8 jel, ami arra utal, hogy mások nem értékelnek téged

0
5136

Ha mindig 100%-ot adsz magadból a szerelemben, a munkában, a barátságban, mégis úgy érzed, kevesebbet kapsz viszont, mint amit megérdemelnél, talán ideje felülvizsgálni a kapcsolataidat. Az érzés, hogy nem értékelnek, stresszessé tesz és annyira lehangol, hogy tönkre fogja tenni a mindennapjaidat.

A következő 8 jel segít, hogy rájöjj, ha valaki magától értetődőnek tekinti, hogy vagy neki, és nem értékel eléggé.

1. Úgy érzed, ki kell emelned a jó tulajdonságaidat.

Mikor valaki bizonytalanná válik, elkezdi számba venni a pozitív tulajdonságait, hogy emlékeztesse magát, nem is olyan értéktelen. Ha megosztod valakivel a történeteidet és a tapasztalataidat, közelebb kerültök egymáshoz, ezért érezheted úgy, hogy szükséges magadról beszélned.

2. Jobban örülnél, ha a tetteivel mutatná ki, hogy szeret.

Ha minden alkalommal, mikor azt mondja neked, hogy szeret, azt kívánod, bárcsak a tetteivel is éreztetné ezt, nagy az esélye, hogy nem értékel eléggé. A szavait üresnek érzed, és jobban örülnél, ha éreztetné is, hogy szeret és nem csak mondaná.

3. Azt érezteti, hogy a te céljaid kevésbé fontosak.

Ha a párod álmai jelentenek mindent, a te vágyaid pedig félre vannak söpörve, az nagyon nem jó. Ez általában akkor történik, mikor a másik fél bizonytalan vagy csak magával törődik. Fél attól, hogy ha eléred a célodat, akkor megváltozol, ezért önzésből megpróbálja lekicsinyelni a te vágyaidat.

4. Óriási szakadék van aközött, amit te nyújtasz és amit viszont kapsz.

Egy kapcsolatot az tesz erősebbé, hogy megvan az egyensúly a két fél között abban a tekintetben, hogy mennyit adnak és mennyit kapnak. Ha te csak adsz, a másik pedig csak elfogad, feltehetően egyáltalán nem értékeli, amit teszel érte.

5. Ha nem vagytok együtt, csak te hiányolod őt.

A kapcsolatok fenntartásához szükség van kétoldalú kommunikációra. Ha a másik fél nem foglalkozik veled, az azt jelenti, hogy számára a jelenléted nem elsődleges fontosságú.

6. Arra számít, hogy majd te kisegíted.

Ha mindig a rendelkezésére állsz, elkezd kalkulálni azzal, hogy a jövőben is mindig ott leszel neki. Mikor próbálsz nemet mondani, akkor önzőnek titulál. Állíts fel egyértelmű határokat, és tudasd azokat a másik féllel.

7. A te fontos napjaidat gyakran elfelejti.

A saját életével van elfoglalva, és néha megfeledkezik a születésnapodról, az évfordulótokról. Ha ez rendszeressé válik, és már úgy érzed, szándékosan feledkezik meg rólad vagy nem is számít neki, hogy elfelejtette, akkor kevesebb szeretetet kapsz, mint amennyit megérdemelsz.

8. Azon kapod magad, hogy irigykedsz azokra, akik jó kapcsolatban élnek.

Ha az alacsony önértékeléshez hozzájön az, hogy ismersz olyanokat, akiknek van valamijük, ami neked nincs, az a féltékenység tökéletes receptje. Irigységet érezni, mikor látsz valakit, aki kedves a párjával és törődik vele, teljesen normális akkor, ha te nem vagy csak alig részesülsz ilyesmiben.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét