7 híresség vintage menyasszonyi ruhája, ami annyira stílusos, hogy ma is viselnénk

0

A menyasszonyi ruha kiválasztása sosem egyszerű. Ha nem találod álmaid ruháját a modern magazinokban, lapozz át néhány régi fotót hírességekről. Grace Kelly, Audrey Hepburn, Priscilla Presley és még sokan mások a múltban viseltek olyan stílusos és gyönyörű darabokat, amik évtizedekig inspirálták a nőket világszerte.

Szerintünk ezt a 7 ruhát abszolút érdemes újraalkotni, hiszen olyan stílusosak és sikkesek, hogy egyszerűen felejthetetlenek.

Diana hercegné, 1981

Diana hercegné ruhája az egyik legikonikusabb a történelem során. Elefántcsontszínű selyemből készült, és gazdagon díszítették gyöngyökkel és kézi hímzéssel. De az esküvői ruha tele volt rejtett meglepetésekkel is. Például az alsószoknyán volt egy arany patkó a jószerencse szimbólumaként, illetve egy olyan csipkét is a ruhára varrtak, ami Teck Máriáé volt. A dizájnerek, Davis és Elizabeth Emanuel egy kis kék masnit erősítettek az övrészhez, hogy meglegyen a “valami kék”, ami szerencsét hoz a menyasszonynak.

Diana ruhája, ami messziről úgy néz ki, mint egy habcsók, sok menyasszony számára inspirációt jelentett, és igazi ikon maradt a divat ezen területén sok-sok évig. Menyasszonyok a világ minden tájáról akarták azt, hogy az ő ruhájuk is hasonló anyagból készüljön, hasonlóan puffos ujjai legyenek, valamint azt, hogy ugyanilyen hosszú legyen maga a szoknya. A ruhát 2021-ben kiállították a Kensington-palotában.

Priscilla Presley, 1967

Azon a napon, amikor Priscilla hozzáment a Rock and Roll királyához, Elvis Presley-hez, egy egyszerű, hosszú fehér ruhát viselt, aminek az ujjai és a nyakánál lévő része átlátszó, gyöngyökkel díszített volt. Priscilla készletről választotta, ahelyett, hogy egy híres dizájnerrel terveztette volna meg.

Később bevallotta, hogy álruhában ment esküvői ruhát keresni, szőke parókát viselt, és nem a valódi nevét adta meg, hogy titokban tartsa a dolgot. Csak egyszer próbálta meg a ruhát, aztán megvette, és elhagyta a boltot. Úgy tűnik, első látásra beleszeretett.

Audrey Hepburn, 1952

Ebben a ruhában nem vonult oltár elé, de úgy gondoljuk, helye van a listán. Audrey Hepburn rendelte ezt az elefántcsontszínű, hosszú ujjú ruhát a Fontana testvérektől Rómából, Olaszországból. A derekán egy masni díszíti. Ez akkor volt, amikor a színésznő a brit üzletemberrel, James Hansonnal tervezett összeházasodni. Az esküvőt lemondták, tehát Audrey sosem viselte ezt a nagyszerű darabot esküvőn, de készült róla egy fotó az egyik ruhapróba során.

A színésznő megkérte a tervezőket, hogy adják oda egy olyan menyasszonynak, aki nem engedhetne meg magának egy ilyen luxus ruhát. Végül egy olasz nő, Amiable Altobella viselte az esküvőjén. Később ő azt mondta, hogy a ruha “szerencsét hozott” neki, a házassága boldog volt. 2009-ben egy aukción adták el.

Margit brit királyi hercegnő, 1960

1960. május 6-án Margit brit királyi hercegnő hozzáment a brit fényképész és filmkészítő Antony Charles Robert Armstrong-Joneshoz. Az alkalomra a hercegnő egy Norman Hartnell által tervezett, hosszú selyemruhát választott.

A díszítése minimális volt, a ruha kiemelte Margit hercegnő törékeny alakját. Még ha ez a ruha túlságosan egyszerűnek is tűnik egy királyi esküvőre, akkor is a minimalizmus és a letisztultság szemet gyönyörködtető darabja, ami a figyelem középpontjába helyezi a nőt, aki viseli.

Elizabeth Taylor, 1950

Elizabeth Taylor 8 alkalommal ment férjhez, de ez volt az első ruha, amiben oltár elé vonult, mégpedig Conrad Hiltonnal, a Hilton hotelek örökösével. Ez a klasszikus menyasszonyi ruha, amit Helen Rose tervezett és az MGM finanszírozott, előkelő hatást kelt a hosszú, terebélyes szoknyájával, klasszikus fazonjával és gyöngydíszítésével.

Ez volt az egyetlen “hagyományos” menyasszonyi ruha, amit Elizabeth Taylor viselt. A következő házasságaihoz szokatlan ruhákat választott, egyik alkalommal mélyzöld, kapucnis ruhát, máskor egy sárga, térdig érő szoknyát, de volt példa arra is, hogy kasmírkabátot.

Jacqueline Kennedy, 1953

A ruhát, amit Jacqueline Bouvier viselt, mikor hozzáment John F. Kennedyhez, az afroamerikai Ann Lowe tervezte. Elefántcsontszínű selyemből készült, a nyakkivágása gyönyörűen szabott volt, a szoknyarésze pedig hatalmas. Egy érdekesség a ruhával kapcsolatban, hogy árvíz sújtott a tervező műhelye környékén, és az eredeti menyasszonyi ruha és még 9 másik, amit az esküvőre terveztek, megsérült. Lowe és a csapata 8 napot töltöttek a ruhák helyrehozatalával, de sikerült nekik időben befejezni.

Bár a ruha nagyon tetszett a széles közönségnek, Jacqueline később bevallotta, hogy néhány részletet nem kedvelt. Például úgy vélte, hogy a nyakkivágás nem illett az alakjához, a szoknya pedig “olyan volt, mint egy lámpabúra”.

Grace Kelly, 1956

Valószínűleg ez az egyik legemlékezetesebb darab. A ruhát, amit Grace Kelly viselt, mikor hozzáment III. Rainier monacói herceghez, Helen Rose, az MGM tervezője készítette. Magas gallérja volt, csipkés felső része és tulipánformájú szoknyája. Elegáns és kifinomult, a méltóság és a stílus megtestesítője.

6 évtizeddel később ez az ikonikus darab még mindig befolyásolja a menyasszonyok ruhaválasztását szerte a világban. Híres nőket is láthattunk olyan menyasszonyi ruhákban, amik Grace Kellyére hasonlítottak. Például Kate Middleton és Nicky Hilton ruhájának szintén csipkés felsőrésze és ujjai voltak, valamint magas gallérjuk. Szerintünk nagyon hasonlítanak Grace Kelly ruhájára. Szerinted?

Melyik tetszett a legjobban és miért? Oszd meg a véleményedet egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét