7 frizura, ami illik az arcformádhoz, és kihangsúlyozza az egyedi vonásaidat

0

A kis szemeket vonzónak tartjuk, a kerek arc a fiatalosság látszatát kelti, a nagy fülek pedig imádni valóak – gondolj csak Anne Hathawayre. Számos olyan egyedi arcvonás van, ami mindenkinek megadja a maga báját.

Sokan mégis szeretnének ezeken változtatni, de nem árt tudni, hogy ennek nem a plasztikai műtét az egyetlen módja. Elég az is, ha a frizurádon változtatsz.

1. Toka

A felnyírt hajra rögtön mondj nemet, ha van tokád. Helyette válaszd inkább a frufrut és a hullámokat, a rétegzett, arcot keretező fazont. Ezzel el tudod terelni a figyelmet a problémás állról.

A titok a rétegekben rejlik. Ezek volument adnak a hajnak, és keskenyítik az arcot. Amennyiben rövid a hajad, válaszd az állig érő, rétegzett bob frizurát, de ügyelj arra, hogy a hajvégek ne egyenesen legyenek vágva.

2. Nagy orr

Az arcodat szélesebbnek mutató fazonok az ideálisak, hiszen így az orrod kisebbnek fog tűnni. A különböző fazonú frufruk is jó szolgálatot tesznek, akárcsak a kócos konty vagy copf, amiből néhány tincs az arcod köré hullik. A rövid hajtól és az egyenes vágástól tartsd magad távol.

3. Magas homlok

Ha magas a homlokod, jól fog állni a bob fazon frufruval, a rövid vagy hosszú haj középen elválasztva vagy az egyenetlen végű frufru. Az arcodat vízszintesen keretező frufru, a nagy volumen és a finom rétegek segítenek a magas homlok kiegyensúlyozásában.

4. Kicsi szemek

Válaszd a nem túl nagy volument adó fazonokat. Viselhetsz frufrut, de csak akkor, ha nem takarja el a szemed és a homlokod teljesen. A pixie fazon kiemeli a szemeket, főleg, ha látni engedi a szemöldököt is.

5. Kerek arc

Ha szeretnéd oválisabbnak láttatni az arcodat, válaszd a hullámos bob fazont és a balayage technikával festett, arcot keretező tincseket. A fejed tetején adhatsz nagyobb volument a hajadnak, hogy magasabbnak tűnjön, míg az arcodat hosszabb tincsek keretezzék. A fejre lapuló frizurát és a sűrű frufrut kerüld, a vízszintes vonalak még szélesebbé teszik az arcodat.

6. Hosszúkás arc

Az előugró orr, áll és hosszú nyak esetén vigyázni kell, mert egyes frizurák csak még inkább hosszítják az arcot. Az egyenes, hosszú haj tiltólistás, helyette inkább a volument adó frizurák ajánlottak. Az asszimetrikus lob, a vékonyan rétegzett hosszú haj és a hullámos, középen elválasztott frizura is jól fognak állni.

7. Nagy fülek

A füleket nem nehéz eltakarni, mégis nehéz egyetlen frizurát kiválasztani a sok lehetőségből. Ügyelj arra, hogy a fejeden oldalt kellő volumene legyen a hajnak, és hogy a hajad ne lapuljon le, hanem kissé távolodjon el a fejbőrtől. A bob vagy a hosszú, rétegesen vágott haj jó választás.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét