7 váratlan tény a szerelemről és a kapcsolatokról, melyek az elmúlt években derültek ki

0
7167

A tudósok, akik arra törekednek, hogy választ találjanak az összes szerelemmel összefüggő kérdésre, igen meglepő következtetésekkel jöttek elő. A közhiedelmeket leleplezték, és el kell fogadnunk és használnunk kell egyre több új információt a kapcsolatokról. Néha a tudósok tippjei nagyon hasznosak és segítenek rátalálni a szerelemre, vagy segítenek megmenteni a kapcsolatokat a szakítástól.

Találtunk 7 új pszichológiai tanulmányt, amely hasznos azoknak, akik meg akarják érteni, hogy mi a szerelem.

Minden az első csóktól függ.

Az Oxford Egyetem tanulmánya feltárta, hogy az első csók használható azon szempontok értékelésére, hogy a potenciális nő vagy férfi megfelelő-e számunkra. Rendszerint a csókokat nagyon fontosnak tekintjük, amikor hosszú távú kapcsolatokról van szó (különösen a nők).

Az eredmények azt mutatják, hogy a kezdeti feltevések, amelyek azt állítják, hogy a csókolózás elsődleges funkciója az izgalom szintjeinek emelése, tulajdonképpen tévesek.

Azok az emberek, akik több mint 25 éve együtt élnek, hasonló arcvonásokat alakítanak ki.

A Michigani Egyetem tudósai tanulmányozták a házastársak fizikai megjelenésének hasonlóvá válását. Az eredmények azt mutatják, hogy együtt töltött 25 év után növekedés figyelhető meg a látható hasonlóságban. Sőt a hasonlóság növekedését összekapcsolták a nagyobb házastársi boldogsággal.

A vizsgált jelenség magyarázatai között az egyik, amely az érzelmi efferentáció elméleten alapul, ígéretesnek tűnt. Az elmélet szerint az érzelmi folyamatok vaszkuláris változásokat hoznak létre, amelyeket az arcizomzat szabályoz.

Az életkor, amikor az első szexuális élményt átélted, megjósolja a romantikus eredményeket a jövőben.

Az austini Texasi Egyetem tudósai arra a következtetésre jutottak, hogy azoknak, akik 19 éves koruk után élték át az első szexuális élményüket, valószínűbb, hogy boldogabb romantikus kapcsolataik lesznek a felnőttkorban. Továbbá nem valószínű, hogy korán házasodnak, és általánosságban mondva a teljes életük során kevesebb szexuális partnerük lesz.

Ezeket az embereket megbízhatóbbnak tartották a hosszú távú kapcsolatokra. A kísérlet azt mutatja, hogy ők jobban kezelik a konfliktusokat, több szeretetet és vonzalmat mutatnak a partnerük felé.

A romantikus filmek segítenek megmenteni a házasságot.

Egy új, 3 éves tanulmány azt mutatja, hogy a válás esélye csökken, ha a házastársak romantikus filmeket néznek, és utána megvitatják azokat. Ezen filmek megnézése után mindkét fél jobban érti, hogy mit csinál jól és mit csinál rosszul az interakciók során. Ezért kevesebb a konfliktus és a félreértés.

A szerelmünkről készült fotó csökkenti a fájdalmat.

Egy új tanulmány azt mutatja, hogy pusztán az segíthet csökkenteni a fájdalmat, ha ránézel egy fényképre a szerelmedről. Hasonló módon segít, ha megérinted vagy fogod a kezét. A tanulmányban olyan nők vettek részt, akik legalább 6 hónapja boldog kapcsolatban éltek a barátjukkal. A kísérlet során elmondták, hogy milyen szintű fájdalmat éreznek, miközben képeket néztek a barátjukról, idegenekről és egy székről.

A párjukról készített képek valóban segítettek a nőknek elviselni a fájdalmat. Gyakran azt gondoljuk, hogy a támogatást tettek vagy szavak segítségével kell kifejezni. De a kísérlet bizonyítja, hogy akár egy képnek is lehet nagy hatása.

A modern házasságok önmegvalósítást kívánnak.

Eli J. Finkel a kollégájával együtt a Northwestern Egyetemről tanulmányozták a fő okokat, amelyek váláshoz vezetnek. Az eredmény azt mutatja, hogy a modern kapcsolatokban a partnerek több pszichológiai elégedettséget várnak el, amíg a múltban a biztonságigényüket akarták kielégíteni.

Az emberek azt gondolják, hogy a házasságuk segít betölteni az önbecsülési és önmegvalósítási szükségleteiket. Ahhoz, hogy kielégítsd ezeket a szükségleteket, elegendő időbefektetés és pszichológiai erőforrások szükségesek. Ha nincs elegendő erőforrás, vagy az egyik fél nem akar további erőfeszítéseket tenni, a másik fél frusztrált lesz. Ebben az esetben a másik félnek újra meg kell vizsgálnia a házassággal kapcsolatos elvárásait annak érdekében, hogy ne csalódjon.

A magasabb IQ-val rendelkező férfiak kevésbé valószínű, hogy megcsalják a partnerüket.

A Saint Louis University tudósai megállapították, hogy a magas IQ-val rendelkező férfiak kevésbé valószínű, hogy megcsalják a partnerüket. A szerzők elemezték a közvélemény-kutatás eredményeit, amelyben felnőttek és tizenévesek ezrei vettek részt, és feltárták, hogy az okosabb férfiak értékelik az egynejűséget és a szexuális kizárólagosságot.

A nőknél az IQ szintnek nincs hatása a hűségre.

Melyik bekezdés volt számodra a legérdekesebb? Van olyan szokatlan tény, amelyet hozzá adnál ehhez a listához?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét