8 jel, amiből felismerheted, hogy őszinte vagy kétszínű emberrel van-e dolgod

0

Néha nehéz megkülönböztetni az őszinte szándékot az átveréstől. Vannak emberek, akik őszintének mutatják magukat, miközben csak szükségük van valamire tőled. Ha nem akarod miattuk kellemetlen helyzetben találni magad, jobb, ha figyelsz az árulkodó jelekre.

A következő tippek segítségével könnyebben felismerheted, hogy kinek hihetsz és ki az, aki csak át akar verni.

8. A kétszínű ember csak azt tiszteli, akinek pénze és hatalma van. Az őszinte ember mindenkit tisztel.

Az, aki nem kizárólag a saját maga gyarapodásával van elfoglalva, általában nem törődik sokat mások társadalmi státuszával. Az őszinte ember mások személyiségét tiszteli. Például ha vetsz egy pillantást Harry Potter karakterére, észreveheted, hogy sosem foglalkozott a barátai társadalmi rangjával, miközben Malfoy mindig az alapján ítélte meg az embereket, hogy mekkora hatalmuk van és mennyire gazdagok.

7. A kétszínű ember mindenkiből hasznot akar húzni. Az őszinte ember sosem próbál manipulálni másokat.

El tudod képzelni, hogy egy őszinte ember manipuláljon bárkit is? Hogy tisztességtelen módszereket alkalmazna azért, hogy rábeszéljen másokat olyasmire, amiből neki származik majd haszna? Lucy a Narnia Krónikái című filmben sosem próbált megváltoztatni másokat, ellentétben unokatestvérével, Eustace-szel, aki erőszakkal és megfélemlítéssel kényszerítette rá az embereket, hogy megtegyék, amit akar.

6. A kétszínű ember szomjazza a figyelmet. Az őszinte ember inkább kerüli.

A magabiztos embereknek nincs szükségük arra, hogy minden figyelmet magukra irányítsanak, hiszen nem akarnak senkinek sem bizonyítani. Emlékszel Shrekre? Sosem akart népszerű lenni, nem úgy, mint Bűbáj herceg, aki szenvedett a figyelem hiányától és bármire képes volt, csakhogy észrevetesse magát.

5. A kétszínű ember mindig kérkedik. Az őszinte szerény és alázatos.

Az őszinte ember nem kérkedik a sikereivel. A kétszínű embert nagyon jól fel lehet ismerni arról, hogy folyton önmagával, a saját eredményeivel dicsekszik. A Szépség és a Szörnyeteg című mesében nagyon jól össze lehet hasonlítani a Szörnyeteget, aki intelligens, rengeteg könyvet olvasott, de sosem kérkedett az eszével, és Gastont, aki mindig túloz és henceg azokkal a dolgokkal, amiket valójában sosem tett meg.

4. A kétszínű ember sokat pletykál. Az őszinte ember nem fél véleményt nyilvánítani.

Az erős akarat és a magas erkölcsi normák adnak alapot azon képességünknek, hogy a nézeteinket nyíltan kifejezzük. Mivel az egyes vélemények különbözhetnek a többségétől, szükség van bátorságra ahhoz, hogy szembeszálljunk a tömeggel. Az “elsüllyeszthetetlen Molly Brown”, a Titanic című film egyik szereplője valójában egy utas volt a Titanicon. Olyan nőként ábrázolják, aki erős volt, sosem pletykált és sosem volt hajlandó alkalmazkodni az elit szabályaihoz. Ugyanakkor Rose édesanyja előszeretettel terjesztette a pletykákat és hazugságokat.

3. A kétszínű ember gyakran ígér, de ritkán tartja a szavát. Az őszinte ember mindig igyekszik megtartani az ígéretét.

A Büszkeség és Balítélet című könyv elején még nem világos, hogy a két szereplő közül melyik az őszinte és melyik a kétszínű. Ahogy a történet halad tovább, rájövünk, hogy Mr. Wickham számára egyáltalán nem fontos, hogy megtartsa az ígéretét. Például megígéri Mr. Darcy apjának, hogy pap lesz belőle, de könnyedén megváltoztatja a tervét. Arrogáns viselkedése ellenére Mr. Darcyt mindig szavatartó embernek ismerték. Ha nem tartod meg az ígéreteidet, könnyen megbánthatsz másokat, ilyet pedig egy őszinte ember sosem tenne.

2. A kétszínű ember mindig kritizál másokat, hogy hozzájuk képest jobb színben tüntesse fel magát. Az őszinte ember dicsér és inspirál másokat.

A kétszínű emberek igyekeznek lehúzni másokat, hogy jobb színben tündökölhessenek. Ha valaki más rovására próbál jobbnak tűnni, az egyértelmű jele a kétszínű embernek. A Gyűrűk Urában Aragorn mindig mindent megtesz, hogy segítsen másoknak, viszont Gondor kapitánya mindig tiszteletlenül bánik a szolgálóival.

1. A kétszínű ember csak akkor kedves, ha kell neki valami. Az őszinte ember mindig készséges és figyelmes.

A Trónok harcában Robert Baratheon felesége, Cersei szemtől szemben mindig kedves, közben pedig férje megölését tervezi. Cersei mindig csak azokkal törődik, akikből hasznot tud húzni, miközben Havas Jon tisztelettel bánik mindenkivel.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét