7 dolog, amit a férfiak titokban figyelnek a nőkön

0

Létezik egy olyan hiedelem, hogy a férfiak nem figyelnek az apró részletekre, csak a felszínen lévő dolgokat látják. Azonban a valóság az, hogy általában olyan dolgokkal törődnek, amelyre a nők nem is gondolnak. És természetesen jó tudni ezekről a dolgokról, hogy előnyödre fordíthasd őket.

Összegyűjtöttünk és ismertetünk néhány gyakori részletet, amelyet a férfiak általában észrevesznek a nőkön.

Arckifejezés

Teljesen helytelen azt gondolni, hogy a férfiak nem tudják leolvasni az érzelmeket: az evolúció során minden ember elsajátította ezt a készséget, hogy képes legyen megkülönböztetni a barátokat az ellenségektől.

Kiderült, hogy a férfiak nemcsak a nyilvánvaló jelzéseket veszik észre, mint a könnyek vagy a mosoly. Látják a kétszínűséget a szemekben és az enyhe csalódást az ajkak összepréselésében.

Az arckifejezések olvasásának képessége lehetőséget biztosít nekik, hogy megértsék, hogy mit akarnak a nők, és mindezt még azelőtt, hogy ők egyáltalán tudnának róla. Ez a nonverbális (nem szóbeli) kommunikáció izgalomba is hozhatja a férfiakat, mert segít nekik különlegesnek érezni magukat.

A szín, amit preferál a ruhák esetében

Ez a trükk egészen egyszerű. Mindenki tudja, hogy a színek különböző módon befolyásolják a hangulatunkat, érzelmeinket és kedvünket. A piros az energiát és a szenvedélyt szimbolizálja, a fekete az eleganciát, megbízhatóságot és félénkséget, a rózsaszín a szívélyességet és gyengédséget.

Tehát amikor egy nő egy bizonyos színt választ, amikor elmegy szórakozni a barátjával vagy a férjével, tudat alatt jelzéseket küld a hangulatáról, amelyeket a partner jó ösztönei valószínűleg elcsípnek.

Továbbá létezik olyan, hogy szín személyiségtípus, amely az embereket 4 kategóriába sorolja. Hasznos ismerni ezeket a típusokat, amikor új emberrel találkozol, mert a megjelenéséből sok mindent megtudhatsz a jelleméről.

Énekel-e a zuhany alatt vagy sem

Amikor zuhanyozunk, egyedül vagyunk. Nyugodtak vagyunk, és nem vagyunk félénkek. A stressz-szintünk csökken, és az agyunk elkezd dopamint termelni, amely az öröm érzését okozza. Ezekben a pillanatokban énekelni akarunk a hangulatunkról, mindegy, hogy az jó vagy rossz.

Valójában ez a viselkedés segít az adott személynek “újraindítani” önmagát, és ellazulni még akkor is, ha tudja, hogy van otthon valaki. Ez jó, mert ha azt érezzük, hogy hosszú ideje nem tudjuk kimutatni az érzelmeinket, az hatással van a lelkünkre, amely stresszt okozhat és veszekedésekhez vezethet.

Nem meglepő, hogy a férfiak figyelmet fordítanak erre, hiszen segít nekik elképzelni és feldolgozni a partnerük hangulatát, amely segíteni fogja őket és a kapcsolatuk jövőjét.

Ahogy üzenetet küld

Csak a legbátrabbaknak kényelmes, hogy kimutassák az érzelmeiket és ténylegesen beszéljenek az érzéseikről. A legtöbben közülünk (különösen azok, akik hozzászoktak, hogy célzásokat tegyenek) megpróbálják ezt szemkontaktus nélkül megtenni. Az üzenetküldés az a terület, ahol a nők felfedhetik a valódi érzéseiket, ahol általában őszintébbek, és a férfiak tudják ezt.

Ezért próbálják meg a férfiak megfejteni az összes jelet, amit üzenetben kapnak, és ezért próbálják követni, hogy milyen gyakran, miért és mikor írnak üzenetet nekik a nők.

Itt egy másik érdekes tény: a nyelvészek azt állítják, hogy a szavak, amelyeket használunk, sokat elmond a jellemünkről. A gyakori kifejezések, mint az “én azt gondolom”, “én úgy érzem” azt jelenti, hogy az a személy saját magára összpontosít. Ha valaki mindig megpróbál meggyőzni, hogy őszinte, gyakran használja az “esküszöm”, “higgy nekem” kifejezéseket, akkor lehet, hogy hazudik. Könnyebb felfigyelni erre írásban, ezért azok az emberek, akik ehhez hozzá vannak szokva, sikeresen használják ezt a módszert arra, hogy megítéljék a másik személyt.

Italok, amelyeket preferál

Fehérbor, gin tonik a barátokkal, vörösbor, ha stresszes. A preferenciák az italoknál, ugyanúgy, mint az ételeknél és a ruháknál, sokat elmondhat valakiről.

Néhány férfi azért figyel erre, hogy tudja, mit rendeljen legközelebb, néhány férfi pedig azért, hogy kitalálja a szerelme aktuális hangulatát. A férfiak azt is észreveszik, hogy a nők azért isznak-e, mert időnként élvezik az ízét, vagy mert az ital rabjai.

Ruhák, amiket visel

Igen, a férfiak figyelnek a ruhákra. Nem a márkával, a legújabb kollekcióval vagy az árral törődnek. De mindig figyelmet fordítanak az eleganciára, stílusra, szexualitásra.

Szintén lehetséges kitalálni egy nő hozzáállását egy bizonyos férfihoz az alapján, hogy hogyan öltözött fel: ha egy nagyszerű ruhában, tökéletes frizurával megy a randira, valószínűleg nagyon érdeklődik a férfi iránt, de ha nemtörődöm, és hétköznapi ruhában jön, az valószínűleg rossz jel.

Az is fontos, hogy milyen magabiztos. Ha remekül néz ki, de félénk és remeg, mint a nyárfalevél, az nem tesz jó benyomást. De ha nyugodt, nem próbál lenyűgözni senkit, csak jól érzi magát és élvezi a légkört, az javíthatja a róla kialakított képet.

Sok húst eszik vagy sem

A legtöbb esetben a nők előnyben részesítik a salátát a randin. Beismerik, hogy egyrészt félnek, hogy olyasvalaki benyomását keltik, aki mohó és sokat eszik. Másrészt próbálják azt mutatni, hogy fittek és egészségesek.

A valóságban ennek a viselkedésnek ellentétes hatása van. Az a nő, aki salátát eszik, félénknek, feszélyezettnek tűnik, és ennek eredményeképpen kevésbé vonzó összehasonlítva azzal a nővel, aki steaket rendel, magabiztosnak és nyugodtnak tűnik. Ezen kívül a férfi is kényelmesebben érzi magát az adott szituációban, mert egy emberrel randizik, nem egy nyúllal.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a nőknek csak zsíros ételeket kellene enniük, hogy lenyűgözzék a férfiakat. Csak azt kell észben tartaniuk, hogy bármit rendelhetnek, amit akarnak, és ne hezitáljanak, ha csirkét vagy halat szeretnének a saláta helyett, és legyenek nyugodtak.

Mi az első dolog, amit észreveszel, ha új emberrel találkozol?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét