8 meghatározó jel, ami azt mutatja, hogy a kapcsolatod lestrapál téged

0

Szakítás után általában megpróbáljuk megérteni, hogy mi miért történt. Hibáztatjuk magunkat, a párunkat, a körülményeket. A legjobb, ha elemezzük a helyzetet és tisztán látjuk, mindketten érettek vagyunk-e egy komoly kapcsolathoz.

A következőkben megtudhatod, melyek egy érett kapcsolat ismérvei.

8. Személyes fejlődés

Ha egészséges kapcsolatban élsz, folyamatosan fejleszted önmagad. Új barátokat szerzel, jobb munkát találsz, építed a karriered. A szerelmed mindenben támogatni fog, nem irigy a sikereidre, és nem panaszkodik, hogy több időt töltesz a munkahelyeden, mint vele.

Egy éretlen kapcsolatban viszont azt veszed észre, hogy egyre kevesebb barátod van, a karriered sehova se tart, az életedet teljesen a párodnak és az ő hobbijának szenteled.

7. A párodhoz való hozzáállás

Az egyik legfőbb kapcsolati szabály, hogy olyannak kell elfogadni a párodat, amilyen. Hiheted azt, hogy te majd megváltoztatod, de semmiképp sem erőltetheted rá ezt.

Ha így teszel, az vitákhoz vezet. Amikor szerelmes leszel valakibe, a szokásaival és a hibáival együtt fogadod el, azaz tisztában vagy vele, hogy mit vállalsz.

Ha a párod igazán szeret, mindenben támogat, még a legőrültebb ötleteidben is melletted áll. Nem azért, mert muszáj így tennie, hanem mert érdekled őt. Egy mechanizmusként működtök együtt és nem érdekel titeket, hogy mások mit gondolnak.

6. Érzelmek

Nem szabad, hogy a párod mellett kényelmetlenül érezd magad. Ha ma jól érzed magad vele, de holnap akár szakítanál is, akkor ideje átgondolni a kapcsolatotokat. Az érzelmi viharok és az instabilitás jelzi, hogy éretlen az egymáshoz való viszonyotok.

5. Bizonyíték a szerelemre

Egy érett kapcsolatban a felek tudják, hogy szeretik egymást és jól érzik magukat együtt. Ha neked vagy a párodnak bizonyítékra van szüksége ehhez, az azt jelenti, hogy kétségeitek vannak a kapcsolatotok őszinteségét illetően. Egy kis kétségből egy nap hatalmas szakadék válhat.

4. Önbecsülés

Az érett kapcsolat két érett ember között jön létre, akik nem próbálnak meg kompenzálni a másik ember kárára. Ha egy kapcsolat alapját az adja, hogy az egyik fél sértegeti és megalázza a másikat, az nem boldogság, és nem is fog működni hosszútávon.

3. Problémák

Minden pár életében vannak problémák. De egy erős kapcsolatot ezek csak még erősebbé tesznek. Ezek a párok sosem hibáztatják egymást, hanem együtt jutnak túl a gondokon. Ha a bonyodalmak csak még több konfliktust szülnek, a kapcsolatotok talán nem elég érett.

2. Magabiztosság

A féltékenység az egyik leggyakoribb oka a szakításoknak. Ha mindketten magabiztosak vagytok és hisztek egymásban, nem kell ellenőrzés alatt tartanotok a másik minden lépését vagy üzenetét. Még egy kis ártatlan flört sem fog veszekedést szülni kettőtök között.

Ugyanakkor, a hazugságok esetén reálisabban kell látni a képet. Ha a párod mindig későn ér haza a munkából az “esti értekezlet” miatt, és nem figyel rád eléggé, netán el is hidegül tőled, akkor gondold végig, vajon tényleg szeret-e téged.

1. Szerelem

Az érett kapcsolat egyik legfontosabb jellemzője, hogy képesek vagytok kimutatni a szeretetet egymás iránt. Ha magabiztosak vagytok és nem akarjátok bántani egymást, nincs akadálya, hogy átéljétek ezt a csodálatos érzést.

A kapcsolat elején még szükséged van arra, hogy a párod folyamatosan kifejezze a szerelmét irántad. De meg kell értened, hogy egy kapcsolaton mindig dolgozni kell. Ha ezt nem így látod, még nem vagy érett egy komoly kapcsolathoz.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét