7 szépségápolási termék, amit a bőrgyógyászok feketelistára tettek

0
97

Megtanultuk, hogy azokban a szépségápolási termékekben bízhatunk, amelyeken szerepel a “bőrgyógyászok által tesztelt” felirat. Való igaz, hogy ezeknek a szakembereknek az ajánlása konkrét szakmai értékkel bír. De az orvosok is emberek, nekik is gondoskodniuk kell a bőrükről. Gondolkodtál már valaha azon, hogy ők vajon milyen terméket részesítenek előnyben?

Összeállítottunk egy listát azokról a szépségápolási termékekről, amiket a bőrgyógyászok soha nem használnának magukon és nem is ajánlanak a pácienseiknek. Meglepő módon a listán szerepelnek ártalmatlannak tűnő termékek is, amelyek valószínűleg a legtöbb ember fürdőszobájában megtalálhatók.

1. Hígabb állagú kéz- és testápoló

A bőrgyógyászok általában olyan krémeket használnak, amelyek koncentráltabbak, magasabb a viszkozitásuk. A krémek behatolnak a bőrbe, és védőréteget képeznek, ami megakadályozza a nedvesség távozását. Minderre a hígabb állagú testápolók nem képesek. Ezek általában több vizet tartalmaznak. Abban az esetben bizonyulhatnak megfelelő választásnak, ha a bőr nem túlzottan száraz, vagy a használónak fontos, hogy ne tapasztaljon ragacsos, zsíros érzést a bőrén.

2. Szenes arcmaszk

Sokan ellenzik a bőrgyógyászok körében. A specialisták azt állítják, hogy ezeknek a maszkoknak a használata nemcsak fájdalmas, de a bőr szerkezetét is károsítja. Az összetevői nagyon agresszívek, bőrsejteket, apró szőrszálakat és olajat távolítanak el a bőrről.

3. Fényvédő spray

A szakértők egyetértenek abban, hogy a fényvédő spray felhasználóbarát. De a krémeket preferálják, mert nem lehet vastagabb rétegben felvinni a fényvédőt, ha spray-t használunk. Ezenkívül használat közben a termék veszít az aktív hatóanyagaiból, mielőtt azok elérnék a bőrt.

A bőrgyógyászok úgy gondolják, hogy azok a fényvédő termékek, amik tartalmaznak cink-oxidot, gyengédebbek a bőrhöz és hatékonyabbak. Ezek visszaverik az ultraibolya sugarakat és nem elnyelik őket.

4. Napolaj

A bőrgyógyászok nem dicsérik a napolajakat. Ezek alacsony szintű védelmet biztosítanak az ultraibolya sugarak ellen, és eltömítik a pórusokat, ami ronthat a bőr állapotán.

5. Hidrokortizon tartalmú krém

Ezek erős szteroidos termékek. Akkor kell használni, mikor az embernek súlyos bőrbetegsége van. Azonban vannak, akik előszeretettel használják pattanásokra orvosi előírás nélkül, ami elég aggasztó, hiszen hosszú távú használat esetén okozhat kiütéseket, a bőr elvékonyodását, bőrgyulladást vagy pattanásokat.

6. Lábmaszk

A bőrgyógyászok nem ajánlják a hidratáló és bőrtápláló lábmaszkokat. A krémeknek ugyanilyen hatásuk van. Ezt szem előtt tartva a lábmaszkok nagyjából haszontalanok és nem éppen kényelmesek.

7. Kókuszolaj

A kókuszolaj rendkívül népszerű, főleg az otthoni felhasználás terén. De nem a legjobb opció az arc bőrének ápolásához. A kókuszolaj zsírossá teszi a bőrt, elzárja a pórusokat, és ennek következményeként pattanásokhoz és pigmentációhoz vezet.

Ismersz más olyan terméket is, amit a bőrgyógyászok haszontalannak találnak? Mondd el egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét