7 dolog, ami Johnny Deppet Hollywood igazi gyöngyszemévé teszi

0
12

Egy tollakat gyártó cég telemarketingeséből 3-szoros Oscar-díjassá vált Johnny Depp a bizonyítéka annak, hogy ha elszánt vagy, elérhetsz bármit. Már 36 éve van a filmiparban, igazi ikon milliók számára az egész világon – és nem véletlenül.

Johnny Depp egy valódi gyöngyszem és minden idők egyik legjobb színésze.

1. A legnagyobb kihívást jelentő szerepekre sem mond nemet.

Johnny Depp 93 produkcióban szerepelt, nyert Golden Globe-díjat és jelölték a legjobb férfi főszereplő kategóriában a Screen Actors Guild Awardra. Karrierje a Rémálom az Elm utcában című filmmel kezdődött, azóta pedig játszott már kalózt, nyomozót, farkast, vámpírt, ollókezű embert és sok más szerepet, amelyek ennyire sokoldalúvá tették.

2. Vérbeli rocksztár.

Depp 12 évesen kezdett gitározni. Több zenekarban is játszott, mielőtt Nicolas Cage azt javasolta neki, hogy foglalkozzon inkább a színészettel. Jelenleg Alice Cooperrel zenél a Hollywood Vampiresben, amellyel turnéznak is.

3. Egy életre választ barátokat.

Másik érdekesség Deppel kapcsolatban, hogy ha barátokról van szó, csakis az életre szóló barátságban hisz. Nagyon jó kapcsolatban van Tim Burtonnel, akivel több filmet is forgattak együtt. Hosszú ideje jó barátok Marilyn Mansonnal is, gyakran látják őket együtt a turnékon, de Depp feltűnt már az énekes videóklipjeiben is. Még közös tetoválásuk is van. Szintén barátjának mondhatja Winona Rydert és exfeleségét, Vanessa Paradist is.

4. Gondolkodás nélkül segít másokon.

Mikor Heath Ledger meghalt, Johnny a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma című filmért kapott fizetését az elhunyt színész lányának adományozta. Köszönetképpen 2 millió dollárt adott annak a kórháznak, amelyik lányát, Lily-Rose-t kezelte egy veseelégtelenséget okozó fertőzés miatt. Folyamatosan arra törekszik, hogy segítsen másokon, és ezért már díjjal is elismerték.

5. Nagyon jó apa.

Lily-Rose szerint szülei egyáltalán nem szabják meg neki, hogy mit tegyen. Bár nagyon elfoglalt, Johnny Depp mindig talál időt a gyerekeire. Lánya nevét is a mellkasára tetováltatta.

6. Jack Sparrow jelmezébe bújva látogat meg gyerekeket a kórházban.

A gyerekek körében az egyik legnépszerűbb karakter, amit eljátszott, Jack Sparrow-é. Johnny pedig imádja meglepni a gyerekeket, ezért kórházakat látogat, hogy örömet szerezzen. Az egyik kórházban nem kevesebb mint 5 órát töltött kalózjelmezbe bújva.

7. Elneveztek róla egy fosszíliát.

Egy ősi, kihalt élőlény megkövült maradványa a Kootenichela deppi nevet kapta a tudósoktól, akik felfedezték. A skorpiók és homárok rokonságába tartozó élőlénynek éppen olyan ollói voltak, mint Deppnek Ollókezű Edward szerepében.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét