8 jel, melyekből biztosan tudhatod, hogy a kapcsolatod új szintre lép

0
5772

Kapcsolatokba különböző okokból kezdünk bele, de mind közül a legfontosabb, hogy komoly, igazi társra leljünk. Szeretnénk valakit, aki olyan közel áll hozzánk, hogy a mindennapi életünket megoszthatjuk vele. Előre lehetetlen megjósolni, hogy a dolgok aztán hogyan alakulnak és a kapcsolat meddig fog tartani, de a következő jelek arról árulkodhatnak, hogy a ti utatok az oltárhoz vezet.

1. Végtelen téma van, amiről beszélgetni tudtok.

Mikor találsz valakit, akivel a lehető legtöbb időt együtt töltöd, mélyen megismerheted a személyiségét. Ráláthatsz arra, mennyire illetek egymáshoz. Ha olyasvalakivel vagy, akivel hosszasan tudtok beszélgetni mindenféléről még akár 10 év után is, az már igazán jó jel.

Ez azt mutatja, hogy az egymással való beszélgetést még mindig érdekesnek és izgalmasnak találjátok. Nem kell olyan komoly témákra gondolni, mint a politika vagy háborúk, elég, ha a kedvenc állataitokról vagy más kevésbé fontos dolgokról is el tudtok csevegni, hiszen már ez képes megőrizni a szikrát a kapcsolatban. Ez biztos jele annak, hogy a kapcsolat jó irányba halad.

2. Megszámlálhatatlan közös tréfátok van.

Ha a párodat egyben a legjobb barátodnak is nevezheted, akkor a kapcsolatotok talán örökké fog tartani. Akivel megosztod az életedet nap mint nap, benne pedig olyan dolgokat, amik közös viccelődéssel érnek véget, azzal szorosan kötődsz és hasonló a humorérzéketek is. Ha meg tudjátok egymást nevettetni és szeretitek a másik bolondos oldalát is, az már kulcs lehet a boldogsághoz.

Egy egyetemi kutatás szerint azok a párok, akik egymást a legjobb barátjuknak is tartják, boldogabbak és elégedettebbek a kapcsolatukkal, mint akik csak a párjukként tekintenek a másikra. Ha olyasvalaki van melletted, akit a legjobb barátodnak tartasz, akkor a kommunikáció is nagyon jól működik köztetek, és sok időt töltetek együtt, melynek során minden apró részletet megtudtok a másikról, még az olyan kellemetleneket is, amin aztán együtt nevettek.

3. Cukinak tartod az idegesítő szokásait.

Rossz szokásai mindenkinek vannak, de ha sokáig vagy együtt valakivel, azt fogod észrevenni, hogy éppen ezektől válik különlegessé. Például a párodat lehetetlen telefonon elérni, mert sosem néz rá vagy mert folyton lenémítja. A legtöbb ember számára ez bosszantó, de te jól ismered a párodat és még cukinak is tartod, hogy nem lóg folyton a telefonján.

De lehet, hogy a nevetése az, ami mindenkit irritál, szerinted viszont szenzációs. Megszámlálhatatlan olyan szokás és jellemvonás van, amit a kívülállók idegesítőnek tartanak, de ha igazán szereted az illetőt, látni fogod, hogy ezek mind szorosan hozzátartoznak a személyiségéhez, és ezek miatt is szereted őt.

4. Van nála fogkeféd és pizsamád.

Ahogyan egy kapcsolat fejlődik, teljesen természetes, hogy egyre több holmid kerül át a párod lakásába. Nála hagyni egy fogkefét vagy egy fésűt nagyon szimbolikus jelentéssel bír. Nem feltétlenül arra utal, hogy rögtön össze is fogtok költözni, de azt egyértelműen mutatja, hogy a délutánokat és estéket jobban szeretitek egymással, mintsem külön tölteni.

Ha észreveszed, hogy fogkeféd és pizsamád is van már a párodnál, nyugtázhatod, hogy a kapcsolatotok lassan elkezdett fejlődni. Ettől ne szaladj messzire, hiszen csupán azt jelenti, hogy jól érzed magad vele és eléggé bízol benne ahhoz, hogy nála hagyd néhány holmidat anélkül, hogy emiatt aggódnod kellene.

5. Nem szerettek külön aludni.

Együtt tölteni az éjszakát a szerelmeddel az egyik legfantasztikusabb érzés. Nézhettek együtt filmet, összebújhattok, sokszor olyan, mint a kis kabalákkal aludni, amik nélkül gyermekkorunkban biztosan nem múlt el éjszaka. Időnként azonban előfordulhat, hogy bizonyos okokból nem tudtok együtt aludni. Ha zavar ez a külön töltött idő, azt jelenti, a kapcsolatotok elérkezett arra a szintre, mikor már megszoktátok, hogy együtt vagytok, és ha ez nem így történik, akkor rosszul érint titeket a másik hiánya.

Azok a párok, akik idejük többségét egymással töltik és megvan a maguk mindennapos rutinja, akár szeparációs szorongástól is szenvedhetnek, ha néha külön kell lenniük. Akár enyhe depresszió és álmatlanság is jelentkezhet náluk. Bár ez elég ritka, ha rosszul érzed magad, mikor külön kell aludnotok, azt mutatja, hogy már megszoktad, hogy a kedvesed veled van és nem szeretnél tőle távol lenni.

6. Sokat használjátok a “mi” szót.

Mikor kapcsolatban vagy, akkor is szánsz időt arra, hogy a családoddal és a barátaiddal találkozz. Mivel azonban a legtöbb időt a pároddal töltöd, ezért a legtöbb történés, tevékenység már vele közös. A szótáradban ezért fog többször szerepelni a “mi” szócska.

Például “Ezt a filmet mi már láttuk.”, “Elmegyünk a barátainkkal.”, “Nem szeretjük ezt az éttermet.” Ha ez a ti életetekre is jellemző, abból tudhatod, hogy már igazi párként működtök együtt és ezt mindketten élvezitek.

7. Véletlenszerűen megemlíted őt a beszélgetésekben.

Egy kapcsolat elején a párodról beszélni teljesen természetes dolog, hiszen frissen estél szerelembe és a gondolataid csakis körülötte forognak. Ha azon kapod magad, hogy akkor is beszélsz róla, mikor nem is róla van szó, az arra utal, hogy már a személyiséged részének érzed őt.

Összefüggésbe hozod szinte minden témával és meg is említed őt, hiszen az életed részévé vált. Tudat alatt ilyenkor realizálódik benned, hogy ő az az ember, akivel az életed hátralévő részét tölteni szeretnéd.

8. A vitáitok nem rombolóak, hanem izgalmasak számotokra.

Természetes dolog, hogy a párok néha veszekszenek, főleg, ha már régóta vannak együtt. Akár a legapróbb dolgon is össze lehet kapni, aminek igazából semmilyen jelentősége nincs. Ha vitatkoztok és közben nem azt érzitek, hogy az érzelmeid a másik felé elfogytak, hanem éppen ellenkezőleg, mintha érzelmileg feltöltődnétek, akkor a dolog tartós lesz köztetek. Ennek oka, hogy ha a komoly viták során sikerül közös pontot találnotok, akkor az javítja a kapcsolatot, segít többet megtudni egymásról, és nem arrafelé halad, hogy hosszú távon elveszítsétek az egymás iránti érdeklődéseteket.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét