7 dolog, amire az emberek csak szakítás után jönnek rá

0

Szinte nincs olyan ember a földön, aki ne lett volna még abban a szituációban, hogy túl kell jutnia egy szakításon. Még maga Tamsen Fadal, a híres amerikai újságíró sem kivétel. Nagyon fájdalmas válása volt, és új értelmet kellett keresnie az életben. The New Single: Finding, Fixing, and Falling Back in Love with Yourself című könyvében beszél azokról a felfedezésekről, amelyekkel az emberek találkozhatnak ebben az időszakban.

Megosztjuk veletek Tamsen ötleteit, mert számos fontos dolog van, amelyet az emberek a szakításuk után kezdenek el észrevenni. Az ötletei segíteni fognak, hogy egy hosszú távú, harmonikus kapcsolatot építs fel a jövőben. És azt is elmondjuk, mit nem kellene tenned.

1. Semmi szörnyű nem történt.

Először sajnálni fogod magad, szenvedni fogsz, és arra az időre gondolsz, amit együtt töltöttetek, és mindent elmondasz a barátaidnak. Álmatlan éjszakáid lesznek, és elveszted az étvágyadat. De lesz egy pillanat, amikor egyszerűen továbblépsz.

Tamsen úgy gondolja, hogy a szakítás utáni első 90 nap a legnehezebb. “Túlélési üzemmódban” vagy. Azt ajánlja, hogy ne dönts elhamarkodottan, szabadulj meg azoktól a dolgoktól, amelyek fájnak, és figyelj a megjelenésedre és az egészségedre.

2. Nagyon keveset tudsz magadról.

A kapcsolatokban az emberek gyakran kötnek kompromisszumot, így elfelejtik, hogy mit akarnak igazán és kik is ők valójában. Nem akarsz csalódást okozni a párodnak, tehát azt csinálod a hétvégén, amit ő szeretne, sőt akár olyan helyre mentek nyaralni, ahova ő szeretne.

Nos, itt az idő, hogy azt tedd, amit igazán szeretnél. Lehet, hogy kiderül, hogy nem szereted a lakásod stílusát, nem szeretsz olyan sokat főzni, és minden évben, amikor az Alpokba mentetek, te valójában tengerpartra szerettél volna menni.

3. Tölts egy kis időt csendben.

Természetesen nem mindenki tud csak egyszerűen elmenni nyaralni, mint a filmekben az emberek. De kipróbálhatsz egy új konyhát vagy meditálhatsz otthon. Tamsen azt ajánlja, hogy “áramtalanítsd magad”. Ez azt jelenti, hogy tegyél el minden kütyüt egy órára, és ezt az időt töltsd el csendben, saját magaddal. Ez esélyt ad hogy lélegezz és körbenézz. Jobban megérted, hogy mit szeretnél csinálni.

4. Jobb egyedülállónak lenni, mint egyedül lenni egy kapcsolatban.

Az egyik fő oka annak, hogy miért ragaszkodnak a kapcsolatokhoz az emberek az az, hogy félnek egyedül lenni. Annak a lehetősége, hogy egyedül menjenek moziba, egyedül vacsorázzanak egy kávézóban, és egyedül töltsék a hétvégét, néhány ember számára rémisztő. De tulajdonképpen nem attól félünk, hogy fizikálisan egyedül legyünk, hanem attól, hogy egyedül legyünk a gondolatainkkal és az érzéseinkkel.

Egyedülállónak lenni nem ugyanaz, mint egyedül lenni. Ez nem egy betegség, amit meg kell gyógyítani. Ez egy lehetőség, hogy több mindent megtudj magadról, és itt és most azt csinálj, amit szeretnél.

5. Hogy megtaláld a “megfelelő személyt”, először el kell engedned a “nem megfelelő személyt”.

Az út akkor ér véget, ha elérték a célt. Ugyanez igaz a kapcsolatokra is. Két ember találkozik, tanulnak valamit közösen, tanítják egymást, és amikor a lecke véget ér, a kapcsolat unalmassá válik. Annak ellenére, hogy ez a pillanat általában eléggé szomorú, ez az önfejlesztés következő szintjéhez való hozzáférés ára.

Mielőtt egy új kapcsolatba kezdenél, győződj meg róla, hogy túl vagy az előzőn. Másképp az új partner nem lesz képes helyet találni az életedben.

6. Most egy csomó mindent megtehetsz.

Lehet, hogy mielőtt találkoztál a pároddal, voltak álmaid és terveid, de a közös életetek miatt felülvizsgáltad a prioritásaidat. Most semmi nem korlátoz, valóra válthatod az álmaidat.

7. Meg kell valósítanod önmagadat, hogy boldog lehess valaki mással.

Fontos tudni, hogy kiben bízhatsz, de fontosabb, hogy bízz magadban. Mondd ki hangosan, hogy mi aggaszt, és ettől jobban érzed magad.

Nem találsz új társat, amíg rá nem jössz, hogy mire van szükséged és mit szeretnél igazán.

Amikor az embereknek van lehetőségük kifejezni önmagukat, sokkal boldogabbak. Ez igaz a megjelenésre is. Amikor egyedülálló vagy, viselhetsz bármit, amit szeretnél, anélkül, hogy megkérdeznéd bárki véleményét vagy követned kelljen azt. Élvezd ki az időt, amikor szingli vagy, és kísérletezz a külsőddel.

Észben kell tartanod, hogy nincs abban semmi szörnyű, ha szakítanak valakivel. Ez egy lehetőség, hogy levond a következtetéseket, megköszönd ennek a személynek az együtt töltött boldog napokat, és továbblépj. Átélted már azt, hogy valaki úgy döntött, hogy szakít veled? Mit ajánlanál azoknak az embereknek, akik most próbálnak túljutni ezen?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét