8 híres anyuka, aki egyedülálló módon neveli a gyerekeit

0

A világon a legnehezebb munka a gyereknevelés, és nincs olyan univerzális szabály, amit minden gyerekre alkalmazni lehetne. Minden szülő próbálja kitalálni, hogy az ő gyermeke számára mi a legjobb, mi a leginkább megfelelő. Ez alól a híres anyukák sem kivételek.

Közülük néhányan egészen egyedi módon közelítik meg a gyereknevelést. Őszintén beszéltek arról, miért tartják az általuk választott módszert a legjobbnak.

1. Megan Fox

A Transformers sztárja hagyja, hogy fia szabadon kifejezhesse magát. Gyakran posztol róla fotókat, amiken szoknyában látható, ezekre pedig sok negatív komment érkezik. “Néha egyedül öltözik fel, és olykor szeret szoknyát viselni. Egy nagyon liberális, hippi iskolába küldtem, de még itt, Kaliforniában is előfordul, hogy a többi fiú azt mondja, a szoknya vagy a rózsaszín csak a lányoknak való. Ő meg ezt mondta erről: ‘Az összes fiú nevetett, mikor bementem, de nem érdekelt. Ahhoz túlzottan szeretem a szoknyákat.’ Próbálom arra tanítani, hogy magabiztos legyen, és ne foglalkozzon azzal, hogy ki mit mond.”

2. Kate Hudson

Akárcsak Megan Fox, a díjnyertes színésznő is a gendersemleges megközelítést alkalmazza lánya nevelésében. “Szerintem egy gyereket egyénre szabottan kell nevelni, függetlenül olyasmiktől, mint például a neme. Még mindig nem tudjuk, ő miként fogja majd meghatározni magát” – mondta.

3. Gwyneth Paltrow

Szeretné, hogy gyermekei több nyelven beszéljenek, ezért csak spanyol és francia nyelven enged tévét nézni nekik. “Csak franciául vagy spanyolul nézhetnek tévét. Amikor Franciaországban vagyok, elmegyek a Boulevard Beaumarchais-ra, és minden rajzfilmet ott veszek meg nekik franciául.”

4. Heidi Klum

A világhírű modell szerint sosincs túl korán ahhoz, hogy megtanuljunk magas sarkúban járni, ezért engedte, hogy lányai már 4 évesen azt viseljenek. “Az embereknek ez nem tetszett, főleg Németországban. Nagy ügy! Ha étterembe megyünk, szeretnek kiöltözni. Ez jó móka nekik. Mi van akkor, ha az autótól az étterem bejáratáig megtesznek 20 lépést magas sarkúban? Amíg jó gyerekek, jók a jegyeik, azt vehetnek fel, amit csak akarnak” – mondta a modell.

5. Mayim Bialik

Az Agymenők sztárja közismerten egyedi nézeteket vall a gyerekneveléssel kapcsolatban. Szerinte a gyerekeknek nincs szükségük telefonra, ezért nem is vett nekik okostelefont. “A gyerekeimnek nincs okostelefonjuk. Nem hiszem, hogy erre egy 11 évesnek szüksége lenne, ahogyan azt sem hiszem, hogy videójáték kellene nekik. Látják ők is, hogy más családokban a gyerekek ezzel játszanak, és tegyék nyugodtan, de nálunk mást jelent a játék. Nem szeretem azt sem, ahogyan a gyerekek a közösségi oldalakat használják. Nem hiszem, hogy ez hozzáadna a fiaim életéhez jelenleg. Nem egészséges a személyiségük fejlődése szempontjából” – írta.

6. Penélope Cruz

Akárcsak Mayim Bialik, Penélope Cruz is korlátozza a kütyük használatát a gyermekei számára. “Valóban úgy látom, hogy ez a mentális egészségük védelmét szolgálja, de úgy tűnik, ezzel kisebbségben vagyok. A gyerekeim csak alkalmanként nézhetnek filmeket és rajzfilmeket. Miért nem hagyom őket filmet nézni? Az én gyerekkoromban ezek ünnepi alkalmak voltak. Telefon sincs, csak ha majd idősebbek lesznek. Közösségi oldalakon pedig 16 éves korukig biztosan nem lehetnek fenn.”

7. Mila Kunis

Nem szeretné ajándékokkal elkényeztetni a gyermekeit, ezért nem is halmozza el őket. “Már az a hagyomány nálunk, hogy a gyerekek nem kapnak ajándékot. Amikor még 1 évesnél kisebbek voltak, akkor ennek nem volt jelentősége. De Wyatt tavaly karácsonykor már 2 éves volt, tőlünk nem kapott semmit, csak a nagyszülőktől. A gyerekek már nem értékelik, ha csak egy ajándékot kapnak. Nem is tudják mit akarnak, csak mindenféle dolgot akarnak kapni” – mondta a színésznő.

8. Keira Knightley

A díjnyertes színésznő nem engedi, hogy a lányai mesefilmeket nézzenek, mert nem szereti, ahogyan a nőket ábrázolják bennük. “Hamupipőke: tilos. Mert csak arra vár, hogy jöjjön egy gazdag fickó, aki majd megmenti. Nem! Magadat mentsd meg” – mondta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét