés mérgező és komoly problémákhoz vezethet egy párkapcsolatban. Nem kell tudnod a nap minden percében, hogy a párod éppen merre jár és mit csinál. Mindketten önálló emberek vagytok, akiknek a párkapcsolaton kívül is van életük.

5. Szeretnéd, hogy a barátaid és a családod is megismerje őt.

Amikor a párkapcsolatod már komolyabb fázisba ér, normális, hogy szeretnél szintet lépni és bemutatni a párodat a családodnak, a barátaidnak. Az egész annyira izgalmas számodra, hogy szeretnéd ezt az érzést minden szeretteddel megosztani. Az ő véleményük is fontos neked, szeretnéd, ha tetszene nekik a választottad.

6. Együtt tudsz érezni vele.

Amikor két ember között őszinte szerelem van, együtt éreznek egymással a boldog és a szomorú pillanatokban is. Ha nem is egyforma hangulatban vagytok, akkor is izgatott leszel, ha vele valami jó történik. Ez az érzelmi intimitásnak és kötődésnek olyan szintje, amit csak az őszinte szeretet képes létrehozni. Ha beteg, akkor is mellette akarsz lenni, hogy segíts minél hamarabb meggyógyulni.

7. Gyengéd vagy vele.

A gyengédség a legtermészetesebb dolog két ember között, akik szeretik egymást. Az sem számít, hogy kettesben vagy nyilvános helyen vagytok-e.

A lehető legtöbbször akarod megérinteni, megfogni a kezét, játszani a hajával. Ha egy idő után észreveszed, hogy ez a vágyad alábbhagyott, akkor feltehetően nem szerelmet, inkább csak szenvedélyt éreztél iránta.

8. Nagy terveket szövögetsz a közös jövőtökről.

Az igaz szerelem jele, ha a terveidben a párod is szerepel, hiszen ez azt mutatja, hogy szeretnéd bevonni mindenbe, amit te csinálsz. Vele akarsz menni a családi összejövetelekre, nyaralni és vele szeretnél élni is.

BÓNUSZ: Amikor ez csak vágy, nem szerelem.

  • Inkább fizikai, mint érzelmi: Természetesen a fizikai vonzalomnak is fontos szerepe van egy párkapcsolatban, de ha csak erről van szó, az nem őszinte szerelem. El fog jönni az a nap, amikor ez az őrült szenvedély alábbhagy, akkor pedig nem lesz semmi mélyebb, ami összetartson titeket.
  • Nem fogadod el a hibáit: Amikor a párodról egy idealizált verzió él a fejedben, a hibái mindent romba dönthetnek. Nem tudod elfogadni, hogy a valóságban ő sem tökéletes, és hogy a hibáin ugyanúgy dolgoznia kell, mint neked a sajátjaidon.
  • Túl gyorsan haladtok: Sokszor az igaz szerelem kiteljesedéséhez idő kell, míg a szenvedély villámgyorsan halad.
  • Nincs sok közös témátok: A kapcsolatotok fizikai aspektusától eltekintve nincs más, ami közelebb hozna titeket egymáshoz.
  • A szőnyeg alá söpröd a problémákat: Ahelyett, hogy a mélyükre ásnátok, inkább nem foglalkoztok velük és tovább léptek.
  • Az érdeklődésed gyorsan alábbhagy: Amikor az izgalom első szakasza elmúlik, rájössz, hogy nincsenek valódi érzelmeid, csak a fizikai része vonz a dolognak.
  • Napok telnek el anélkül, hogy kommunikálnátok: Ha nincs miről beszélnetek, nem is érzitek szükségét annak, hogy gyakran kommunikáljatok. A mindennapi történéseket sem osztjátok meg egymással, mert a dolog köztetek leginkább a szenvedélyről szól.

Szerelmes vagy, és érzed a fent említett dolgokat? Mi volt az, ami miatt beleszerettél abba a személybe, akivel együtt vagy?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét