7 hely a testeden, ahol használhatod a dezodort (a hónaljadon kívül)

0

Valószínűleg neked is van otthon dezodorod. Ami azt illeti, a dezodoroknak éves szinten mintegy 74 millió dolláros piaca van. És a legtöbb ember arra használja őket, hogy csökkentse a kellemetlen szagokat a hónaljánál. De nem ez az egyetlen feladat, amit képesek ellátni.

Végeztünk egy kis kutatást, és találtunk 7 másik testrészt, ahol hasznosíthatod a dezodorodat.

1. Láb

Azok az emberek, akik egész nap cipőben vannak, tudják, mekkora szenvedést tud okozni az izzadó láb. Az izzadság átalakulhat egy hihetetlenül kellemetlen szaggá, és következményei is lehetnek, például a baktériumok. Azon kívül, hogy fenntartod a megfelelő higiéniát a lábadon, vihetsz fel rá némi dezodort. Ez segít, hogy hosszabb ideig friss maradjon.

2. A mell alatt

Azok a nők, akiknek nagyok a mellei, gyakran szembesülnek a mell alatti izzadás problémájával. Dr. Alexes Hazen szerint a mell alatti részeken történő dezodorhasználat segít, hogy hosszabb ideig száraz maradjon az a terület. Ha aggaszt, hogy a dezodorban lévő vegyi anyagok bőrgyulladást okoznak, választhatsz alumíniummentes izzadásgátlót. Úgy tűnik, az aktív szén remek munkát végez a nedvesség megkötésében.

3. Belső combok

A lábaink izzadhatnak az extrém melegben vagy bizonyos körülmények miatt, például cukorbetegség vagy szorongás eredményeképp. A túlzott izzadás viszketést, irritációt és dörzsölődést okozhat. Emiatt a kedvenc farmered felvétele is herkulesi cselekedetnek számíthat.

Emiatt lehet életmentő a dezodor felvitele a belső combra. Nagyon óvatosnak kell lenned, hogy ne érintsd az intim, érzékeny testrészeidet a dezodorral.

4. Sarkak

Néha a lábadnak, különösen a sarkadnak időre lehet szüksége, hogy megszokja az új cipőt. Általában hólyagok jelennek meg rajta a dörzsölődés miatt, ami fájdalmassá teszi az újonnan vásárolt cipő viselését. Itt jöhet kapóra a dezodor. Ha egy keveset felviszel belőle a sarkadra, minimalizálhatod a dörzsölődést és ezáltal a fájdalmat és a vízhólyagokat.

5. Borotválás után

Elég gyakori, hogy az ember pirosságot és irritált bőrt tapasztal a borotválás után. Ha nincs kéznél aloe vera, egy dezodor a segítségedre lehet. Olyan nem illatosított terméket kell választanod, ami enyhíti a viszketést és kezeli a pirosságot 2 napon belül. Kerüld az alkoholtartalmú termékeket, olyat válassz, aminek hidratáló tulajdonságai vannak.

6. Szúnyogcsípés

A legtöbben ösztönösen vakarják a bosszantó szúnyogcsípéseket. De Dr. Steven Garner szerint sokkal hatékonyabb, ha rácsapsz a csípésre vagy még jobb, ha tudsz rá tenni jeget. Ha nem találsz jeget, Dr. Steven Garner azt javasolja, hogy ragadd meg a golyós dezodorodat, és vigyél fel belőle egy keveset az érintett területre. A dezodorokban van alumínium-klorid, ami mérsékli a viszketést és a pirosságot.

7. Körömlakklemosóként

A legtöbb körömlakklemosóban van aceton, ami kiszárítja a körmödet és a körömágyadat, ha gyakran használod. Ezért is lehet, hogy akarsz egy esélyt adni a spray-dnek, mikor legközelebb eltávolítod a manikűrödet. Csak annyit kell tenned, hogy nagyon közelről ráfújod a körmödre, aztán ledörzsölöd a festéket egy vattapamaccsal. Lehet, hogy beletelik egy kis időbe vagy még egyszer meg kell ismételned, de legalább tartózkodtál az olyan káros kemikáliától, mint az aceton.

Figyelem: Az egyes termékek használatakor mindig tartsd be a gyártó előírásait. Mielőtt tartósan a rutinod részévé tennéd a fenti trükköket, kérd ki az orvosod véleményét.

Próbáltad már valamelyik trükköt? Hasznos volt számodra?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét