7 kevésbé nyilvánvaló jel, hogy a gyermekedet orvoshoz kell vinned

0

Mikor a gyerek beteg, az minden szülőnek nagyon nehéz. De sok bajt meg lehet előzni azzal, hogy odafigyelünk a jelekre.

Ez a 7 tünet arra utal, hogy a gyerek nem örvend a legjobb egészségnek, ideje lenne orvoshoz menni.

1. Anyajegyek növekedése

Ha egy aszimmetrikus, rendellenes színű vagy nagy méretű (6 milliméternél nagyobb) anyajegy megjelenik a testen, vagy a már meglévő elkezd nőni, a legjobb, ha megmutatod az orvosnak.

2. Hajhullás

Ennek a problémának a forrása legtöbbször a szervezeten belül van. Valószínűleg vitaminhiány az oka. De pontosan a gyermekorvos tudja megmondani.

3. Hangulatingadozás és változások a viselkedésben

A hirtelen étvágycsökkenés, az alvásproblémák, a csökkent mozgásképesség mind olyan tünetek, amelyek miatt fel kell keresni az orvost.

4. A fejméret növekedése

A kutacs idővel bezáródik a babák fején, de nem szabad, hogy az nagyobbra nőjön, mint amilyen volt. Ha ez történik, az problémát jelez.

5. Csökkent hallás

Ha egy gyerek nem reagál a kérésekre vagy arra, amikor szólítod, lehet, hogy a hallásával vannak gondok. Ezt orvossal kell kivizsgáltatni.

6. Állandó szomjúságérzet

Ha túl gyakran kér inni, az ártalmatlan dolognak tűnhet, de súlyos betegségek tünete is lehet. Jobb, ha elviszed az orvoshoz.

7. Hangos horkolás

A csendes horkolás nem veszélyes tünet, de ha hangosan csinálja, az légzési problémákra utalhat. Kockázatos figyelmen kívül hagyni, mert fertőzés jele is lehet.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét