7 ok, hogy miért nem találkoztál még a lelki társaddal

0
4851

Sokan szenvednek a magánytól. Néha lehetetlennek tartjuk, hogy találjunk egy olyan embert, akivel többről lehet szó, mint néhány randi.

Mutatunk 7 okot, hogy miért nem találtál még rá az Igazira. Ha átgondolod őket, segíthetnek harmonikus kapcsolatot felépíteni a jövőbeli pároddal, és ami még fontosabb, önmagaddal.

7. Még mindig szenvedsz az előző kapcsolatod miatt.

“Tűz ellen tűzzel harcolni”, megpróbálni bizonyítani valakinek valamit, megmutatni, hogy még mindig “kapós” vagy – ezek nem vezetnek sehova, és csak még több szenvedést okoznak. Ez a fajta viselkedés még távolabb sodor a potenciális partneredtől, mert senki nem szeret mentőmellény vagy a féltékenység kiváltásának eszköze lenni. Nem kell kapkodnod, nyugodj meg, és próbáld meg megérteni, hogy mit szeretnél valójában.

6. Meredek elvárásaid vannak.

Néhány lány egy hercegről álmodozik, néhány pasi meg azt szeretné, hogy a barátnője minden tekintetben tökéletes legyen. Azonban a való élet valódi emberekkel teljesen más. Először is irányítsd a figyelmedet saját magadra. A te külsőd kifogástalan? Mit tudsz nyújtani a másiknak? Jól fogja érezni magát veled? Ha olyan személyt keresel, aki rendelkezik az általad fontosnak tartott készségekkel, először próbáld meg fejleszteni ugyanezen készségeket saját magadban.

5. Olyasvalakiről álmodozol, aki foglalt.

Ne is pazarold az idődet. Persze bármi megtörténhet, és mi nem ítélkezünk, de azért gondold végig. El tudod képzelni, hogy olyan ember a lelki társad, aki képes a megcsalásra? Ne próbáld meg bemesélni magadnak, hogy te jobb vagy, mint a házastársa. Még ha át is veszed a helyét, a saját kétségeid kínozni fognak, hogy vajon most téged csal-e meg.

4. Problémáid vannak a bizalommal.

“Mind ugyanolyan!” “Mind ugyanazt akarja!” Ezeket gyakran halljuk férfiaktól és nőktől egyaránt. Nyilván van némi igazság benne, főleg, ha folyamatosan ugyanolyan típusú emberbe szeretsz bele. Ne bízz meg mindenkiben. De ne is lökj el magadtól embereket túlzásba vitt bizalmatlanság miatt. Nem az ő hibájuk, hogy az exed fájdalmat okozott. Figyeld meg a körülötted lévőket, és ne vedd semmibe a fontos részleteket.

3. Félsz egy komoly kapcsolattól.

A bizonytalanság, hogy az érzéseid kiállják-e a próbákat, a tudatalatti félelem, hogy elveszíted a személyes teredet, az aggodalom, hogy függeni fogsz a párodtól – ezek mind egy láthatatlan falat építenek köréd, és megfosztanak a lehetőségtől, hogy megismerj valakit. Hogyan tudsz ezen változtatni? Nincs kész megoldás, de megpróbálhatnál változtatni néhány dolgon: keress egy érdekes hobbit, járj el szórakozni gyakrabban, ne keringjenek folyamatosan negatív gondolatok a fejedben.

2. Kétségbeesetten vágysz arra, hogy kedveljenek.

A színes tollait mutogató páva viselkedése csak az állatvilágban működik. Az emberek többségéből az ilyen fajta viselkedés csak gúnyt, nevetést és szánalmat vált ki. Más viselkedésformák, amiket azért vetsz be, hogy valaki megkedveljen, szintén nem fognak működni. Ne viselj csipkés ruhát és cuki vigyort, ha nem érzed közben kényelmesen magad. Légy önmagad! A megfelelő ember értékelni fogja.

1. Túl gyors vagy.

Néhányan hajlamosak az “Igazit” látni minden második emberben, és szó szerint rohannak utána. Természetesen az nagyszerű, hogy komoly szándékaid vannak. Mindenesetre ne igyekezz megosztani az első randin a neveket, amiket a gyerekeidnek választottál. Ez a fajta megközelítés még azokat is megrémítheti, akik a testi vonzalomnál többet éreznek.

Kiegészítenéd valamivel a listát? Mit gondolsz a fentiekről?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét