8 jel, hogy vonzóbb vagy, mint gondolnád

0
10085

Időnként minden ember hajlamos kételkedni a vonzerejében. Ezekben a pillanatokban kezdenek el hibákat keresni magukon. Néha ez hasznos lehet, hiszen saját fejlődésükhöz vezet. De nagyon gyakran a konstruktív önkritika destruktív önváddá növi ki magát, amely tönkreteheti a boldog és teljes életet. Ez a cikk azoknak szól, akik most az életük egy ilyen nehéz szakaszán mennek át.

Lehetőséget biztosítunk, hogy megtanulhass néhány apró pszichológiai különbséget a viselkedésünkben, amely közvetve vagy közvetlenül megmutatja neked, hogy vonzóbb vagy, mint gondolnád.

1. Ritkán bókolnak neked.

Emlékszel olyan helyzetre, amikor teljesen magabiztos voltál, úgy gondoltad, hogy mindenki téged néz, de végül alig kaptál egyetlen bókot? Ez egyértelműen egy olyan szituáció, amely után az ember automatikusan elkezd kételkedni magában és azt gondolja, hogy valami nincs rendben. De ez a szituáció tulajdonképpen pont az ellenkezőjét jelenti, csodálatos vagy. Bókokat pedig azért nem kaptál, mert az emberek úgy gondolták, hogy tudatában vagy annak, hogy milyen gyönyörű vagy, és nem szükséges, hogy emlékeztessenek rá. Mások azt gondolhatták, hogy már biztosan belefáradtál, hogy túl sok figyelmet kapsz. Tehát az, hogy a környezeted nem tett említést a megjelenésedről, nem azt jelenti, hogy nem tartanak vonzónak.

2. Amikor végre valaki megdicsér, közönyösen hangzik.

Nézzük a problémát a másik oldalról: ritkán kapsz bókokat, és amikor végre megkapod a régóta várt dicséretet, az érzelemmentes és elkapkodott. A nők gyakran megsértődnek az ilyen dicséretek miatt, mert úgy gondolják, hogy nem őszinték. De tulajdonképpen boldognak kellene lenniük, mert megdicsérték őket, tehát a vonzerejük magától értetődő, csak nem látták értelmét túl nagy hangsúlyt fordítani erre.

3. Idegenek gyakran megpróbálják felvenni veled a szemkontaktust.

Ez igen egyszerű: a gyors pillantás feléd egy kis mosollyal egy barátságos jelzés. Ha hosszan a szemedbe néz (persze közben mosolyog, nem komolyan, mert az agressziót jelenthet), az mély érzelmeket közvetít és a kapcsolatfelvétel nyilvánvaló kísérleteként lehet értelmezni. Van még egy harmadik típus is: ha egy ideje valaki téged néz és azután is folytatja, miután észrevetted, hogy néz, vagy akár azután is, miután elfordultál. Ez egy nyilvánvaló jelzése annak, hogy erős az érdeklődése irántad. Próbál tapintatos lenni és nem bámulni téged.

4. Az emberek megemelik a szemöldöküket, ha téged néznek.

A szemöldök megemelkedése automatikusan és nem tudatosan történik, amikor egy vonzó embert látunk. Igen, ez igaz! Talán még nem vetted észre, de felfigyelhetsz rá a következő alkalommal, ha egy számodra vonzó emberrel találkozol. Kapcsolódik néhány hatás is ehhez a viselkedési formához (egyik sem meglepő). Először is, ezzel nonverbálisan kimutatjuk baráti magatartásunkat. Másodszor, ez egy tudatalatti kísérlet arra, hogy jobban kinyisd a szemed azért, hogy lásd, ami vagy aki vonzotta a figyelmedet.

5. A másik időnként csücsörít.

Egy másik dolog, amit tudat alatt teszünk, ha vonzó emberrel találkozunk az az, hogy csücsörítünk. Természetesen nem arról a hosszan tartó kacsa szájról beszélünk, amit szelfiző lányoknál láthatunk. Egy egy másodperces cselekvésről van szó, amely egy találkozás során néhányszor előfordulhat. Talán furcsán hangzik, de ez a csók vágyával áll kapcsolatban. Ez a gesztus összehasonlítható az ajkak megnedvesítésével, amely szintén ennek a vágynak a jele. Az egyetlen különbség az, hogy a csücsörítés kevésbé kifejező. Ha egy nővel vagy férfival beszélsz és összezavarodsz, de egyszer csak észreveszed ezt a pillanatnyi mozdulatot, tudod, hogy mit jelent.

6. Az emberek nem próbálnak meg távolságot tartani tőled, éppen ellenkezőleg, megpróbálnak egyre közelebb kerülni.

Hányszor próbáltál meg csökkenteni a távolságon közted és egy számodra közömbös személy között? Valószínű, hogy a válaszod a “nagyon ritkán” vagy a “soha” lesz. Ez azért van, mert próbálunk távolságot tartani azoktól az emberektől, akiket nem tartunk vonzónak. De ha valakivel egy hullámhosszon vagytok, figyeld meg, hogy a távolság csökkenni fog. Akár egy futó érintés is elképzelhető a karodon. Talán ezt már észrevetted egy vidám beszélgetés közben valakivel, akit kedvelsz. Ez a jelzés különösen nyilvánvaló, ha amúgy nem szükséges csökkenteni a távolságot, például nagy tömeg vagy szűk hely miatt.

7. Az emberek meglepődnek, ha rájönnek, hogy komplexusaid vannak.

Ha a körülötted lévő emberek nagyon meglepődnek, amikor a komplexusaidról vagy az alacsony önbecsülésedről hallanak, az egy nyilvánvaló jel, hogy a problémád csak a képzeletedben létezik. Ha rád néznek, azt gondolják, hogy minden tökéletes, mert magabiztosnak és önállónak látszol. Valójában a vonzerőd egyértelmű bizonyítékai nem meglepőek, de a körülötted lévők bosszankodása, hogy hogy mersz panaszkodni a gondjaidról, amikor annyi előnyöd van, az igen. Láthattál már hasonlót filmekben, amikor a modell alkatú lány panaszkodott, hogy kövér, és ezen felháborodott egy valóban túlsúlyos lány.

8. Az emberek gyakran vagy túl udvariasak, vagy túl barátságtalanok feléd.

Mindegy, hogy nyílt durvasággal vagy váratlanul szívélyes viselkedéssel találkozol, azok annak a jelei, hogy nem vagy közömbös a másiknak. Egy magabiztos személy, akinek nincsenek komplexusai, vonzó és sikeres emberként tekint magára, méltányolja ezeket a tulajdonságokat másoknál. Ezért van az, hogy egy olyan személy, akit jó embernek tartasz, udvariasan és barátságosan viselkedik veled. Ez azt jelenti, hogy azonos egyéniséget lát benned.

Másfelől minden kedves ember találkozik néha mások negatív érzéseivel, és nagyon gyakran indokolatlanok azok az érzések. Az a lényeg, hogy ne vegyük személyeskedésnek és ne bosszankodjunk miattuk. Tartsuk szem előtt, hogy ezek az emberek boldogtalanok, alacsony az önbizalmuk és ez a viselkedés az irigység és a nem megfelelő önbecsülés miatt van.

Egyetértesz a fent leírt jelekkel? Van valami, amivel kiegészítenéd? Oszd meg a gondolataidat!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét