7 praktikus tipp, hogy az idegenek azonnal megkedveljenek

0

Amikor találkozol egy ismeretlen emberrel, csupán 7 másodperc alatt eldől, hogy milyen képet alakítasz ki róla magadban. Ez természetesen oda-vissza működik, és nagy nyomás, főleg azoknak, akik félénkek vagy szoronganak társaságban.

Az alábbi tippeknek a segítségével előnyödre fordíthatod ezt a 7 másodpercet.

1. Tarts szemkontaktust.

A szemkontaktus a nyíltság, az őszinteség benyomását kelti. A kommunikációnk fele nem verbális, a szemkontaktussal pedig azonnal pozitív érzéseket kelthetsz másokban. Hogy ne legyen tolakodó a tekinteted, tartsd be a 60:40 arányt.

2. Mosolyogj, és a világ visszamosolyog rád.

Használd a mosolyt kiegészítőként, ha idegen emberekkel találkozol. Ez jó benyomást kelt és megmarad bennük. A mosolygás endorfint szabadít fel, és ezáltal az emberek fejében természetes módon a jó közérzettel társít téged.

3. Már a köszönésnél eldőlhet.

A legegyszerűbb – és gyakran alábecsült – módja annak, hogy másoknak pozitív képe alakuljon ki rólad, a megfelelő üdvözlés. Ahelyett, hogy rögtön beszélgetést kezdeményeznél, inkább köszönj. Mégpedig mosolyogva.

4. Sugározz nyitottságot.

7 másodperc alatt rengeteg jelet lehet küldeni mások felé, ezért fontos, hogy gyorsan tudasd, hogy megbízható és nyitott vagy. A testbeszédet sugározzon könnyedséget, karjaidat ne zárd össze magad előtt.

5. Fontos a szög.

A testbeszédnek hihetetlen hatása van az első benyomásra. Kifejezheted az érdeklődésedet a másik felé, ha kissé az irányába dőlsz, miközben beszélgettek. Képzeld azt, hogy rajtatok kívül senki sincs ott, így még őszintébbnek fog tűnni az érdeklődésed.

6. Sugallj pozitivitást.

A pozitivitás ragályos. Mindannyian olyan emberekkel szeretnénk körbevenni magunkat, akiktől kicsit jobbnak tűnik a világ. Tudatosan ügyelj arra, hogy ne beszélj negatívan, így biztosan nem a panaszkodásod miatt fognak emlékezni rád.

7. Nem csak rólad szól.

Klasszikus hiba, hogy mikor idegesek vagyunk, hajlamosak vagyunk magunkról beszélni. Pedig az egyik legjobb módja annak, hogy mások megkedveljenek, ha érdeklődsz irántuk. Kérdezz és figyelj!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét