7 jel, hogy épp tönkreteszed a kapcsolatodat

0
2257

Amikor valami rosszul alakul a kapcsolatunkban, hajlamosak vagyunk a párunkat okolni. De egy hibás soha nincs, teljesen lehetetlen, hogy mindig az egyik fél a hibás mindenért.

Úgy gondoljuk, észre kell venned ezt a 7 jelet, ami arra utal, hogy valami nincs rendben a kapcsolatotokban. És az, aki tönkreteszi a dolgokat, te vagy, ha…

1. A kütyük rabja vagy.

Ha a legtöbb szabadidődet az okostelefonod nyomkodásával töltöd, akkor az lehet függőség, ami káros a kapcsolatotokra – állapították meg az Arizonai Egyetem tudósai egy tanulmányban. Próbálj meg valami másra váltani, például olvass könyvet vagy készíts terveket. Használj speciális applikációkat, hogy irányítás alatt tartsd a weben töltött idődet.

2. Képtelen vagy prioritásokat felállítani.

Ha nagyon szoros az időbeosztásod, amiben nem kap helyet a magánélet, csak állítsd be fontos dologként a prioritásaid listáján. Használhatsz speciális tervezési appokat is.

Létezik a 2/2/2 módszer, ami segít megmenteni a romantikát. Menj el egy randira a szerelmeddel kéthetente, utazzatok el valahova hétvégére kéthavonta és nyaraljatok együtt kétévente.

3. Nem mutatod ki a háládat.

Az egyszerű “Köszönöm!” olyan triviálisnak tűnik, hogy sokan megfeledkeznek róla. Azonban ha a szerelmed tesz valamit érted, azt ne vedd magától értetődőnek. Mindenkinek szüksége van kedves szavakra, tehát rendszeresen köszönd meg a párodnak az egyszerű dolgokat.

4. Formálisan beszélgetsz.

Azok az emberek, akik szeretik egymást, nyíltan és őszintén beszélnek egymással. Oszd meg az érzéseidet és a részleteket a napodról, és hallgasd meg a másikat. Gondolj ki olyan kérdéseket, amik nem elcsépeltek. Ahelyett, hogy “Milyen napod volt?”, próbáld meg azt, hogy “Mi volt a napod legérdekesebb része?” vagy azt, hogy “Mi nevettetett meg ma?”

Ha valami a pároddal kapcsolatban zavar, mondd el szemrehányás nélkül, magadra utaló üzenetekkel. Ne azt mondd, hogy “Ne merd ezt mondani!”, hanem azt, hogy “Rosszul esik, amit mondasz.”

5. Apróságok miatt leszel mérges.

Ne próbáld meg megváltoztatni a szerelmedet. A különleges tulajdonságai miatt szerettél bele. Jobb, ha eléred, hogy lássa a tettei következményeit. Ha szétszórja a zoknijait a házban, mondd meg neki, hogy csak egy bizonyos helyről fognak bekerülni a mosásba. Ha elfogynak a tiszta zoknijai, nem lesz szükség figyelmeztetésre.

6. Képtelen vagy tárgyalni.

Koncentrálj arra, hogy együtt oldjátok meg a problémát. Próbáljatok kitalálni valamit még azelőtt, hogy elérné a tetőpontját. Ha komolyan beszélgettek, érintsd meg a párodat, hogy kényelmesen érezze magát. És emlékezz a szabályra, hogy “egy beszélgetés, egy probléma”.

A vita folyamán menj ki a szobából, akár csak egy fél percre. Ha egy kicsit megnyugszotok, a beszélgetés sokkal produktívabb lesz.

7. Nem bízol a másikban.

Ha bensőséges és szoros kapcsolatot szeretnél, hidd el, hogy a párod őszinte veled. Ne kérj beszámolót arról, hogy hol volt nélküled, és ne nézd át a telefonját vagy a leveleit. A megalapozatlan gyanúsítgatás arra késztetheti, hogy megtegye azt, amivel gyanúsítod. Koncentrálj a jó dolgokra.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét